Share on facebook
Share on email

Kertvárosi Pünkösd a Cinkotai Tájházban

Pünkösd előtti szombaton, május 18-án 15 órától a Cinkotai Tájházban a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület szervezésében pünkösdi rendezvényen vehetnek részt az odalátogatók.

Több mint harmincféle népi fajátékot próbálhatnak ki a lurkók, kézzel hajtott fa körhintán hintázhatnak a legkisebbek. A rendezvény célja a régi magyar játékokat, szokásokat játékos formában bemutatni, feleleveníteni. A teljesség igénye nélkül, kiűzhetik Döbrögi uramat a vártoronyból, vagy éppen a Sárkányölő Szent Györgyöt megidéző lovasrohamot indíthatnak a gonosz Hétfejű ellen. Íjászkodhatnak hagyományos reflex íjakkal, vagy logikai ügyességi játékokat próbálhatnak ki.

A kimondottan ügyességi játékokat, melyek a finommotorikai képességek fejlesztését is támogatják autentikus környezetben élvezhetik a kilátogató családok. A legügyesebb apróságok, játékos akadályversenyt menetlevéllel teljesíthetik, a végén büszkén ülhetnek fel a pünkösdi királyságot jelképező trónra. Lehetőség van megismerkedni a „gyapjú útjával”, ahol pici figurákat készíthetünk a Pünkösd jegyében, vagy tavaszi szélcsengő alkotásában vehetünk részt a nagyobbacskákkal. 15 óra után 20 percenként zeneszekéren élvezhetik Cinkota mesés ófalui részén Takács Boti bácsi gyermek koncertjét a látogatók. Minden korosztály megtalálja a neki való szórakozást!

Az eseményen lehetőség van a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ gondozásában lévő Cinkotai Tájház megtekintésére, ahol a cinkotai, evangélikus tót népi hagyományokkal, tárgyi emlékekkel, és emellett a paraszti életmód és egyházi ünnepek köré épülő kultúrával ismerkedhetnek meg a vendégek.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött a kapcsolat@helytorténet16.hu e-mail címen.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Színmű készült Klebelsberg Kunoné Botka Sarolta életéről

Hedry Mária Árnyéksors című drámájának ősbemutatóját június 14-én tartják a Klebelsberg Kastély Kamaraszínházában. A Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életéről készült színmű az Összetartozás Ünnep Családi Fesztivál keretében mutatják be egy különleges helyszínen, a Klebelsberg házaspár egykori pesthidegkúti otthonában.