Share on facebook
Share on email

Télváró programok a Marczin

Decemberi programajánlónk a Marczibányi téri Művelődési Központban.

RENDEZVÉNYEK – SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

DECEMBER 6. SZERDA 19.00, DECEMBER 19. KEDD 19.00 – CORDELIA O’NEILL: BÁRMI LEHETSÉGES, HA ELÉG ERŐSEN GONDOLSZ RÁ – A Loupe Társulat előadása

Különbözőbbek talán nem is lehetnének, Alex és Rupert között mégis minden magától értetődően alakul – ami a lényeget illeti. De mi történik akkor, ha pont ott kap sebet egy kapcsolat, ami az egyik leglényegibb? Hogyan lehet feldolgozni egy újszülött gyermek elvesztését? Cordelia O’Neill néhol szívmelengető, máskor szívfacsaró kétszereplőse biztos kézzel vezet végig bennünket egy nagy megpróbáltatás elé állított párkapcsolat lentjein és fentjein. Megingathatatlan arányérzékkel vegyít egymásba humort és megrendülést, gyászt és életigenlést. Mint aki maga is járt azon a tájon, amelyről mesél, s akinek épp ezért készek vagyunk elhinni: lehetséges a visszatérés. Mint bármi. Csak elég erősen kell rá gondolni.

Fordította és rendezte: Horváth János Antal

Játsszák: Sodró Eliza, Rusznák András

Zeneszerző: Farkas Virág ‘Zazie’

Dramaturg: Sándor Júlia

Látványtervező: Fekete Anna

Látványasszisztens: Kaszás Nina

Koreográfus: Molnár G. Nóra

A rendező munkatársa: Fazekas Anna

A Loupe Társulat előadásaira dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

DECEMBER 4. HÉTFŐ 19.00DENNIS KELLY: ÁRVÁK

Danny és Helen ünnepi vacsorára készülődnek, amikor belép Helen öccse, Liam, csurom véresen. Dennis Kelly kamaradrámája egy lebilincselő krimi történetén keresztül mesél az előítéletekről, a gyűlöletkeltésről, a társadalmi rétegek szétszakadásáról, a társadalomban pattanásig feszülő félelemről és bizonytalanságról, vagyis arról, ami a legjobban meghatározza a mindennapjainkat. Szereplőinknek nem biztos, hogy van feloldás, de a nézőknek még lehet.

Szereplők: Lovas Rozi, Lengyel Tamás, Molnár Áron

Fordította: Horváth János Antal

Látvány: Szabó Márton

Jelmez: Kisprumik Ádám

Zene: Stark Ervin

Rendezőasszisztens: Fazekas Anna

Rendező: Horváth János Antal

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk. A Loupe Társulat előadásaira dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

DECEMBER 20. SZERDA 19.00, DECEMBER 21. CSÜTÖRTÖK 19.00BECSAPÓDÁS – A Loupe Társulat előadása

A színészek improvizációi alapján írta: Horváth János Antal.

Két házaspár együtt vacsorázik, ahogy az utóbbi tíz évben minden második héten. A lányok testvérek. Sok éves hagyomány ez, ami a hosszúra nyúlásával nemcsak természetessé, de terhessé is vált, mégsem hagyják el. Ez az alkalom viszont valamiért másnak ígérkezik. Ma van valami a levegőben. Egy amúgy is pattanásig feszült ország levegőjében. Hamarosan értesítések pittyennek a telefonokon: az államfő perceken belül bejelentést tesz. Már megint mi lehet az? Elkezdődik a nemzetiszín zászló előtt felvett nemzetnek intézett videóüzenet. Az országot támadás érte. Egy rakéta csapódott egy határmenti településbe. Négyen meghaltak. Az ország nem nézheti tétlenül honfitársainak igazságtalan halálát. Cselekedni kell. Ez már a mi háborúnk is. Azonnal elrendelik a katonakorú férfi lakosság besorozását. Tizenkét óra múlva pedig lezárják a határokat. Szereplőinknek gyorsan kell döntést hozni, ami az egész életükre hatással lehet. Kérdés, hogy tudnak-e a döntéseikkel együtt élni. Érdemes-e élni haza nélkül? Vagy érdemes meghalni egy hazáért, ami már sosem lesz a miénk? Végül lehet, hogy nemcsak az országból, de a szobából sem jutnak ki.

