Share on facebook
Share on email

Télváró programok a Kultúrkúriában

Decemberi programajánlónk a Kultúrkúriában.

Színház

2023. december 05. kedd 19:00-21:00Szülőiskola – Interaktív improvizációs színházi előadás – 1. Humoros segítő tükör

Minden szakma tanulható, csak a legfontosabbra nincs iskola. Hogyan tudunk jó szülők lenni? Tanulunk a szüleink hibájából, vagy visszük tovább? Olyan nincs persze, hogy nem hibázunk, de ha törekszünk a legjobbra, már sikerrel járunk. Megoldhatatlannak tűnő nevelési helyzeteket fogunk improvizálni és közösen keresni a megoldásokat. Szeretnénk ebből több alkalmat, hogy közösen fejlődjünk. A helyi nézők által már ismert Pál utcaiak és Dzsungel könyve főszereplői lesznek játékosságukkal segítségünkre. A közös utat vezeti Szalai Kriszta színművész drámapedagógus.

Jegyár: 2000 Ft

2023. december 14. csütörtök 19:00-21:00Laurent Baffie: Tok-Tok, avagy hogy pattog a kocka? – Orlai Produkciós Iroda – Színházbérlet 4.

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott! Vegyünk egy csapatnyi ismeretlen embert, tegyük őket egy szobába – esetünkben egy világhírű pszichiáter előszobájába –, és csukjuk rájuk az ajtót. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy mindegyiküknek megvan a maga szórakoztató heppje… Hőseink makacsul ragaszkodnak mentőöveikhez, melyekkel felszínen tudnak maradni a mindennapokban, és amíg várakoznak, egyik mentőöv kerül elő a másik után. Valódi akrobatika, amivel egymás mentőöveit bravúrosan kerülgetve és elkapkodva megpróbálnak igazi csapattá válni. A tét nem kicsi: megtalálják-e a játékszabályt, amellyel együtt és külön-külön is győzhetnek?

Szereplők: Schruff Milán, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, László Lili, Járó Zsuzsa, Rohonyi Barnabás, Cseh Judit

Rendező: Paczolay Béla

Laurent Baffie engedélyét a SACD (Franciaroszág) és a Hofra Kft. közvetítette.

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás időtartama: 120 perc, szünet nélkül.

Jegyár: 6000 Ft

2023. december 17. vasárnap 19:00-21:00Robert Icke: Az orvos – Thriller – A Kultúrbrigád, az Átrium és a KULT2 előadása – Színházbérlet 3.

Dr. Ruth Wolff nem enged be egy katolikus papot a kórterembe, ahol egy fiatal lány haldoklik egy elrontott abortusz miatt. Miután a pappal való fizikai összetűzésről készült felvétel kikerül az internetre, az eset vírusként terjed a közösségi médiában, petíciókat és tévévitákat provokál, és nemcsak az orvos saját karrierjét, hanem az általa vezetett intézet jövőjét és a kormány által finanszírozott új épületet is veszélybe sodorja. Robert Icke darabja Arthur Schnitzler Bernhardi professzor című 1913-as drámájának mai változata. Az identitás, a faji és egyéb előítéletek, a kiváltságok, a vallás, az orvosi etika, a mentális egészség, a szexualitás és a közösségi média hatásmechanizmusának témáit körüljáró színpadi thrillerben az önmagunkról és a mai világról alkotott nézeteink egymásnak feszülő olvasatai alkotnak robbanásveszélyes koktélt.

„A levegő valósággal recseg a tomboló vita bonyodalmaitól. Ez a darab teljes egészében etikai vitákból áll, mégis olyan feszült, hogy vannak pillanatok, amikor az embernek eláll a lélegzete – vagy amikor valaki álláspontja annyira felháborítónak tűnik, hogy az ember kapkodni kénytelen a levegőt. Kényelmetlen tud lenni, ugyanakkor fergetegesen vicces is.” (Sarah Crompton, What’s On Stage)

Az elmúlt években Londonban, Amszterdamban, Hannoverben, Grazban, Bécsben, Temesváron is bemutatott darab Budapesten Alföldi Róbert rendezésében kerül az Átrium műsorára.

Szereplők: László Zsolt, Parti Nóra, Katona Péter Dániel, Kocsis Gergely, Söptei Andrea, Kocsis Pál, Márton András, Szatory Dávid, Valcz Péter, Kovács Máté, Fülöp Tímea

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás időtartama: 120 perc, szünet nélkül.

