Share on facebook
Share on email

Elkészült a Volt egyszer Budán… II. kötete

Tavaly decemberben mutattuk be a Volt egyszer Budán… I. kötetét. A II. kerület helytörténeti kiadványa hatalmas siker lett. A teltházas bemutatót követően hetekig óriási érdeklődés mellett vásárolták a könyvet.

Óriási érdeklődés kísérte a november végén megjelent első helytörténeti kötetünket. Április közepére elkészül a folytatás, melyet ismét a Budai Polgár szerkesztősége állított össze és amelyben bemutatjuk kerületünk gazdag épített öröksége mellett páratlan természeti kincseit is. Ezúttal további 21 városrészről, valamint a II. kerülethez tartozó erdőségekről, természetvédelmi területekről, különleges, idős fáinkról és persze kerületi barlangokról is mesélünk.

Helytörténeti barangolásra hívjuk ezúttal is az olvasókat, bemutatva kerületünk gazdag örökségét. Az első kötetben 12, a most elkészült második kötetben 21 városrészt mutatunk be a Budai Polgárban korábban megjelent helytörténeti írások segítségével. Sorra kerül ezúttal többek közt Pasarét, Kurucles, Hűvösvölgy és a Pesthidegkúti-medence számos városrésze is, zömében kerületünk ritkásabban beépített, családi házas, zöldövezeti részei.
Sőt, a most megjelent második kötetünkben nemcsak gazdag épített és kulturális örökségünkről szólunk, hanem bemutatjuk zöld örökségünket is. Hiszen a II. kerület e tekintetben is kivételes értékekkel bír! Külön fejezetekben, mintegy 100 oldalon foglalkozunk a II. kerülethez tartozó budai erdőségekkel, természetvédelmi területekkel, a sokak által kedvelt kirándulóhelyekkel és tanösvényekkel. Számot adunk szép, virágos parkjainkról, különleges, idős fáinkról és persze a barlangokról, amelyek egyedülálló kincseink.

Könyvünk ezúttal is nagyon gazdagon illusztrált, mintegy 700 képet találhatnak a 340 oldalas albumszerű kötetben. Ezek egy része a Budai Polgár saját archívumából, családi albumokból és közgyűjteményekből származik, de most is sok fénykép – köztük sok kivételes természetfotó – készült kifejezetten e kötet részére. Több képet kaptunk kedves olvasóinktól is.

Egyszóval a történetekbe belefeledkező lapozgatásra, kalandozásra hívjuk az olvasót, képzeletbeli sétára a múltban és az írások nyomán valóságos sétára is a gyönyörű, zöld Budán.

A kötet bemutatóját április 20-án, szombaton, 16 órakor tartjuk a Pasaréti Közösségi Házban (1026 Pasaréti út 102.). A kötet kedvezményes áron megvásárolható a könyvbemutatón 7500 forint helyett 5000 forintért.

A VOLT EGYSZER BUDÁN… I. ÉS II. KÖTET

Személyesen:
április 22-től május 15-ig 5000 forintos áron vásárolható meg II. kerületi lakcímkártya felmutatásával.

Május 16-tól eredeti árukon, 6900, illetve 7500 forintért lesz kapható.

Árusítási helyszínek:
• Mar­czibányi Téri Művelődési Központ (1022 Marczi­bányi tér 5/a, H–P: 8–20, SZ-V: 9–19)

• Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Templom u. 2., H–P: 8–19, SZ-V: 10–18)

• Budai Táncklub (1027 Kapás u. 55., H–P: 8–19)

• II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. ügyfélszolgálat iroda (1024 Keleti K. u. 15/a, H: 9–20, K–P: 9–16, csak készpénz)

• Pasaréti Közösségi Ház (1026 Pasaréti út 102., H–P 8–20).

– E-mailben megrendelhető az I. és a II. kötet is a voltegyszerbudan@gmail.com címen, utánvéttel fizetve.
Május 15-ig II. kerületi címre kedvezményes áron rendelhető.
E-mailben leadott rendeléskor a csomagolás, a szállítás és az utánvét költsége további 1600 Ft (a megrendelésnél kérjük megadni az alábbi adatokat: I. vagy II. kötet (esetleg mindkettő), kért mennyiség, vezetéknév, keresztnév, cégnév, e-mail-cím, telefonszám, irányítószám, város, cím, megjegyzés).

Könyvbemutató – megjelenik helytörténeti kiadványunk, a Volt egyszer Budán… II. kötete | Facebook

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Gyereknapi programok a II. kerületben

Rengeteg gyereknapi programmal készülünk a Mechwart ligetben, a Máriaremetei Közösségi Ligetben, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban is!