Játsszák: Földes Eszter, Lengyel Tamás, Molnár Áron, Ullmann Mónika

Díszlettervező: Pallós Nelli

Jelmeztervező: Kisprumik Ádám

Dramaturg: Balassa Eszter

Zene: Hunyadi Máté

A rendező munkatársa: Perényi Luca

Rendező: Horváth János Antal

A Loupe Társulat előadásaira dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

DECEMBER 27. SZERDA 19.00L’ART POUR L’ART LÉGITÁRSASÁG

Kedves Utazóközönség! Szeretettel köszönti önöket a L’art pour l’art Légitársaság legelső járatának legénysége! Felemelkedésüket és felhőtlen szárnyalásukat garantálja a már jól bevált személyzet, DOLÁK-SALY RÓBERT, PETHŐ ZSOLT és SZÁSZI MÓNI, valamint a sok más járaton már bizonyított, Jászai Mari-díjas stewardess, STEFANOVICS ANGÉLA. A biztonságos utazást magasan kvalifikált földi személyzet segíti, többek között Naftalin Ernő, Hőzőngné Váltig Arabella és kebelbarátnője, valamint Margit és Zigóta, Boborján, Anti bácsi, egy szigorú ornitológus, továbbá a násznép. Repülőgépünk boldogan repíti önöket oda, ahová a végén megérkeznek.

Belépő: 5000 Ft

DECEMBER 29. PÉNTEK 19.00PRESSER GÁBOR—SZTEVANOVITY DUSÁN—HORVÁTH PÉTER: A PADLÁS – A SZINDRA TÁRSULAT előadása

Rendező: FÖLDESSY MARGIT

Ezen a Padláson „Ég és Föld között” minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiú megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, de nyugalmát titokzatos vendégek zavarják meg, különféle halandó és halhatatlan lények… Félig mese – félig musical 9-99 éves korig.

Belépő: 3000 Ft

DECEMBER 18. HÉTFŐ 19.00SZILY LÁSZLÓ – HORVÁTH JÁNOS ANTAL: KITOLÁS – Apanevelés kezdőknek és haladóknak

DAD-TALK: LENGYEL TAMÁS

Apának lenni nem könnyű. Sőt elképesztően nehéz. Főleg, mert senki nem mondta el, hogyan kell csinálni. Mostanáig! Ebben az apanevelő előadásban szó lesz a terhesség különböző fázisairól, a magzattelepátiás kommunikációról, a babakocsivásárlás traumáiról, levakarhatatlan nőrokonokról, a szabadban szoptatás férfiakra gyakorolt hatásairól, a játszótér szellemeiről és a nagy mennyiségben hallgatott Gryllus Vilmos dalok mentálhigiénés következményeiről. Válaszokat, persze, én sem tudok. De azért elmondom a frankót. Vagy legalább, hogy velem hogy történt minden. Addig is vigyázz! Az ellenség sohasem alszik. Se képletesen, se szó szerint.

Audiovisual-gagmen: Beke Dániel, Praznovszky Dániel

Szily László azonos című regénye alapján írta és rendezte: Horváth János Antal

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk. Az előadásra dinamikus jegyárazással lehet belépőt vásárolni.

DECEMBER 10. VASÁRNAP 19.30HÓLABDA – NONSTOP IMPRO A SZINDRA TÁRSULATTAL

Az impró előadásokon minden a pillanat műve, a közönség instruálhatja a szereplőket és részt vehet a játékban is.

Műsorvezető: FÖLDESSY MARGIT

Belépő: 2500 Ft

Érkezési sorrend, max.: 60 fő

DECEMBER 17. VASÁRNAP 18.00KARÁCSONYI SZINDRA GÁLA – A Színjáték Dráma-Stúdió hallgatóinak gálaműsora

Kicsik és nagyok szórakoztató színes előadása családoknak, barátoknak, érdeklődőknek.

Közreműködnek a „margitosok”.

