Share on facebook
Share on email

Falusi Majális a Sóstói Múzeumfaluban

A Sóstói Múzeumfaluban élmény a hagyomány!

Május elsején 10 órakor nyitja kapuit a Sóstói Múzeumfalu, ahol 10.30 órakor Hajdú Ágota népzenei koncertjével indul útjára a Falusi Majális programsorozata. A nap folyamán 4 alkalommal tekintheti meg a tisztelt publikum a híres Tintaló Cirkusz műsorát. Ezen produkció érdekessége, hogy egy gyermekek részére felépített kisebb méretű cirkuszisátorban zajlik az előadás, melyet a szülők és felnőttek kis ablakok segítségével, a sátrat körül állva kísérhetik figyelemmel. Követve eleinket, hagyományos májusfaállításra várjuk a látogatókat 11.30 órakor a Jánkmajtisi portán, ahol a Kismargaréta és Margaréta Táncegyüttesek elevenítik fel és éltetik tovább a szokás jellegzetes mozzanatait. Vendégünk a faluközpont színpadán, 12.00 órakor a Véta Zenekar, Olajos Gábor vezetésével, valamint a Batyu Színház, ahol 13.00 és 15.00 órai kezdettel, bábok segítségével furfangos székely népmesék és a Holle anyó története is megelevenedik. A Méhecske JátékTér a barabási iskolaudvaron fogadja a játszani vágyókat és nem messze onnan, a barabási iskolában, óránként népiskolai tanítási órán vehetnek részt kicsik és nagyok, tanítónőnk irányításával. A látogatók a Mézes Műhelyben mézeskalácsot díszíthetnek, kipróbálhatják a hagyományos szövést, a kocsmaudvaron pedig, felidézve a 80-as évek hangulatát virslit, sült kolbászt és házi kenyeret kóstolhatnak. Természetesen forog a kosaras körhintánk is, az Árpád-kori falurészben a bátor vállalkozók próbára tehetik magukat az íjászat izgalmas fogásain keresztül, kóstolhatnak gyógyteát a Temetőcsősz udvarán, és egész nap lovaskocsikázhatnak is az érdeklődők. Emellett pedig izgalmas térképes felfedező játékkal és kézműves foglalkozásokkal is készülünk.

A felnőttek 1200 Ft/fő, a nyugdíjasok és diákok 600 Ft/fő áron válthatnak jegyet a rendezvényre. 6 év alatt és 70 év fölött a belépés ingyenes.

Várunk mindenkit szeretettel, hiszen tudják, a Sóstói Múzeumfaluban élmény a hagyomány!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!