Támogatók: Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

Jegyár: 6500 Ft

Zene

Komolyzene2023. december 03. vasárnap 18:00-21:00Fény & Hang-koncertek – Adventi koncert a Klebelsberg Kultúrkúriában

Fellépnek:

a Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium Junior Príma díjas leánykara

Herczku Ágnes – Nikola Parov

Invocatio Musicalis

Berczik Sára Budai Táncklub növendékei (koreográfia: Simonné Puskás Judit)

Szent Efrém férfikar

Közreműködik: Schrődl Adél

Időtartam: kb. 180 perc egy szünettel

A Fény & Hang koncertek a decemberi ünnepkörök kultúráját, hagyományait, zenéit mutatják be. Együtt várjuk a fényt, megünnepeljük az Adventet és a Hanukát két felejthetetlen koncerttel!

A sorozat első előadása az Adventi koncert a Klebelsberg Kultúrkúriában van 2023. december 3-án vasárnap 18 órakor.

Fellépnek:

A Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium tiszta, egységes, csiszolt hangzásról ismert és elismert Junior Príma díjas leánykara,

Herczku Ágnes és Nikola Parov, az egymás és a zene iránti elkötelezettségükben is unikális két fajsúlyos népzenész, akiket hallgatva a műfajtól eddig távolságot tartó néző sem marad közömbös,

Invocatio Musicalis csapata, akik zenéjükben különlegesen ötvözik a world music hangzásvilágát, a jazz és a progresszív rock elemeket. Saját kompozíciók mellett zsoltárok és komolyzenei darabok feldolgozásait is ezen a sajátságos zenei „szűrőn” engedik át

a Berczik Sára Budai Táncklub karácsonyi balett etűdjeikkel, Simonné Puskás Judit koreográfiájával,

A Szent Efrém Férfikar, akik novemberben megjelenő karácsonyi lemezükről különböző népek karácsonyi és adventi dallamait szólaltatják meg, olyan népszerű feldolgozások mellett, mint Vivaldi Négy évszakából a Tél második tétele, vagy Csajkovszkij Diótörőjéből egy-egy jól ismert dallam.

December varázslatos hónapja mindig különleges időszak az évben, amikor összegyűlünk az ünnepi fények, illatok és dallamok között, hogy emlékezzünk a család és a barátok fontosságáról. Idén a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban az énekhangok, fények és hangszerek harmóniája új értelmet ad az ünnepi időszaknak, és emlékeztet minket arra, mennyi szépség rejlik a különböző kultúrákban. Ehhez kínálnak izgalmas, több zenei műfajt felsorakoztató zenei élményeket az adventi és hanukai dalok, valamint a fényjáték, mely egyedülálló alkotóeleme lesz a koncerteknek, és izgalmas vizuális élményekkel, ünnepi hangulattal ajándékozza meg a közönséget.

A Fény & Hang koncertek sorozat második része, a Hanuka koncert 2023. december 9-én csütörtökön 19 órakor tekinthető meg a Marczibányi téri Művelődési Központban.

Jegyár: 12000 Ft

2023. december 10. vasárnap 15:00-20:00Az operairodalom gyöngyszemei – filmvetítésLudwig Minkus: Don Quixote – A New Yorki Amerikai Balett Színház előadása

Vezényel: Partick Flynn, Paul Connelly

Szereplők: Mikhail Baryshnikov, Cynthia Harvey, Ricard Schafer, Brian Adams, Voctor Barbee, Frank Smith

Directed for video: Brian Large

A programon ismeretterjesztő bevezető előadást tart Dr. Langermann István

A belépés díjtalan.

Könnyűzene

2023. december 16. szombat 18:00-22:00Echo zenekar – Táncos – zenés mulatság!

Az ECHO zenekart Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével. Műsoruk a ’60-as, ’70-es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

A zenekar tagjai:

Csákó Tamás szólógitár, ének

Pámer Balázs ének, ritmusgitár

Békefi Ferenc billentyű, ének

Beöthy Árpád dob

Szilvássy Zsolt basszusgitár, ének

Róth Imola ének, vokál

Jegyár: 2000 Ft

2023. december 28. csütörtök 19:00-21:00Dés László: Dalok egy zongorával – Dés László egyzongorás estje.

Vendég: Básti Juli

„Egyedül ülök egy szobában a zongoránál, és írom a dalt. Amikor úgy érzem, megvan, akkor elkezdem felöltöztetni, mindenféle hangszereket képzelek hozzá, hogyan is szólal majd meg, amikor kilépek vele a közönség elé. Aztán muzsikustársaimmal eljátsszuk a dalokat városról városra, koncertről koncertre, ahol csak kíváncsiak ránk. De most valami olyasmivel próbálkozom, amit még sohasem csináltam. Úgy megmutatni a dalaimat, ahogy megszülettek, a maguk egyszerűségében, líraiságában, és együtt a közönséggel megidézni, hogy milyen is az, amikor ülök egy szobában egyedül a zongoránál, és írom a dalt.„ – Dés László

Dés László nem csak eljátssza dalait, de a keletkezésükről is mesél. Kulisszatitkokról, hogyan született a Nagy utazás, milyen volt dolgozni Bereményi Gézával, az előadókkal, filmrendezőkel… Izgalmas, bensőséges este ígérkezik a szerző–előadóval!

Jegyár: 7000 Ft

2023. december 30. szombat – 2023. december 31. vasárnapEcho zenekar – Táncos – zenés mulatság!

Kedves Vendégeink! Az előszilveszteri táncos-zenés estre korlátozott számban elérhetőek a jegyek. Ezért asztalfoglalás feltétlen szükséges az alábbi elérhetőségen: Csákó Tamás +36706114442. Megértésüket köszönjük!

Kiállítás

Kúria tárlat2023. november 09. csütörtök – 2023. december 03. vasárnapANYAGOK-FORMÁK-ÉKSZEREK – csoportos ékszerkiállítás

Az ország legnagyobb ékszertárlata, 72 művész többszáz alkotása. Hagyományos és formabontó megoldásokkal, anyagokkal elképzelt, újra- és továbbgondolt ékszerek, kollekciók, ékszer-objektek. A képen Muharos Lajos A róka és a holló c. műve látható.

A kiállítást megnyitja Király Fanni ötvösművész 2023. november 9-én 18 órától.

Köszöntőt mond: Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége elnöke, a kiállítás kurátora

Kiállító művészek:

Abaffy Klára, Antal Malvina, Bajcsi-Nagy Balázs, Bakos Kitti, Bartl Dóra, Benedek Olga, Bihari Bakodi Szilvia, Boros Anikó, Borsódy Eszter, Börcsök Anna, Brada Hedvig, Búza Krisztina, B. Csernyánszky Katalin, B. Horváth Brigitta, B. Laborcz Flóra, Czinder Tünde, dr. Csizmadia Annamária, Csille Márta – Hajda Gáspár, Dávid Attila Norbert, Domonyi Erzsébet, Dömötör Sámson László, Edőcs Márta, Farkas Imola, Fejér-Székely Anna, Formanek Zsuzsa, Gaál Gyöngyvér, Gera Noémi, Hajdu László, Jermakov Katalin, J. Szalay Edit, Kaintz Regina, Kanics Márta, Kecseti Gabriella, Kecskés Orsolya, Király Fanni, Kreisz Janka, Laskóy Andrea, Latin Anna, Major-Marlok Eszter, Máté Anna, Miklós Rita, Mile-Tóth Judit, Molnár Éva, M. Tóth Krisztina, Nádasdi Katalin, Nyiredy Judit, N. Csehi Edit, Papp Anett, Papp-Vid Dóra, Regős Anna, Rejka Erika, Rékasy Bálint, Rózsa Béla, Serbakow Tibor, Segesdi Bori, Simon Réka, Szabó Edina, Szalma Ágnes, Szentágotai Rita, Székely Judit, Szlávics Láazló ifj. , Szűcs Blanka, Tasi Dénes Manó, Tóth Szilvia, Tóth Zoltán, Uzsoky Katinka, Veres Éva, Vékony Fanni, Vigh Krisztina, Zámori Eszter – Zámori Zsófia, Zidarics Ilona, Zsabokorszky Lili

A kiállítás díjtalanul megtekinthető november 9-étől december 3-áig naponta 10-18 óráig.

Folyosói tárlat2023. november 25. szombat – 2024. január 10. szerdaSzalma Edit grafikusművész meseillusztrációi

Számos mesekönyvből, gyermekverses kötetből ismerhetjük a művész jellegzetes, színes képi világát, gömbölyded, sok humorral átszőtt képeit. Tárlatunkon válogatást láthatnak a kedvelt grafikusművész elmúlt években született műveiből és a téli ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásaiból.