Rendező: FÖLDESSY MARGIT

Belépő: 2500 Ft

MARCZI PLACC

MARCZI DOKUMENTUMFILMKLUB – Folytatjuk vetítéssorozatunkat a KineDok legfrissebb kínálatából, nemzetközi és magyar rendezők filmjeiből válogatva.

DECEMBER 14. CSÜTÖRTÖK 14.00A DÖNTÉS (2022)

Rendező: Márton Vízkelety, Julianna Ugrin

Robi fiatal római katolikus pap, aki cölibátus fogadalma ellenére az elmúlt években egy szeretetteljes családot is alapított három kisgyermekkel. Most eljött az idő, döntenie kell, a választás szinte lehetetlen a közösség és az apát hiányoló család közt.

A filmet magyar nyelven vetítjük. A belépés díjtalan.

DECEMBER 10. VASÁRNAP 10.00-16.00, DECEMBER 17. VASÁRNAP 10.00-16.00MAKER’S MARKET DESIGN VÁSÁR

Az adventi időszakban, novemberben és decemberben is két alkalommal várjuk az érdeklődőket több, mint harminc tehetséges tervező egyedi alkotásaival, finom falatokkal, jó zenével, workshopok-kal és igazi karácsonyi hangulattal!

A belépés díjtalan.

DECEMBER 16. SZOMBAT 10.00-14.00HANGPIAC – LEMEZBÖRZE

Új és régi hanglemezek, kazetták, CD-k, hangszerek, lejátszók, hangfalak, erősítők, vagy bármilyen zenei témában megjelent könyv, plakát, esetleg póló cserélhet gazdát ezen a garázsvásáron. Az igazi kincsvadászok tökéletes gyűjtőhelye ezen a napon a Marczi zenei bolhapiaca. Várjuk jelentkezésed, ha becsatlakoznál árusként a Marczin most formálódó zenerajongó közösségbe!

Jelentkezés: informacio@marczi.hu

A belépés díjtalan.

DECEMBER 9. SZOMBAT 10.00-12.00RUHACSERE

Forgasd vissza a közösbe, ne pazarolj, óvd a természetet és szerezz örömet másoknak! A belépő ellenében annyi ruhát hozol, amennyit szeretnél, és szintén annyit viszel. Az esemény célja a tudatos gardróbfrissítés. A megmaradó ruhákat az Oltalom Karitatív Egyesülethez juttatjuk el, így minden megtalálja a helyét. Kérjük csak jó minőségű, mások által még szeretettel hordható ruhákat hozzatok!

Belépő: 700 Ft

MARCZI FILMKLUBGYEREKSORSOK A NAGYVILÁGBAN II.DECEMBER 7. CSÜTÖRTÖK 19.00KÖZEL (2022) – Close

Rendező: Lukas Dhont

A két tizenhárom éves fiú, Leo és Remi a gondtalan gyerekkor idilli életét élik. Mindketten szerető családban nevelkednek Belgium egyik gyönyörű vidékén. A nyár hosszú hónapjaiban minden percet együtt töltenek, elmerülnek a saját maguk által kitalált, bonyolult történelmi szerepjátékokban, bicikliznek, frissen szedett gyümölcsöt esznek, és segítenek szüleiknek a gazdaságban is. Az iskola kezdete azonban kiszakítja őket érintetlen saját világukból, majd intenzív barátságuknak hirtelen vége szakad. Léo nem képes megérteni, hogy mi történt, ezért Sophie-hoz, Rémi édesanyjához fordul segítségért.

A filmklub moderátora ismét Banai Kati (kulturális menedzser és filmfesztivál szervező), aki röviden felvezeti a választott filmet, majd a vetítést követően közös beszélgetésre invitálja a nézőket. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A belépés díjtalan.

