Share on facebook
Share on email

Április 25-én ünnepeljük a Lányok az Informatikában Világnapot

Tudtad, hogy április 25-én ünnepeljük a Lányok az Informatikában Világnapot? A nők lehetőségei a világ leggyorsabban növekvő ágazatában folyamatosan bővülnek, de még rengeteg ajtót tudunk kinyitni közösen!

Minden év április negyedik csütörtöke a lányokról szól. Ez a nap a Lányok az informatikában világnap.

A nőknek nagy szerepük van abban, hogy felhasználóbarát digitális termékek szülessenek, mert olyan szempontokat is figyelembe vesznek, melyekre a férfiak nem feltétlen gondolnak. Itt nem kizárólag női témákra gondolunk – mint amilyenek például a női testhez vagy gyerekneveléshez kapcsolódó termékek -, hanem bármilyen appra, weboldalra vagy webshopra, melyet jó esetben széles célközönség fog használni.

Szeretnéd tudni, hogy vajon kislányodnak való-e a programozás? A Logiscool hiánypótló, díjnyertes módszertana játékosan vezeti be a gyerekeket a digitális alkotás és a programozás világába.

Legyen még több lány részese a fejlesztői világnak!

A Logiscool-nál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a lányokat már gyerekkortól elkezdve alapvető digitális készségekkel ruházzuk fel, ezáltal lehetővé téve számukra, hogy kimagasló eredményeket érjenek el a technológia különböző területein. Hiszünk abban, hogy ha Scoolereink vezetői képességeit is fejlesztjük és arra bátorítjuk őket, hogy magabiztosan kövessék álmaikat, bármit elérhetnek!

Idén Reshma Saujanitól, a Girls Who Code alapítójától és vezérigazgatójától merítünk ihletet. Reshma küldetése, hogy csökkentse a nemek közötti különbségeket a technológia világában, igazán inspiráló.

Minden lány diákunknak és oktatónknak ezúton üzenjük: ragadjátok meg a lehetőségeket, törjétek le a korlátokat! Az őket támogató szülőknek pedig szívből jövő köszönetünket fejezzük ki megingathatatlan támogatásukért!

Budapest – Buda – Újbuda – Logiscool Magyarország

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Gyereknapi programok a II. kerületben

Rengeteg gyereknapi programmal készülünk a Mechwart ligetben, a Máriaremetei Közösségi Ligetben, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban is!