Share on facebook
Share on email

Piac A Fekete Macskához

Évek óta álmodunk arról, hogy a Kultúrkúria kertje hétvégén is élettel telik meg

Első kezdeményezésként teret és helyet adtunk a Biopiacnak, amely újra meggyökeresedett nálunk, és minden szombaton, délelőttönként várja vásárlóit. Minden második vasárnap pedig egy olyan vásárt, találkozási pontot, szabadtéri közösségi helyszínt szeretnénk Hidegkút szívében létrehozni, ahol mindig történik valami, ahová akkor is érdemes kijönni, ha „csak” egy jó találkozásra vágyik az ember.

Szerencsére számíthatunk a helyi közösségek erejére, a Kultúrkúriába járók sokaságára és a döntően helyi termelők árukínálatának folyamatos bőségére.
Szakmai partnerünk a Hüvipiac, névadóul pedig a nálunk lakó fekete kandúrt, Gengsztert választottuk. 

Ahogy az egy jó termelői piacon lenni szokott a nagy kóstolgatások közepette meg is tudhatunk ezt-azt a portékákról, a termelők szívesen mesélnek róluk és magukról. De nemcsak a helyi termelők portékáival találkozhatunk, hanem kulturális programok sokasága is vár bennünket, így igazi családi program lehet minden második vasárnap a Piac a Fekete Macskához.

Első alkalommal néptáncoltunk és egy-két lépést tanulhattunk. Most hétvégén, április 16-án 10 óra körül ismét remek gyermekprogrammal készülünk és várjuk a kisebbeket a szabadtéri színpadnál, amíg anya vásárol.

Repülési leckéket ad a TeatRum Trapptop kezdőknek és haladóknak!
Eső nem lesz!

Hogy mit találsz itt? Helyi termelőket, kézműves élelmiszereket, házi sajtokat, kerámiákat… Vidám, családias hangulat fogadja a betérőket.

Bárki talál magának vásárfiát, és teljesen mindegy, hogy az illető édesszájú, vagy egy darab füstölt hús indítja be a fantáziáját. Hol egy sajtkészítő pultja mellett haladunk el, hol pálinkát lehet kóstolni, hol háziszörppel csalogatnak, hol házi lekvárt lehet venni mindenféle ízben.

Aki a tágabban vett környéken tartózkodik vasárnap délelőtt, annak kihagyhatatlan program a Piac a Fekete Macskához meglátogatása.

Látogatóként, vásárlóként 8 és 12 óra között érdemes érkezni.

Ingyenesen látogatható.

Kutyabarát hely.

Facebook: https://www.facebook.com/piacafeketemacskahoz

Insta: piac_a_feketemacskahoz

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Badacsonyi borok zajos sikere a New Yorkban

A Badacsonyi borvidék legnagyobb szabású eseménye immáron tizenharmadik alkalommal költözött Budapestre egy napra és az előző évekhez hasonlóan ismételten hatalmas sikert aratott.

Turbulenciát hoz a nyuszi

Húsvét előtti kerekasztal beszélgetését a tavaszi napéjegyenlőségre időzítette a Magyar Édességgyártók Szövetsége – az édességpiaci alapanyaghelyzet azonban korántsem ilyen kiegyensúlyozott.