Share on facebook
Share on email

Művelt fő

Friss

Friss cikkek a rovatból

Olvass, tanulj és kutass a KSH Könyvtárban!

Az intézmény a budai oldal legnagyobb kölcsönzőkönyvtáraként és nyilvános szakkönyvtárként több mint 1 millió dokumentumot tartalmazó állományával egyszerre elégíti ki a szépirodalom és az ismeretterjesztő irodalom iránt érdeklődők igényeit, illetve statisztikai, demográfiai, közgazdaságtani, politikatudományi, bölcsészettudományi és szociológiai gyűjteményeivel az egyetemi hallgatók, oktatók, valamint tudományos kutatók számára kínál szakirodalmi bázist és kutatási teret, lehetőséget.

Magyar irodalmi művek 1956‒2016

„Magyar irodalmi művek 1956‒2016 címmel a kortárs magyar irodalmi művek lexikonja jelent meg a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintéze és az MMA Kiadó gondozásában, összesen 655 szócikket tartalmaz.

Mallory és Irvine: elsőként az Everesten

Pontosan 98 évvel ezelőtt, 1924. június 8-án az angol George Mallory és Andrew Irvine hegymászók elindultak a harmadik brit Everest expedíció legutolsó csúcstámadására. A rendelkezésre álló hiteles információk alapján nagyon komoly mértékben valószínűsíthető, hogy ők érték el elsőként Mount Everest csúcsát, a Föld legmagasabb pontját.