DECEMBER 7. CSÜTÖRTÖK 18.00FÜLEKY TOKAJ BORKÓSTOLÓ – Karácsonyi borvásárral és ünnepi ételjavaslatokkal

A Füleky Tokaj pincészet karácsonyi kóstolóján száraz, késői szüretelésű és aszú boraikat mutatják be a pincészet tulajdonosai, borásza és birtokigazgatója. Mindannyian megosztják kedvenc, hétköznapokon és ünnepi alkalmakkor is jól bevált bor-étel párosítási javaslatukat. A Füleky a Tokaji borvidék déli részén tizenegy különböző történelmi dűlőben műveli szőlőit Tokaj, Mád, Tarcal, Bodrogkeresztúr és Szegi településeken. Nagyrészt külföldi piacokon értékesítik boraikat, több Michelin-csillagos étteremben ajánlanak Fülekyt Hollandiában, Franciaországban és Angliában. A bodrogkeresztúri Füleky pincészet egy kézműves tokaji birtok a Tokaj-hegy lábánál közel a Bodrog partjához. Bodrogkeresztúr nem csak kiváló tokaji borairól nevezetes, hanem arról is, hogy a fehér gólyák kedvelt fészkelőhelye. Egyik bormárkájukat egy létező helyi gólyáról, Fülöpről nevezték el. A bor értékesítésének bevételéből a környék gólyafészkeinek karbantartását, gólyafészek állványok készítését és madárvédő elektromos szigetelések felhelyezését támogatják.

KARÁCSONYI BORVÁLOGATÁS:

Füleky Tokaji Muskotály 2022

Fülöp Late Harvest 2018/19

Füleky Tokaji Furmint Mestervölgy-dűlő, Tarcal

Füleky Tokaji Hárslevelű Úrágya-dűlő, Mád

Füleky Tokaji Szamorodni Veresek-dűlő, Mád

Füleky Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013

Belépő: 6500 Ft

DECEMBER 1. PÉNTEK 18.00ADVENTI KOSZORÚKÉSZÍTŐ WORKSHOP

Ugye, Te is várod már a karácsonyt? Hangolódjanak velünk az ünnepekre, és készítsenek különleges adventi koszorút! Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt a kézműves műhelyünkbe, ahol lehetőség nyílik elkészíteni saját adventi koszorúinkat. Jó hangulattal, kellemes zenével és forró teával várunk mindenkit! Lesz minden, ami a koszorúkészítéshez kell, de mindenki hozhat olyan karácsonyi kiegészítőket (különleges/színes gyertya, stb), amiket mindenképpen szeretne feltenni a koszorúra!

Részvételi díj: 4500 Ft, amely tartalmazza a koszorút és a díszeket is.

Max. 40 fő.

KARÁCSONYI WORKSHOPOK

Gyere, és próbáld ki milyen, ha az idei karácsonyfadíszeidet, ajándékaidat saját kezűleg készíted el! Barátságos műtermi miliőben, nyomatok, festékek, profi illusztrátorok és finom tea társaságában alkothatsz, minden hétvégén más-más tematikában. Jöhetsz a gyerekeiddel, pároddal, barátokkal, vagy lehet ez egy elmélyült énidő.

November 23, 24, 25. Simonyi Cecília: árnyjátékos mécsespalást

December 2. Deák Panka: montázs alapú képekből készített ajándéktárgyak

December 7, 8, 9, 10. Simonyi Cecília: egyedi póló, kötény stencilnyomással

December 14, 15. Simonyi Cecília: karácsonyfadísz és csomagolópapír linómetszéssel

December 16. Deák Panka: nyomat- és képkeretkészítés

Délelőtti, délutáni és esti időpontokban várunk.

Részvételi díj: 10 000 – 15 000 Ft / alkalom, a foglalkozás tematikájától függően

Részletek, jelentkezés: Deák Panka (06-30-514-1783, deakpanka@gmail.com), Simonyi Cecília (06-30-418-5446, www.ceciliasimonyi.com)

RENDEZVÉNYEK – ELŐADÁS, BESZÉLGETÉS

DECEMBER 13. SZERDA 18.00A SZERETET ARCAI ÉS KUDARCAI – DR. BÁNKI GYÖRGY PSZICHIÁTER ELŐADÁSA

Vágyunk rá, hogy szeressenek minket és hogy szerethessünk másokat. Vajon mitől függ, hogy ez az összekapcsolódási kísérlet sikeres lesz vagy zátonyra fut? Mik azok a mélyen beágyazódott szemléleti és működésbeli akadályok, amik ellehetetlenítik a meghitt kapcsolatainkat? Erre keresi a választ az előadás.

