Share on facebook
Share on email

A TRIP és a KULT2 bemutatja: 1984 – cirkusz – színház – tánc – film

Az "1984" egy különleges előadás, amely színházat, cirkuszt és táncot ötvözve mesél el egy lenyűgöző szerelmi történetet. A darabot fiatal artisták, táncosok, és vizuális művészek adják elő. A világhírű regény ideális alapanyag egy ilyen produkció számára.

Ebben az új koncepcióban a mű egy fontos aspektusát kibontó előadás egyedülálló, lenyűgöző élményt kínál a közönségnek cirkuszi artisták, táncosok és színészek közreműködésével, modern, elektronikus zenével és vetített vizuális elemekkel. A produkció egy olyan, multidiszciplináris előadás, amely egyesít különböző előadó művészeti formákat a mai színház innovatív elemeivel. 

Az előadás célja, hogy a színházat és a cirkuszt, a kortárs zenét ötvözve újra trendivé tegye a fiatalok körében. A „1984” előadás George Orwell klasszikus regényének kérdéseire reflektál a mai kor perspektívájából, feltárva a szabadság, az igazság és a szerelem témáit a fake news és a virtuális világ korában. Az előadás felvet egy gondolatot, mely szerint, nem engedélyezett az érzelem, a gondolkodás és a szabad választás. 

Az alkotók több évtizedes tapasztalatait egyesítve ötvözik a cirkuszt, a színházat és a kortárs táncot, videó mappinggal, hogy egy egyedi és elgondolkodtató élményt nyújtson a nézőknek.

Az interdiszciplináris megközelítés és a különböző művészeti formák integrációja révén a produkció egy innovatív és sokrétű előadás, amely új perspektívát nyit a klasszikus művek értelmezésében és élvezetében. A produkció összességében egy modern, vizuálisan és zeneileg is lenyűgöző élményt nyújt, amely egyaránt vonzó lehet a klasszikus és modern művészeti formák kedvelői számára.

Előadások : 2024. július. 09,10 és 11. 19,00 – Hippodrom – MACIVA művésztelep (Bp. XIV. Francia út)

Előadók: Andréka Lívia, Antolik Édua, Galló Álmos, Görbedi Zsolt, Markocsány Kevin, Regős Kincső, Sebestyén Anna Lina, Sütő Dorina, Szántó Veronika, Szirmai Lili, Varga-Blaskó Léna, Varga Henrietta, Kékesi Luca

Jegyek: https://trip.jegyx1.hu/eloadas/3200/1984—legvarazs-es-cirkusz 

Jelmez: Bartos Letícia 

Video: Magács Vince

Koreográfus: Szilvási Anna

Artista tervező: Murai Noémi 

Rendező: Magács László

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Díjátadóval zárta Szláv szezonját a Magyar Állami Operaház

Angelina Jolie látogatása, büfé-ügy, sztrájk és Balázsi Gergő Ármin balett-Oscarja. A napi sajtó szalagcímei alapján csupán ennyiből állt a Magyar Állami Operaház 2023/24-es Szláv szezonja, a valóságban azonban szerződéses művészeinkkel együtt csaknem 1800 ember munkája révén 12 premier, köztük 6 nagytermi előadás, 2 magyar ősbemutató, 3 gyermek- vagy ifjúsági produkció, összesen 201 opera- és 105 balettelőadás, 12 koncertszerű előadás és gálaest, 12 hangverseny, 14 sztárest valósult meg az OPERA 140. évadában.