Share on facebook
Share on email

Halhatatlan hulladék

Kiállítás nyílik a közösségi szemétszedéseken talált “hulladékrégiségekből”.

Ördög-árok parti orosz bakelit, hidegkúti horgásztóból kihalászott varrógép, Szalamandra-völgyben talált közel 100 éves zománcreklám és nyelvnyújtogatós kutyapersely, egyenesen a Pál-völgyi barlang környékéről.

Az elmúlt évek során II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely által szervezett közösségi szemétszedések során egészen meglepő, sokszor több évtizedes „hulladékrégiségek” is előkerültek.

Az önkéntesek, helyi lakosok, és környezettudatos szervezetek részvételével lebonyolított szemétszedések során összegyűlt anyag most a Föld napja alkalmából, a KULT2 Nonprofit Kft. és Babos Zsili Bertalan koncepciójában és kivitelezésében kelnek új életre, és a Budapest150 program keretén belül kerülnek bemutatásra.

A tárlaton Babos Zsili által újragondolt hulladék megmutatja, hogyan érhető el jelentős társadalmi változás egy-egy ötlettel.

Ezek az alkotások új távlatokat nyitnak a pozitív jövő felé, és rávilágítanak arra, hogy a szemét és a művészet maradandósága hogyan fonódik össze az alkotások révén.

A kiállítást megnyitja Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere, 2024. április 22-én, hétfőn, 19:00 órakor, a Margit krt. 25/A-ban.

HALHATATLAN HULLADÉK | Facebook

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Gyereknapi programok a II. kerületben

Rengeteg gyereknapi programmal készülünk a Mechwart ligetben, a Máriaremetei Közösségi Ligetben, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban is!