Belépő: 3000 Ft

ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK – Történelmi stand-up előadássorozat – Szent titkok és természetfölötti rejtélyek a történelemben

Előadó: ANTALFFY PÉTER történész

Ki volt valójában Ré és Odin? Volt-e köze Thornak Zeuszhoz? Kik voltak a kelták istenei és mennyire értették őket a rómaiak? Kinek áldoztak embereket a maják és aztékok? Valóban sumer istenektől jött az igazi Özönvíz? Milyen istenek segítették a sámánokat? Hogyan lehetett démonokat elűzni és az isteneket kényszeríteni? Miért volt Amon „elrejtett”, és milyen tudást őrzött Hermész Triszmegisztosz? Gonosz volt-e Hádész és Orfeusz valóban tudta a kiutat az alvilágból? Mit tudhatunk ma Ízisz misztériumairól és hogyan lett a spanyolokból Viracocha? Mi volt Faust igazi bűne? Az előadássorozat a történettudomány segítségével ered a vallás és varázslat sokszínű formáinak nyomába.

DECEMBER 14. CSÜTÖRTÖK 18.00A FÉNY ÉS A CSILLAGOK TITKAI – MITHRAS ÉS SOL A KERESZTÉNYSÉG ÁRNYÉKÁBAN 

Milyen pogány ünnepeket tartottak decemberben a kereszténység előtt? Honnan ered a karácsony, mint a fény ünnepe? Kikkel versenyeztek az első keresztény közösségek, és mennyire volt veszélyesen népszerű a titokzatos eredetű Mithras? Hogyan működött egy igazi misztériumvallás? Kiknek voltos ennyire a csillagok állása vagy a Nap újjászületése, és el tudta-e téríteni egyetlen császár a történelmet? Az előadás után talán még titokzatosabbnak látjuk a decemberi ünnepeket.

Belépő: 1500 Ft

Diák és nyugdíjas: 1000 Ft

RENDEZVÉNYEK – NYUGDÍJASKLUB

DECEMBER 1. PÉNTEK 11.00CSODÁLATOS SELYEMÚT – Kínai selyemművészeti kiállítás

Látogatás a Mezőgazdasági múzeumba.

DECEMBER 15. PÉNTEK 14.00 – ADVENTI ÜNNEPLÉS ÉS SZÍNÉSZLEGENDÁK

A vetítéssel egybekötött előadássorozatban DÉVAY CAMILLA színművésznőre emlékezünk.

Előadó: Szebényi Ágnes, a Bajor Gizi Színészmúzeum múzeumpedagógusa

A nyugdíjasklub programjain a részvétel klubtagsághoz kötött! Klubvezető: Sipos Ildikó (06-1-212-2820; sipos.ildiko@marczi.hu)

RENDEZVÉNYEK – ZENEI PROGRAMOK

DECEMBER 9. SZOMBAT 19.00FÉNY ÉS HANG – HANUKA KONCERT

A Hanuka koncert varázslatos zenei élményeket ígér, amelyekkel ünneplőbe öltöztetheted a szíved, s lelked egyaránt. Erre biztosíték a NIGUN, akik a közép-kelet európai zsidó zenei hagyományt hatalmas energiákkal értelmezik újra, a modern jazz nyelvén. Ízelítőt kapunk GRYLLUS VILMOS, GRYLLUS DÁNIEL és SZALÓKI ÁGI ‘volt egyszer volt egy kis zsidó’ című lemezének jiddis népdalaiból Kányádi Sándor fordításában. Fellép BOB COHEN (az egykori Di Naye Kapelye vezetője) és MOSER ÁDÁM, akik évtizedek óta gyűjtik a kelet európai zsidó népzenei hagyatékot, bejárva szinte egész Kelet -Európát. Nekik köszönhetően a zenén keresztül tárul fel a sokszínű zsidó folklór emléke. Az est záró attrakciójaként zsidó egyházzenét, a kántorok rendhagyó nagykoncertjét élvezhetjük. Ezen fellépnek a DOHÁNY UTCAI ZSINAGÓGA KÓRUSA LÁZÁR ZSIGMOND vezetésével, és lenyűgöző hangú szólisták: NÓGRÁDI GERGELY főkántor (Frankel Zsinagóga), operaénekes, „a Zsidó Pavarotti”; FEKETE LÁSZLÓ, a Dohány utcai Zsinagóga, ZUCKER IMMÁNUEL, a Bethlen téri Zsinagóga főkántorai és DÉSI TAMÁS, a Bét Sálom Zsinagóga kántorjelöltje. A műsorban zsidó liturgikus kántorénekek hangzanak el a Messiás-várásról, kórus- és szólódalok hanuka ünnepére.

