Share on facebook
Share on email

7 tipp, amely segít gyermekednek a sikeres videoszerkesztésben

A digitális tartalmak, különösen a mozgóképek létrehozásának, megosztásának és fogyasztásának kultúrája az elmúlt évtizedben teljesen megváltozott.

A filmek és videók készítése ma már nem csak a nagy film- és reklámgyártó cégek kiváltsága, hiszen bárki létrehozhat és megoszthat mozgóképeket online.

A kép- és videótartalmak mára az egyik legfontosabb és leggyakoribb kommunikációs csatornává váltak. Azok, akik rendelkeznek videókészítési és szerkesztési ismeretekkel, számos területen rengeteget profitálhatnak a készségükből.

Egyre több szülő ismeri fel, hogy modern eszközöknek köszönhetően, gyermekeik könnyen elsajátíthatják a videószerkesztés és a digitális történetmesélés készségét. Többéves tapasztalatunk alapján összegyűjtöttünk 7 tippet ebben a blog cikkben, amivel segíthetsz a gyermekednek abban, hogy minél hamarabb elsajátítsa a videószerkesztést.

Digitális alkotás és videoszerkesztés gyerekeknek – mit kell tudni?

A Logiscoolnál mindig a legújabb digitális és technológiai trendek követésére törekszünk, hiszen a leghasznosabb ismereteket és készségeket tanítjuk diákjainknak.

Programozó kurzusaink mellett számos lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek arra, hogy fejlesszék és elmélyítsék a digitális történetmesélési készségüket. Video Production kurzusunkat 9 éven felüli gyermekek számára ajánljuk. A kurzuson előképzettség és korábbi tapasztalat nélkül is részt vehetnek, az oktatás kiscsoportokban zajlik mind az osztályteremben, mind online. A gyermekek rengeteg hasznos és értékes témával foglalkoznak. Megismerik a filmkészítés alapjait, a videóvágás technikáját, valamint azt, hogy hogyan tudják kifejezni magukat ezekkel az eszközökkel, digitális történetmesélőkké válva.

1. A filmelmélet alapjai

Ahhoz, hogy a gyerekek megértsék a videószerkesztés technikáját, elengedhetetlen, hogy megtanulják a filmelmélet alapjait. A Logiscoolnál nagy figyelmet fordítunk arra, hogy hallgatóink szintjüknek és életkoruknak megfelelően, lépésről lépésre sajátítsák el a kurzusok anyagát. A filmelmélet alapjainak elsajátítása az első lépés a sikeres videóvágás felé. 

2. Megismerkedés a WeVideo szoftverrel

A WeVideo egy könnyen használható, felhő alapú videószerkesztő platform, amely lehetővé teszi, hogy professzionális stílusú filmeket, podcastokat és egyéb tartalmakat készítsenek a diákok, képzettségi szinttől függetlenül.

Azért választottuk a WeVideót, mert szeretnénk, hogy a gyerekek gyorsan megtanulják kezelni, és ezáltal sikerélményeket élhessenek át. A Video Production kurzus után a gyerekek tovább használhatják az ingyenes programot otthoni gyakorlásként.

3. A filmgyártás alapjai

A filmgyártás alap eszközeinek a megismerése a következő fontos lépés. Amint megértik a filmkészítéshez kapcsolódó alapfogalmakat és eszközöket, biztosak lehetünk abban, hogy fejlődni fog a videószerkesztési készségük.

4. Video készítés

A videó típusától és a projekttől függően különböző technikák és trükkök alkalmazandók. Jelentős mérföldkő a gyerekek számára, amikor megértik a különböző típusú videók (például vlog, reklám vagy riport) közötti különbségeket, és megtanulják, hogy milyen szögből, milyen felbontásban és hogyan kell ezeket a videókat rögzíteni.

5. Az utómunka alapjai

A tanulás nem ér véget a videózással, a szórakoztató rész még hátra van, hiszen most kezdődnek az utómunkálatok. Ebben a szakaszban a gyerekek megtanulják a különböző videóvágási technikákat és stílusokat, valamint alapvető videószerkesztési eszközöket ismernek meg, például a feliratok és különböző effektusok létrehozását.

6. Együttműködés

A közös projekteken való együttműködés rengeteg hasznos készséget tud fejleszteni. A gyerekek megtanulják, hogy miként kell segítséget kérni és felajánlani, csapatban dolgozni, felelősséget vállalni, valamint megosztani a sikert és a kudarcot egyaránt.

7. Motiváció

Az új ismeretek vagy készségek elsajátítása után a gyermekek kezdeti lendülete és lelkesedése gyorsan elmúlhat, ha nem kapnak további bíztatást és nincs miből erőt meríteni. A Logiscoolnál ezért nem csak kurzusokkal, hanem táborokkal is támogatjuk a gyermekek ambícióit, annak érdekében, hogy képesek legyenek elmélyíteni a digitális történetmesélési, filmkészítési és videóvágási készségeiket. A Video Production táborba 10 éves kortól várjuk a gyerekeket. A táborokban való részvételnek nincs tanuláshoz köthető előfeltétele.

A videótartalom-előállítás a történetmesélés modern módja, amely rendkívül fontos szerepet tölt be a mai kommunikációban. Legyen szó vlogról, filmről vagy riportról, a videókészítés és videóvágás alapjainak elsajátítása nagyon hasznos és értékes készség, amit fontos már fiatal korban elsajátítani!

További információ a Video Production kurzusunkról és a táborokról: www.logiscool.com

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek