Share on facebook
Share on email

Ghánai kakaó és magyar tojás

Itt meg milyen termék készül?

A ghánai kakaó és a magyar tojás is híres kiváló minőségéről, azonban együttesen egy élelmiszer összetevőjeként ritkán találkozhatunk velük. Magyarország ghániai nagykövetének, Fehér Tamásnak és külgazdasági attaséjának, Ary Tamásnak a ToTu tejtermék-helyettesítők Csepel-szigeti gyártójánál tett látogatása ezt megváltoztatja.

„Nagyon büszkék vagyunk, és kiváló kezdeményezésnek tartjuk, hogy Magyarország Accrai Nagykövetsége ilyen magas szinten tett látogatást nálunk. Úgy gondoljuk, ezek egy hosszú, izgalmas és sikerekkel kecsegtető közös út első lépései. Az általunk gyártott tojásfehérje-alapú tejtermék helyettesítők igazi egyedi innovációnak számítanak kategóriájukban, és a ghánai kakaóhoz hasonlóan magas minőséget is képviselnek. Nagy sikert értünk el tejmentes latte-analógunkkal, amely már több kiskereskedelmi láncban is kapható. Ezen felbuzdulva elkezdtük termékfejlesztéseinket az egyenlítői nyugat-afrikai ország gyönyörűen barna gyümölcseivel.” – mondta Dr. Németh Csaba, c. egyetemi tanár, a vállalat fejlesztési vezetője.

Azonban nem csak a tojásfehérje-alapú tejmentes „kakaó ital” kifejlesztése és gyártása szerepel a közös tervek között. A magyarországi KKV, amely egyébként hazánk legnagyobb tojástermék gyártója is, tervezi tojáspor termékeinek Ghánába és annak szomszédos országokba történő exportját is. A kiváló minőségű magyar tojáspor 1 kg-ja 88-90 db tojás teljes porlasztószárításával készül, így szállítása is jóval egyszerűbb, hiszen a tojás nagy részét kitevő víz fuvarköltsége megspórolható. 

Mivel a tojáspor 36 hónapig szobahőmérsékleten is megőrzi minőségét, és a tojással megegyezően alkalmas száraztészták, tésztafélék, pékáruk, majonézek, omlettek, öntetek, panírozott termékek és még számos élelmiszer előállítására, az egyre igényesebb afrikai középréteg kedvenc ételeinek egyik fontos összetevője lehet.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Belgrádtól Sanghajig megismerhetik a magyar tojás-innovációt!

Tojásfehérjéből tejtermék-helyettesítők, funkcionális élelmiszerek? Igen, egy magyar találmánynak köszönhetően egyedülálló módon elő lehet ma már állítani a tej-, zsír- és szénhidrátmentes túró-, tejföl-, sajtkrém-alternatívákat, méghozzá

Robbant a koffeinbomba Londonban!

Great Taste Awards díjat kapott az esztergomi kávépörkölő üzem Gasztronómiai Oscar-díjjal felérő elismerést hozott haza augusztus 1-én az Egyesült Királyságból a 2011-ben alapított Pacificaffé. A