I. felvonás

Nigun (klez-jazz)

 Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és Szalóki Ági (Volt egyszer egy kis zsidó)

Bob Cohen, Moser Ádám (K-Eu yiddish népzene)

II. felvonás – Kántorkoncert:

Dohány utcai Zsinagóga kórusa (karnagy: Lázár Zsigmond)

 Fekete László főkántor (Dohány utcai Zsinagóga)

 Nógrádi Gergely főkántor (Frankel Zsinagóga)

Zucker Immánuel főkántor (Bethlen téri zsinagóga)

Dési Tamás kántorjelölt (Bét Sálom Zsinagóga)

Zongorán közreműködik: Teszter Nelli

Belépő: 12 000 Ft

DECEMBER 4. HÉTFŐ 19.30CALCUTTA TRIÓ – INDIAI ZENEKLUB CALCUTTA – INDIAI ZENEKLUB – MINDEN HÓNAP ELSŐ HÉTFŐJÉN 19.30

Kozma András szitár

Nyusztay iván tabla

Molnár András tanpura

A Calcutta Európában, Indiában valamint a világ számos pontján lép fel évtizedek óta. A klasszikus indiai zene mestereivé váltak, annak szülőhazájában is számos elismerést szerezve. Fő céljuk a 3500 éves indiai klasszikus zene tradíciójának, csodálatos rágáinak, a világ legfejlettebb élő zenei ritmus rendszerének a lehető legtöbb hallgatóval való megismertetése. Az előadásokon betekintést nyújtanak az indiai klasszikus zene rendszerébe, történetébe, szigorúan követve indiai mestereiket. A hangversenyt gyakran egészíti ki indiai film vetítése is, amely az indiai zene hangszereit, legnagyobb előadóit és népeinek kultúráját mutatja be. A koncerteket az indiai kultúráról, emberekről szóló film színesíti.

Belépő: 2000 Ft

DECEMBER 2. SZOMBAT 19.00NAGY EMMA QUINTETT KONCERT

Az Artisjus-díjas Nagy Emma Quintett a modern, kortárs jazz új generációjának képviselője. Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett, versenyek és fesztiválfellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, és Szlovákiában. Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dalformájú, kortárs kompozíciók, és egyéb különleges megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj. A bemutatkozó Set to face (2018, szerzői kiadás), és a Low frequency oscillator (2020,Sinistra) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci Nagy Emma Quintett kiadó, a Unit Records gondozásában. A lemez anyaga a frissen nyílt Magyar Zene Házában került bemutatásra, ahol Fenyvesi Márton – aki producerként is részt vett a munkálatokban – és Fekete Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei. Legújabb Return című anyaguk 2023-ban jelent meg a Morotva Records gondozásában: “Van rajta öt dal, amik pont annyira különbözőek, és pont annyira hasonlítanak, mint amennyire mi. Hosszú utat jártunk be velük, a Hűvösvölgyi utat és Olaszországot is érintve, de ebbe a huszonöt és fél percbe szívünket, lelkünket beleadtuk.”

Nagy Emma ének

Cseh Péter gitár

Dénes Ábel nagybőgő

Oláh Krisztián zongora

Klausz Ádám dob

Belépő: 3000 Ft

GRADUS AD PUBLICUM – A JÖVŐ ZENÉJE

Sorozatszerkesztő és műsorvezető: Eckhardt Gábor zongoraművész

Mi az előadóművész vágya? A publikum meghódítása. Ám hiába a tehetség, a gyakorlás, az otthoni felkészülés, ha nincs pódium, ahol ezt valóra lehet váltani. A Gradus ad Publicum sorozat ezt a célt szolgálja: pályakezdő, kiemelkedő tehetségű fiatal muzsikusok számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A házigazda, Eckhardt Gábor a maga könnyed, humoros stílusában, képekkel, szavakkal járul hozzá az élmény teljességéhez.

