Share on facebook
Share on email
Nagykövetekkel hirdet támogatói kampányt a Duda Éva Társulat

Áprilisban 20 nagykövet kampányol a tánc szabadságáért és a Duda Éva Társulatért. A Társulat egy innovatív kezdeményezést indít el: nagykövetes támogatói kampányba kezd a hosszú távú működés stabilizálására. A nagykövetek között közszereplők, a kulturális élet meghatározó képviselői és civilek egyaránt megtalálhatók. A követek között szerepel többek között Dr. Lőrinc Katalin táncművész, Nagy Ervin színész, Kentaur díszlet- és jelmeztervező, Valuska László, a Margó Fesztivál igazgatója, Csobot Adél énekes, színésznő, Szilágyi Liliána Európa-bajnok úszó vagy Epres Panni divatmodell.

Duda Éva idén húsz éve működik meghatározó rendező-koreográfusként a hazai és nemzetközi színházi szcénában. Többféle műfajban járatos művészként hozta létre önálló együttesét, a Duda Éva Társulatot, amely az elmúlt 14 évben Magyarország vezető független formációi közé emelkedett.

A Társulat missziója a kortárs művészetek, ezen belül is a kortárstánc népszerűsítése és megismertetése új közönséggel, szélesebb társadalmi rétegekkel. Mindemellett komplexebb módon, a művészet teremtő lehetőségeit kihasználva korszerű és fenntartható szemléletmódot hirdet a legkülönbözőbb programokon keresztül. A több mint egy évtizede tartó népszerűség mögött kitartó energia és óriási csapatmunka húzódik meg. Sajnos azonban a sok éves eredményes és látványos munka ellenére sincs szilárd talaj a szervezet lába alatt. 

A bizonytalanság és a pénzügyi megvonás a kulturális terület számos szegmensét érinti; a független szférában dolgozó hivatásos előadóművészeti szervezetek működési támogatása idén több mint 30%-kal csökken. A területen felhasználható egykori TAO (társasági adó, most többlettámogatás) keretösszeget pedig radikálisan, 90%-kal csökkentették a néhány évvel ezelőtti összeghez képest. A korábbi működés most végképp tervezhetetlenné vált, ezért a Társulat egy innovatív kezdeményezést indít el április elején: nagykövetes támogatói kampányba kezd a hosszú távú működés stabilizálására.

Április 5. és május 7. között 20 nagykövet kampányol a tánc szabadságáért és a Duda Éva Társulat hosszú távú építkezéséért. A kampány célja a támogatások mellett a kortárstánc népszerűsítése, valamint a szervezet célközönségének bővítése. A követes adománygyűjtés lényege, hogy a szervezet értékrendjéhez közel álló, elkötelezett emberek a társulatot képviselve támogatást gyűjtenek, kampányolnak a szervezet számára. 

A nagykövetek felkérésekor esszenciális szempont volt, hogy hiteles embereket válasszunk. Követeink a legkülönbözőbb területekről érkeznek, azonban egy közös bennük: a kortárstánc és a művészetek iránti szeretet és elköteleződés. Büszkék vagyunk arra, hogy húsz csodálatos ember képviseli társulatunkat és elhivatottan áll ki a kortárstánc és a művészet ügye mellett! – nyilatkozta Duda Éva a kampány indítása kapcsán.

A nagykövetek között közszereplők, a kulturális élet meghatározó képviselői és civilek egyaránt megtalálhatók. A követek között szerepel többek között Dr. Lőrinc Katalin táncművész, Nagy Ervin színész, Kentaur díszlet- és jelmeztervező, Reisz Gábor filmrendező, Farkas Iszák hegedűművész, Földes Eszter színésznő, Valuska László, a Margó Fesztivál igazgatója, Kaszás Attila riporter-producer, Epres Panni divatmodell, Csobot Adél énekes, színésznő, vagy Szilágyi Liliána Európa-bajnok úszó.

A Társulat hosszú távú célja a kampánnyal, hogy a nemzetközi trend mentén egy elkötelezett pártolói kört építsenek ki, amelynek segítségével szabadon alkothatnak és magas színvonalon közvetíthetik a hazai kortárs kultúrát.

A áprilisban kezdődő 30 napos kampány során a 20 nagykövet a Duda Éva Társulat biztos működéséért, a szabad táncműveszetért kampányol. 

Bővebben a kampányról és a nagykövetekről:

https://tamogatas.evaduda.net/kampany/szabad-a-tanc

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Előadással emlékezik Eötvös Péterre az OPERA

Kimagasló életműve és emberi nagysága iránti tiszteletadásként a Magyar Állami Operaház 2024. április 18-án, 20:00 órai kezdettel, félszcenírozott változatban tűzi műsorára a Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester és zenepedagógus Valuska című operáját az Operaházban.