Share on facebook
Share on email

Van-e kiút a fenntarthatóság útvesztőjéből?

Öko konferencia és élménynap Krisna-völgyben

Megvalósítható a jelenlegi tömegtársadalomban a fenntarthatóság, és ha igen, milyen formában? Ha megmaradnak a nagyvárosok és megmarad a tömegtársadalom, létrehozhatók-e ezen belül fenntartható kisközösségek? A modern, individuális ember képes-e kisközösségben élni, és egyáltalán fenn tudja-e tartani a közösségi létezést? Melyik a fenntarthatóbb: 3 darab 3 milliós nagyváros, vagy 3000 darab 3 ezer lakosú?

Az Öko-völgy Alapítvány 2024. május 16-án ilyen és hasonló témák köré szervez nagyszabású konferenciát a somogyvámosi Krisna-völgyben. Az “Öko Odüsszeia; Kalandozások a fenntarthatóság útvesztőjében” című konferencia egyedülálló lehetőséget kínál mindazoknak, akik érdeklődnek a jövőnk és a bolygónk jólétének megőrzése iránt, és nem utolsó sorban érdekli őket saját, egyéni életük biztonsága.

Konferencia és élménynap
Május 16-án három izgalmas panelbeszélgetés nyitja meg az eszmecsere kapuit a fenntarthatóság aktuális kérdései körül. A dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége alatt szervezett szakmai fórumot neves szakértők és gondolkodók gazdagítják hozzászólásaikkal, s járulnak hozzá a működőképes jövőről szóló koncepció kialakításához.
Ám nem csupán az elmélet, a gyakorlat is előtérbe kerül a szakmai nap keretében, hiszen a résztvevők a kerekasztal beszélgetések és az állófogadás után körbejárhatják Krisna-völgyet, megismerhetik fenntarthatósági projektjeit és az e területeken elért kiemelkedő eredményeket. Szakmai vezetéssel látogathatják végig a tehénvédelmi központot, az ökrös malmot, a biokertészetet, a saját textilt előállító kézműves műhelyt, az árammentes lakóövezetet, a hagyományos indiai szentélyt és az öko iskolát – így igazi élménynapban lehet része minden kedves látogatónak.

Neves előadók, izgalmas témafelvetések
A rendezvényen Kőrösi Csaba, az ENSZ Közgyűlésének volt elnöke videóüzenetben szólal meg a konferencia témájáról.

Kerekasztal: A fenntartható társadalom kihívásai
A panel résztvevői között olyan neves személyiségek szerepelnek, mint Pogátsa Zoltán és Hetesi Zsolt. Az izgalmas párbeszédek során megválaszolják a “fenntartható társadalom” fogalmának kérdéseit, feltárják a degrowth irányzat és az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok összhangját, valamint együtt kutatják az erkölcsi, társadalmi, környezeti és gazdasági szükségszerűségek egyensúlyát.

Kerekasztal: Globális kihívások és változó rendszerek
Gelencsér András, Zlinszky János és Köves Alexandra a második panel résztvevői, akik mélyrehatóan vizsgálják a globális rendszerek összeomlásának elkerülhetetlenségét, a kapitalizmus újragondolásának szükségességét, valamint az oktatási rendszerek szerepét a fenntarthatóság tekintetében.

Kerekasztal: Közösségépítés és spiritualitás a fenntarthatóság jegyében
A harmadik panel résztvevői, Csong An Szunim, Farkas Judit és Radha Krisna Dasa, a közösségek építésére összpontosítanak, a hagyományos és modern eszmék ötvözésére, valamint a spiritualitás és a fenntarthatóság kapcsolatára.

Regisztrálj most!
Az esemény ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, a konferenciára május 6-ig tudsz regisztrálni ITT. Vegyél részt velünk egy izgalmas utazáson, ahol együtt alakíthatjuk a jövőnket. Kattints a regisztrációs linkre, és keressük meg együtt a fenntarthatóság útvesztőjéből kivezető utat! Köszönjük, hogy csatlakozol hozzánk a “Öko Odüsszeia; Kalandozások a fenntarthatóság útvesztőjében” konferenciára!
További információért és a regisztrációért kérjük, látogass el a konferencia hivatalos honlapjára:
https://okovolgy.hu/konferencia/

Az esemény támogatója az Agrárminisztérium, “A fenntartható mezőgazdaság fejlesztése az Öko-völgy Alapítvány mintaterületén, ökológiai ismeretterjesztéssel egybekötve” címen. A projekt azonosítója: PTKF/692/1/2023

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Színmű készült Klebelsberg Kunoné Botka Sarolta életéről

Hedry Mária Árnyéksors című drámájának ősbemutatóját június 14-én tartják a Klebelsberg Kastély Kamaraszínházában. A Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életéről készült színmű az Összetartozás Ünnep Családi Fesztivál keretében mutatják be egy különleges helyszínen, a Klebelsberg házaspár egykori pesthidegkúti otthonában.