„Szalma Edit rá jellemző, felismerhető, egyéni mesélő képteremtésére nemzedékek fognak emlékezni, mint nagy elődeinek képeire is. Illusztrációi a szerzővel való együttműködésről szólnak, de nem kimerevített, egyértelműsített értelmezések. Ellenkezőleg. Megfogalmazásuk az olvasót, a gyermeket saját értelmezésre indítja. A szöveghez – versek, mesék – adott vízióit, vizuális gondolatait nem csupán színesen, hanem megkomponált színgazdagsággal, festőien tárja elénk. Képeinek vizuális mozgása a néző fantáziáját is mozgósító. Kedves, szeretnivaló, humoros, olykor pufókosan eltúlzott formájú, kissé csúfondáros figurái, meg a környezetük a mese továbbszövését, fantáziálását segítik és ezt a gyermek, felnőtt egyaránt érzékeli. Ebben van illusztrációinak, a jó illusztrációnak a varázsa.” – Prokai Gábor művészettörténész

A kiállítás díjtalanul megtekinthető november 25-étől január 10-éig hétköznap 8-20 óráig, hétvégén 10-18 óráig.

Gyermekprogram

2023. december 02. szombat 16:00-18:00Mikulásváró családi délutánSuttog a fenyves – diafilmvetítésA fehér krampusz története – a Galóca Társulás előadása

A jószívűség, kedvesség és segítőkészség a krampuszoknál komoly probléma. Nokedli, a kis fehér ördögfióka nagy gonddal küszködik, mert a csintalanság minden szikrája hiányzik belőle. Ezért elindul szerencsét próbálni, hogy útjáról krampuszhoz méltóan igazi csibészként térjen haza. Vajon sikerül neki?

Előadja: Illés Ilona és Zengő Ágnes bábszínészek

Kézműves játszóház

Jegyár: 2500 ft

2023. december 09. szombat 15:00-18:00Ünnepváró családi ajándékkészítő műhely

December 9 -én szombaton 15.00-18.00 óra között, szeretettel várunk kicsiket és nagyokat ajándékkészítő műhelyünkbe, hogy a karácsonyi ajándékok még időben elkészüljenek! A foglalkozások 5 éves kortól ajánlottak.

Tervezett kézműves foglalkozásaink:

  • mézeskalácssütés,
  • gyertyakészítés,
  • karácsonyi dekoráció készítés.

Részvételi díj: 3 000Ft/fő. Családi jegy: 7 500Ft/2 felnőtt 1 gyerek + minden további gyermek 2 000Ft/fő. A részvételi díjak az anyagárakat is tartalmazzák!

2023. december 15. péntek 09:00 és 10:30Kiskarácsony, nagykarácsony a Kolompos együttessel – A Kolompos együttes mesejátéka két időpontban, 9 órakor és 10.30-kor

A december a hideg évszak beköszöntét jelenti, az emberek mégis meleg szívvel gondolnak rá, hiszen közeleg a Karácsony, a szeretet, a Fény ünnepe. A közkedvelt együttes mesejátékában megelevenednek a téli ünnepkör szokásai, dalai: lucázás-kotyolás, termékenységi babonák, Luca széke készítés, és a kis Jézus megszületését köszöntő betlehemezés.

A Kolompos együttes tagjai:

Nagy Zoltán – ének

Szántai Levente – ének

Barna György – hegedű

Tímár Sándor – hegedű

Végh Gábor – nagybőgő

Jegyár: 2500 Ft

2023. december 16. szombat 16:00-17:00Családi mesematiné: Az elveszett szaloncukor – a Bóbita Bábszínház előadása – Bábelőadás 4 éves kortól

Vízkereszt előestéjén járunk, nemsokára ideje leszedni a karácsonyfát. Ezen az éjszakán azonban még eljön az Apró Nép, hogy maradék szaloncukrot keressen. Úgy tartják, hogy legalább egyetlen szemet mindenképpen hagyni kell nekik, máskülönben elviszik, amit találnak – ilyenkor szoktak eltűnni a kisautók, műanyag katonák, kicsi játékszerek. Ennek az utolsó szem szaloncukornak ered a nyomába egy kisfiú és egy kislány, hogy a furcsa és varázslatos Karácsonyfa Birodalomba bekerülve teljesítse a küldetést, és sok-sok kaland árán visszaszerezze az Elveszett Játékokat.

Írta: Keresztesi József

Zeneszerző: Monori András

Rendezte: Halasi Dániel

Játsszák: Balog Zita, Kalocsányi Gábor, Illés Ilona, Matta Lóránt, Czéh Dániel/Keresztény Tamás mv., Kocsis Zsófia mv., Várnagy Kinga mv.

Jegyár: 2500 Ft

2023. december 27. szerda 11:00-12:00A LÁDA TITKA – táncjáték nem csak gyerekeknek – A Fitos Dezső Társulat produkciója

Mit tegyen az ember fia, ha egyszer csak váratlanul begurul hozzá egy láda? Nem tudni, hogy honnan, nem tudni, hogy kié… SEHOL senki, csak a láda. Régi jószág, ütött-kopott, rézcsatokkal, nagy lakattal, kerekeken gurul, gurul… Vajon mit rejthet e láda? Talán SEMMIT. Talán üres. És ha mégis színültig van VALAMIVEL? Nincs mese, az öreg láda titkát csak akkor fejtheti meg az, ki megtalálta, ha kinyitja. Hogy meri-e? Lesz-e hozzá bátorsága? Vagy bontatlanul visszaküldi VALAKINEK, VALAHOVÁ? Csak az tudja meg a választ, ki megnézi az előadást.

Tánc: Gellén Péter, Molnár Bálint

Dramaturg: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)

Látványtervező: Michac Gábor

Zeneszerző, zenei szerkesztő: ifj. Csoóri Sándor Sündi

Zene: Buda Folk Band

Bábtechnika: Kolozsi Angéla (Blattner Géza-díjas)

Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő (Harangozó Gyula-díjas) és Fitos Dezső (Népművészet Ifjú Mestere és Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész)

Jegyár: 3000 Ft

2023. december 29. péntek 14:00-18:00Mesél az ég! – Karnyújtásra az univerzum – Az Utazó Planetárium előadása

360 fokos körpanorámás planetáriumi vetítések, előadások kicsiknek és nagyoknak, családoknak

Vetítések:

14 óra A bolygók csodálatos világa 8 éven felülieknek, 27 perc  Jegyvásárlás

Műsorunkban betekintést nyújtunk a csillagkeletkezés / bolygókeletkezés világába. Részletesen, látványos képi elemekkel tarkítva ismerjük meg acsillagok, bolygók keletkezését, bolygószomszédainkat, holdjaikat valamint a Napot. Megvizsgáljuk a Naprendszerünk nagy bolygóit és ellátogatunk a törpebolygókhoz is. Leszállunk és utazunk a Mars felszínén, majd megtekintünk egy látványos napfogyatkozást és a Nap felszínét közelről. A műsor már tartalmazza a csillagászok legújabb felfedezéseit a törbebolygók területén is!

15 óra 3-2-1 Felszállás! – Iány az Űr! – (3-2-1 Liftoff!), 6-12 éveseknek, 33 perc Jegyvásárlás

Egy kalandos mese, melyben sokmindent hallhatunk a repülésről, űrhajókról és megmenthetünk egy kedves robotot. (Többszörös díjnyertes film!)

16 óra Aba és Lana Űrkalandozások 3-6 éveseknek, 32 perc  Jegyvásárlás

Mesés műsor óvodásoknak a csillagképekről és a Naprendszerünk bolygóiról. Aba a manófiú és Lana a tündérlány hazafelé tartanak Manóvárosba, miközben lassan rájuk esteledik. Sétájuk során együtt próbálják felfedezni az égbolt csodáit, a csillagképeket, a bolygókat, mikor váratlanul összetalálkoznak Kiliánnal a barátságos űrlénnyel. Kilián segítségével részt vesznek egy fantasztikus utazáson, melynek során meglátogatva a Naprendszer bolygóit sok új ismeretre is szert tesznek. Mesés, teljes kupolás műsorunkban a kisgyermekek megismerkedhetnek a csillagos égbolt látványával és Naprendszerünk bolygóival.

17 óra Szimat Kapitány kalandjai az Űrben 4-7 éveseknek, 34 perc  Jegyvásárlás

Szimat kapitány felfedezi a Naprendszert, segítségére siet a központi számítógép és egy papagáj is… Interaktív műsor gyerekeknek a Naprendszerről.

18 óra  Utazás távoli világok felé: bolygóközi odüsszeia 7 éves kortól (iskolásoknak és felnőtteknek), 37 perc  Jegyvásárlás

Űrhajónkkal felfedezzük a Naprendszer bolygóit, érdekességeit, holdjait. Fedezzük fel, amit még nem is tudtunk a szomszéd világokról. Iskolásoknak szóló tartalmas, látványos ismeretterjesztő műsor a bolygókról.

Jegyár: 2000 Ft

2023. december 30. szombat 11:00-13:30, 16:00-18:30Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter: A padlás – A Harlekin Bábszínház előadása két időpontban, 11 és 16 órakor

Félig mese, félig musical. Félig ismerős, félig mindig új. Félig a Témüllereké, akiknek a szíve vak; félig a szellemeké, akiket csak az láthat meg, akinek a szíve tiszta, mint a gyermekeké. Félig elvarázsol, másfelől meg izgalomban tart. Félig emberek, félig meg bábok. És egészen lenyűgöző! 9-99 éves korig

Rádiós, aki egyszerűen fantasztikus – ZÁDORI SZILÁRD

Süni, fiatal lány – BÁBINSZKI ÁGNES

Mamóka, öreg nénike, aki mindent tud az emberekről – BENCZE MÓNIKA

Herceg, finomlelkű szellem, 500 éves – SÓVÁRI CSABA

Kölyök, naiv szellem, 530 éves – MÉSZÁROS PANCSA

Lámpás, a törpe, zsörtölődő szellem, 670 éves – SZABADOS BÖBE

Meglökő, óriási szellem, 560 éves, süketnéma – SZILNER OLIVÉR

Barrabás, B. Barrabás, a gengszter – BANKÓ BENCE

Révész, aki csak külsőleg azonos Barrabással – BANKÓ BENCE

Témüller, azelőtt házmester, most önkéntes – SZILNER OLIVÉR

Detektív, aki még önmagát is kinyomozza – VÁRHELYI DÉNES m.v. / SZABÓ ATTILA

Üteg, a Detektív másik balkeze – SÓVÁRI CSABA

Robinson, a gép – ZÁDORI SZILÁRD

Díszlet- és jelmeztervező: MICHAC GÁBOR

Bábtervező: CSONKA ERZSÉBET

Dramaturg: SZABÓ ATTILA

Koreográfus: KOVÁCS BÁLINT

Szcenikus: KALÓ ATTILA

Rendező: SZŰCS RÉKA

Az előadást két részben játsszuk.

Jegyár: 3500 Ft

Tudástár2023. december 12. kedd 18:00-20:00Géniuszok – Tintoretto – Ludmann Mihály művészettörténész előadása

Jacopo Robusti, akit a kortársi elnevezés miatt csak Tintorettóként emlegetünk, a XVI. századi velencei festészet utolsó nagymestere volt, aki sokat tanult a század többi festőjétől, azonban összehasonlíthatatlanul egyéni világot alakított ki. Számos megrendelésnek tett eleget, és megalkotta Velence Sixtus kápolnájaként is emlegetett Scuola di San Rocco festményciklusát. Ezeken a képeken nem csak stílusának fejlődését figyelhetjük meg, hanem a magabiztos alakábrázolást, a színek végtelen gazdagságát és olyan oldott festőiséget, amelyet néhány kiemelkedő festő mondhatott csak magáénak. Erről a páratlan életműről szól a kedvelt művészettörténet sorozat ez évi utolsó előadása.

Jegyár: 2000 Ft

Piac2023. december 03., 17. vasárnap 09:00-13:00Piac a fekete macskához

Új piac nyílt a Kultúrkúria kertjében kéthetente vasárnap 9-13 óráig. A Piac a Fekete Macskához termelői piacon kis-, őstermelők és iparművészek mutatják be kreativitásukat és saját maguk által ökotudatos és fenntartható gazdálkodásból termelt áruikat. A piac mindig gazdag kínálattal várja a vásárlókat, legyen szó friss zöldségekről, házi készítésű sajtokról, fűszernövény palántákról, vagy akár kézzel készült ékszerekről. Itt nem csak bevásárolhatnak, de közösségi találkozóhelyet is találhatnak, ahol mindig történik valami. Várunk mindenkit sok szeretettel, termelői finomságokkal, kulináris különlegességekkel és kedves emberekkel minden második vasárnap a Kultúrkúria felső kertjében! Jöjjön nézelődni, kóstolgatni, piacozni, együtt lenni, együtt enni!

Az aktuális programokról és az árusokról a facebook.com/piacafeketemacskahoz oldalon találnak további információkat!

Klebelsberg Kultúrkúria 1028 Budapest, Templom u. 2-10. Telefon: 392-0860, 20/322-7171

www.kulturkuria.hu, facebook.com/kulturkuria

2023. december 1-31. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!