DECEMBER 10. VASÁRNAP 19.00BILLENTYŰTÁNC – avagy évfolyam zongorára

Közreműködik: Forgó Benjámin, Gulyás Berta, Ittzés Péter, Király Ádám, Martin Bogdán, Mikulik Márton, Ráfi Balázs, Robotka Bertalan, Szabó Eszter

Műsor:

Művek két kézre

J. Ph. Rameau: Gigues en rondeau

J. S. Bach: h-moll francia szvitből – Sarabande

L. van Beethoven: Skót táncok

F. Schubert: Táncok – válogatás

F. Chopin: b-moll mazurka op.24/4.

J. Strauss-O. Schulhof: Pizzicato polka

C. Debussy: La plus que lent

I. Stravinsky: Tangó

Bartók B.: II. román tánc

-szünet-

Művek négy kézre

J. S. Bach-Kurtág Gy.: Alle Menschen müssen sterben BWV 643

J. S. Bach-Kurtág Gy.: Allein Gott in der Höh’ sei Ehr BWV 711

P. I. Csajkovszkij: Diótörő-szvit op.71a (E. Langer átirata)

Karácsonyi meglepetés

A mai estére egy nagyszerű, kiemelkedően tehetséges zongorista évfolyam frissen diplomázottjai hívják a zene- és vidámságkedvelő közönséget. A szórakoztató tánczenék, a közismert melódiák, a két- és négykezes produkciók valamint a házigazda-szerkesztő, Eckhardt Gábor hangulatos műsorvezetése garancia egy kellemes, családias hangulatban megélt felejthetetlen zenei élményre.

Belépő: 2500 Ft

Diák és nyugdíjas: 1300 Ft

GUZSALYAS CSÁNGÓ TÁNCHÁZ – Moldvai és gyimesi táncház tánctanítással

Ha húzza e szüve s taszítja e mája, akkor legyen ott minden Guzsalyas bálban. Mük várjuk!

DECEMBER 14. CSÜTÖRTÖK 20.00CSÁNGÓ KARÁCSONY – Műsorokkal ékesített karácsonyi bál

Közreműködnek a Somos, Szigony, és a Fanfara Complexa zenekarok. A táncház a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

Belépő: 2000 Ft, Diák: 1500 Ft

DECEMBER 25. HÉTFŐ 19.00KARÁCSONYI KALÁKA – Akusztikus koncert felnőtteknek

Vendég: Sebestyén Márta és Andrejszki Judit

BECZE GÁBOR, GRYLLUS DÁNIEL, GRYLLUS VILMOS, RADVÁNYI BALÁZS

Belépő: 5000 Ft

DECEMBER 17. VASÁRNAP 19.00KETTEN VAGY HÁRMAN– Neil Young Sétány koncert

A Neil Young Sétány együttes dalai RÁTÓTI ZOLTÁN, TÓTH ISTVÁN és HUZELLA PÉTER előadásában. Neil Young, a Crosby, Stills, Nash & Young szupercsapat talán leghíresebbike, a mai napig termékeny dalszerző, világjáró művész. Neve mára már fogalom. A woodstocki nagy nemzedék egyik utolsó nagysága. A Neil Young Sétány koncerten a kezdetektől a legújabb dalokig Sülyi Péter magyar fordításában éneklik Young és a többiek híres és álomszép slágereit.

Belépő: 2000 Ft

DECEMBER 28. CSÜTÖRTÖK 19.00SZALAI ANNA ÉS DOROZSMAI GERGŐ KONCERT

Búbánatos magyar nóták és dallamos kávéházi punk sanzonok. Anna és Gergő tavaly alakult formációja különleges gitár- és zongorajátékok kíséretében kalauzol minket az önutálat és a kiégés mezejére, amit a népies dallamok és a humor tesz még szórakoztatóbbá.

Belépő kizárólag online vásárolható a tixa.hu-n.

