Share on facebook
Share on email

Kalandvágyó családok fedezik fel Kassát a Kassai Gyermek Útlevéllel

Szeretné összekapcsolni a kalandot a szórakozással és az új helyek felfedezésével?

Tapasztalja meg Kassát a Kassai Gyermek Útlevéllel – egy 29 helyszínt bemutató illusztrált útikönyvvel. Barangolja be az élménytérképet a jó kedélyű Bukival, gyűjtsen matricákat és nyerjen nagyszerű nyereményeket!

„A nyarat a család jellemzi. A gyerekeknek szünidő van – a szülők vagy nagyszülők számára tökéletes alkalom, hogy elutazzanak velük, és együtt élvezzék a szabad és gondtalan pillanatokat. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Kassai Gyermek Útlevéllel támogatjuk a vándorlásukat és Szlovákia felfedezését” – mondta Michaela Podoláková, a Visit Košice igazgatója.

Mi az a Kassai Gyermek Útlevél?

A Kassai Gyermek Útlevél egy gyermekeknek szóló útmutató a szórakoztató utazáshoz Kassán. Vele együtt az egész család akár 29 szórakozással teli helyet fedezhet fel Kassán.
Az illusztrált gyermek útlevélhez tartozik ide a kalandos Buki is, aki végig vezeti a családokat a szórakoztató kalandokon. A Kassai Gyermek Útlevélnek köszönhetően egyetlen Kassára látogatónak sem kell előre megterveznie a nyaralási programját. Az útikönyv teljes útvonalat kínál a város kalandos bejárásához – címekkel, hasznos információkkal és bónusz feladatokkal.

Hogyan működik az útmutató?

A Kassára látogatók ingyenesen átvehetik a Kassai Gyermek Útlevelet a Visit Košice (Kassa) Info Pointban, a Kassai a főutcán 59. szám alatt, és onnan szabadon barangolhatnak kalandok után kutatva. Az útlevél mellé a gyerekek eredeti matricákat is kapnak, amelyekkel minden egyes meglátogatott helyért jutalmat kapnak. Minden egyes matrica, amelyet felragasztanak, közelebb viszi őket egy magasabb utazási ranghoz. A kis utazók már az útlevél begyűjtésekor megkapják a Kezdő Kalandor rangot. És ami a legjobb – minden elért rangért szórakoztató jutalmak várnak rájuk a Visit Kassa Infopontjában!

Mely helyeket nem szabad kihagyni, ha Kassára látogat?

Javasoljuk, hogy látogatásából egy napot különítsen el a legendás Kassai kalandra – a Kassai Állatkertbe, Szlovákia legnagyobb Állatkertjében a gyerekek akár 300 állatfajt és 1800 állatot is felfedezhetnek fel. A Kavečany-hegységre nyíló gyönyörű kilátás mellett Ön és családja az állatok etetését is megtekintheti. Minden kalandvágyó elmehet a népszerű DinoParkba, ahol megcsodálhatja az ősi óriásgyíkok másolatait, vagy akár fából készült sátrakban is alhat az állatkertben – ki nem szeretne farkasok között aludni?
Ebéd után javasoljuk, hogy szakítson időt egy vad száguldásra a Bobpályán (Csúszdapálya), amellyel közvetlenül az állatkert bejárata elé találhat el. A 800 méter hosszú pálya kilenc kanyarral rendelkezik, és szuvenírként kinyomtathatsz egy pillanatképet a féktelen száguldásról.
Pecsételje meg az aktív kaland egyedülálló élményét az autentikus Cinema Úsmev (Kino Úsmev- Mozi Mosoly) meglátogatásával, ahol különleges program várja a gyerekeket – vetítések ingyenes pattogatott kukoricával ! A mozi melletti food truck-ban a film után egy finom Robinček hotdoggal is csillapíthatja éhségét.
Ne feledkezzünk meg a történelemről, és másnap reggel mutassuk meg a gyerek utazóknak Kassa meghatározó nevezetességét, a Szent Erzsébet-székesegyházat. Később irány a The Rooms szabadulószobák, ahol a logikai rejtvények megoldása valóban az agy minden szálát meg mozgatja. Válasszon olyan népszerű történetek közül, mint az Avatar, A Gyűrűk Ura vagy a Harry Potter.
És végül a legjobb rész! Javasoljuk, hogy tegyen egy kirándulást a történelmi Kassai gyermekvasúttal a zöldellő völgyben található Čermeľ állomásról. A gyermekvasút fapadjain a Kassára látogatók kalandos utazást tehetnek az Alpinka nevű vidámparkba, ahol mindenből akad bőven. Itt a gyerekeknek még egy fantasztikus lehetőségük nyílik arra is, hogy egy időre igazi váltókezelővé vagy kalauzzá váljanak!
A Kassai Gyermek Útlevél a 2021-es első szezonja után a felmérések szerint a legsikeresebb turisztikai terméknek minősítették Szlovákiában a maga nemében.

Elégedett látogatók és üzemeltetők

„A Visit Košice Info Pointban vettük fel az útleveleinket, és kevesebb mint három nap alatt hét helyszínt sikerült meglátogatnunk – köztük olyan múzeumokat, amelyekről fogalmunk sem volt. A gyerekek egyik helyről a másikra vonszoltak minket, nagyon élvezték az utazást az útlevéllel. Kassa rabul ejtett minket, gyönyörű város, és biztosan visszatérünk még.
Különösen a kerékpárosok számára jól kialakított központról nem is sejtettük” – írja egy elégedett pozsonyi látogató.
„Sok gyerek jön hozzánk gyermekútlevéllel a kezében. Az általunk kiosztott matricákra nagy a kereslet, és hamar elfogynak. A gyerekek egy bónusz tevékenységet is kapnak – egy ideiglenes tetoválást. És azt kell mondanom, hogy nagyon örülünk, hogy részt vehetünk a projektben” – mondja Katarína Sopková, a Kassai DinoPark vezetője, nem titkolva lelkesedését.
Ľuboš Porada a Kassai várból sem spórol a dicsérő szavakkal: „A Kassai Gyermek Útlevél remekül működik, sok látogatónk van, akik szándékosan jönnek a projektnek köszönhetően.
Voltak már olyan Pozsonyi gyerekek, akik szüleikkel egy hétre Kassára jöttek, és a Kassai Gyermek Útlevelet használták. Ennek köszönhetően nagyon könnyen és hatékonyan meglátogattak több gyönyörű helyet, és nagyon élvezték az idegenvezetést.”
A Kassai Gyermek Útlevél két sikeres szlovákiai szezonja után úgy döntöttünk, hogy az útlevelet a külföldi látogatókra is kiterjesztjük, és az útmutatót több nyelvre is lefordíttattuk.

További információk a következő honlapokon találhatók: www.visitkosice.org és www.kosickydetskypas.sk.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek