Share on facebook
Share on email

Hogyan ápoljuk a bőrünket tavasszal?

A tavaszi arcápolásról Takács Bernadett, sminkes ad bővebb információt, hogyan védjük, és hidratáljuk a bőrünket.

Ha manapság szóba jön a bőrápolás, mindenki zsonglőrködik a tömérdek tanács, termék és megoldandó problémák között. Mindent akarunk egyszerre, és már mindenféle hatóanyagból több tucat krém, szérum, eszencia, lemosó roskadozik a drogériák polcán. Nehéz megszűrni, mire is van szükségünk igazán, és akár azt is, mivel árthatunk bőrünknek, ha nem figyelünk kellőképpen.

Az alábbiakban néhány gondolat, tanács olvasható az egyes hatóanyagokról, amelyekkel mindenhol szembe találhatjuk magunkat.

Kezdhetjük a lemosásnál, méghozzá a micellás víznél

Alapvetően a micella bekebelezi a szabadgyököket az arcunkon, amelyek nem mások mint különböző szennyeződések, a sminktől kezdve a benzingőz káros lerakódásáig. Ez egy jó lehetőség a bőrápolás első lépéseként, de mindenképpen egy bőrtípusunknak megfelelő habzó lemosóval mossuk át a bőrünket a micellás használata után. Így nem szárítja ki bőrünket, és már kedvezően előkészíthetjük a következő lépésig – kezdte Takács Bernadett, sminkes.

A szakértő a ránctalanítással kapcsolatban is ad tanácsokat:

Ha ránctalanításról beszélünk, akkor pedig mindenhol a retinolokkal találkozhatunk. Ez nem csak ráncainkra lehet jótékony hatással, de a pattanásos bőrrel is csodákat tesz. Viszont mivel komoly eredményeket érhetünk el vele, így használatát sem lehet félvállról venni. Este megtisztított, de nedves bőrre alkalmazzuk, és heti 1-2 alkalmas használattal vezessük be mindennapi arcápolási rutinunkba. Mindenképp használjunk rá arckrémet, mert száríthat, illetve nagyon fényérzékennyé teszi a bőrt, ezért a fényvédő használata szinte kötelező. Én azt ajánlom, októbertől áprilisig alkalmazzuk, nyáron pedig amikor nagyobb a kockázat, pihentessük kicsit. Mindenképpen nézzünk utána, ha új felkapott hatóanyagokkal találkozunk, hiszen nem biztos, hogy számunkra is a legmegfelelőbb, még ha mindenhol szembe jön velünk. Viszont kísérletezni szabad, és jó dolog is, azonban mindenképp lépésről lépésre alkalmazzuk őket – részletezte a szakember, Takács Bernadett.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Fedezze fel a Remete72 Magánrendelőt!

Az egészség az élet egyik legnagyobb kincse. A Remete72 Magánrendelő ezt a kincset őrzi Önnek a legmodernebb labordiagnosztikai technológiák és szakértelem segítségével.