CSEMETEKERT – JSZIAMARCZI! CSALÁDI PROGRAMOK

DECEMBER 3. VASÁRNAP 11.00RUTKAI BORI BANDA: HELLÓ TÉLAPÓ!

Vendégek: Lovasi András és Rónai Róbert

A zenekar tagjai:

Rutkai Bori – ének

Darvas Kristóf – zongora

Nemes Janó – szaxofon, fuvola

Szerető Dániel – basszusgitár

Németh Csaba – dob

A zenekar immár hagyományossá vált Mikulásváró koncertmeséje. Hópehelykeringő Manófalván, csizmacsacsacsa a fenyőerdőben, szánkózás a hóemberekkel. Bori színpompás, horgolt bábjai és kivetített festményei varázsolják a Marczi színpadára a téli dalok történetét.  Táncos vidám dalok, amik úgy nyílnak ki, mint az adventi naptár ablakai, vagy az egyik ünnepi dalban szereplő Karácsonyvár termei. A koncert végére a táncos lábú Mikulás, avagy a Télapó is megérkezik, és persze szaloncukrot is hoz a gyerekeknek. A koncert után Bori Mandulka és a Karácsonyvár című mesekönyve a helyszínen megvásárolható, és a fellépők dedikálják is.

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 3000 Ft

DECEMBER 16. SZOMBAT 10.00BÉLAMŰHELY KARMESTERJÁTÉK – Interaktív zenei társasjáték

Családi program, ahol a felnőttek egyenlő eséllyel vehetnek részt, ahol az ő gyermeki énjük is megkapja a kellő figyelmet. Mi lehet a titka ennek a minden korosztály által játszható és élvezhető játéknak? Az egyszerűség, hogy valóban csak meg kell mozdulnia a karmesternek és a zenészek azonnal megszólaltatják a hangszereiket? Vagy az egyedülálló hangszerek, mint a biciklidob, gettomarimbula, bikeofon, slagszax, hangburgerek, teknóteknő, hangszeríj? A különleges hangok, amin ezek a hangkeltő eszközök megszólalnak? Vagy talán a zenészek virtuozitása? Ha szeretnél te is karmester lenni, akkor gyere el és győződj meg róla te magad. Gyertek és legyetek igazi karmesterek!

Ajánlott: 4 éves kortól

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 2500 Ft

DECEMBER 10. VASÁRNAP 11.00EGY KUPAC KUFLI – A Kövér Béla Bábszínház előadása

Bábszínházunkban van egy rét. Azon van egy kupac. Ebben a kupacban lakik hét kufli. Fityirc, Pofánka, Bélabá, Hilda, Zödön, Titusz és Valér. Dániel András meséi alapján készült bábelőadásunkkal várjuk a gyerekeket, családokat, kuflirajongókat egyaránt a Kövér Bélabá Bábszínházban! Garantált öröm! Garantált szórakozás!

Játsszák: Spergel Anna, Kalocsányi Gábor és Rácz Mihály

A Kövér Béla Bábszínház bábszínpadára Schneider Jankó alkalmazta.

Dániel András rajzai alapján Grosschmid Erik tervezte és szcenizálta.

A zenéjét Ágoston Béla szerezte.

Készítették: Tóth Andrea, Tóth Eszter, Kiss Attila Etele, Jernei János

Hang, fény: Bőhm Balázs, Patkós Péter

Rendezte: Schneider Jankó

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 2500 Ft

MOTOLLA KÉZMŰVES ALKOTÓMŰHELYVASÁRNAPONKÉNT 10.30-12.00

 „Pergő-forgó motolla, fuss ördög a pokolba, hozd ide a gyerekeket, csináljanak kerekeket!”

Kézműves délelőttre várjuk a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik (anya, apa és nagyi is) együtt alkothatnak.

A játszóházi foglalkozásokat 3-6 éves korú gyermekeknek ajánljuk!

DECEMBER 3. UGRÓ SZARVAS KÉSZÍTÉSE

DECEMBER 10. TÜCSÖK KOMA TÉLI SZÁLLÁSHELYE

DECEMBER 17. SZÍNES PAPÍRDÍSZ KÉSZÍTÉSE

Foglalkozásvezető: Krista Anita bábművész

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 1200 Ft 

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek