Share on facebook
Share on email

Átadták Boglárka emlékpadját

A II. kerület elindítja a BOGLÁRKA Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Programot is

Őrsi Gergely Facebook bejegyzését tolmácsoljuk:

„Boglárkát, szomszédunkat 23 évesen vesztették el ismerősei, barátai, családja.

Boglárkát halálra gázolták a Harminckettesek terénél lévő villamosmegállóban.

Én nem ismerhettem, de a hozzánk eljutott üzenetek alapján is látom és érzem, hogy mindenkit keserűség és fájdalom önt el, aki arra gondol, hogy még mennyi megbeszélnivalójuk lett volna, mennyi élmény várt rájuk és mennyi közös időt rabolt el a villamosmegállóba sodródó autó.

A veszteség mértéke felfoghatatlan, de talán a feldolgozásban némi segítség lehet az emlékpad a Fillér utca és a Pengő utca sarkánál lévő parkban, ahová leülve kicsit Boglárka mellé ülhetünk.

Köszönöm a családnak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Programunkat Boglárkáról nevezzük el.

Az ő tragédiájára mindannyian felfigyeltünk, és a mai napig emlékszünk, milyen döbbenten és értetlenül álltunk a történtek előtt.

Ha a program segítségével akár egy életet is meg tudunk menteni, vagy többek figyelmét fel tudjuk kelteni, és talán többen is átgondolják, milyen állapotban vezetnek, és mennyire lépnek a gázra, akkor valamennyi értelmet adhatunk a történteknek.

A program fő eleme azoknak a 2002. január 1. és 2006. december 31-e között születettek számára készült, akik különböző jogcímeken a II. kerületben élnek.

– Megteremtjük a lehetőségét, hogy amennyiben ők önként – jelentkezéses alapon – megtekintenek egy balesetmegelőzésről szóló dokumentumfilmet, és részt vesznek plusz elsősegélynyújtó tanfolyamon, az önkormányzat hozzájárul B kategóriás jogosítványuk megszerzéséhez terveink szerint 25 ezer forinttal.

– A program részeként a 18 év alatti kerületi lakosoknak a II. Kerületi Önkormányzat kerékpáros elméleti-, és gyakorlati oktatást szervez, évente, előre meghirdetett időpontban. Megteremtjük a lehetőségét, hogy a résztvevők II. Kerületi Kerékpáros Kártyát kapjanak, amelynek bemutatása esetén akár 50%-os szervizszolgáltatási kedvezményre lehetnek jogosultak meghatározott kerékpárszervizekben.

– Ugyancsak a program részeként II. Kerületi Balesetmegelőzési Bizottság és az Önkormányzat rendszeresen – ingyenesen – elérhetővé teszi a BRFK közlekedésbiztonsági szimulátorait az érdeklődők számára.

– A kerületi játszótereken lévő KRESZ-pályáknál előre meghirdetett időpontban KRESZ-, és egyéb kerékpározás-ismereti napokat szervezünk.

– Új felfestésekkel figyelemfelkeltőbbé, biztonságosabbá tesszük a kerület nagy forgalmú gyalogátkelőit.

– A rendőrséggel együttműködve szolgálatba lép egy új „pofátlanító” autó.

– A program részeként 7 új traffipaxot szerelünk fel a II. kerületben.

Bízunk benne, hogy a BOGLÁRKA Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Programmal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ne kelljen senkinek se olyan veszteséget átélnie, amit egy balesetben elvesztett családtag, barát vagy ismerős jelent.”

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!