Share on facebook
Share on email
Nagykövetekkel hirdet támogatói kampányt a Duda Éva Társulat

Áprilisban 20 nagykövet kampányol a tánc szabadságáért és a Duda Éva Társulatért. A Társulat egy innovatív kezdeményezést indít el: nagykövetes támogatói kampányba kezd a hosszú távú működés stabilizálására. A nagykövetek között közszereplők, a kulturális élet meghatározó képviselői és civilek egyaránt megtalálhatók. A követek között szerepel többek között Dr. Lőrinc Katalin táncművész, Nagy Ervin színész, Kentaur díszlet- és jelmeztervező, Valuska László, a Margó Fesztivál igazgatója, Csobot Adél énekes, színésznő, Szilágyi Liliána Európa-bajnok úszó vagy Epres Panni divatmodell.

Duda Éva idén húsz éve működik meghatározó rendező-koreográfusként a hazai és nemzetközi színházi szcénában. Többféle műfajban járatos művészként hozta létre önálló együttesét, a Duda Éva Társulatot, amely az elmúlt 14 évben Magyarország vezető független formációi közé emelkedett.

A Társulat missziója a kortárs művészetek, ezen belül is a kortárstánc népszerűsítése és megismertetése új közönséggel, szélesebb társadalmi rétegekkel. Mindemellett komplexebb módon, a művészet teremtő lehetőségeit kihasználva korszerű és fenntartható szemléletmódot hirdet a legkülönbözőbb programokon keresztül. A több mint egy évtizede tartó népszerűség mögött kitartó energia és óriási csapatmunka húzódik meg. Sajnos azonban a sok éves eredményes és látványos munka ellenére sincs szilárd talaj a szervezet lába alatt. 

A bizonytalanság és a pénzügyi megvonás a kulturális terület számos szegmensét érinti; a független szférában dolgozó hivatásos előadóművészeti szervezetek működési támogatása idén több mint 30%-kal csökken. A területen felhasználható egykori TAO (társasági adó, most többlettámogatás) keretösszeget pedig radikálisan, 90%-kal csökkentették a néhány évvel ezelőtti összeghez képest. A korábbi működés most végképp tervezhetetlenné vált, ezért a Társulat egy innovatív kezdeményezést indít el április elején: nagykövetes támogatói kampányba kezd a hosszú távú működés stabilizálására.

Április 5. és május 7. között 20 nagykövet kampányol a tánc szabadságáért és a Duda Éva Társulat hosszú távú építkezéséért. A kampány célja a támogatások mellett a kortárstánc népszerűsítése, valamint a szervezet célközönségének bővítése. A követes adománygyűjtés lényege, hogy a szervezet értékrendjéhez közel álló, elkötelezett emberek a társulatot képviselve támogatást gyűjtenek, kampányolnak a szervezet számára. 

A nagykövetek felkérésekor esszenciális szempont volt, hogy hiteles embereket válasszunk. Követeink a legkülönbözőbb területekről érkeznek, azonban egy közös bennük: a kortárstánc és a művészetek iránti szeretet és elköteleződés. Büszkék vagyunk arra, hogy húsz csodálatos ember képviseli társulatunkat és elhivatottan áll ki a kortárstánc és a művészet ügye mellett! – nyilatkozta Duda Éva a kampány indítása kapcsán.

A nagykövetek között közszereplők, a kulturális élet meghatározó képviselői és civilek egyaránt megtalálhatók. A követek között szerepel többek között Dr. Lőrinc Katalin táncművész, Nagy Ervin színész, Kentaur díszlet- és jelmeztervező, Reisz Gábor filmrendező, Farkas Iszák hegedűművész, Földes Eszter színésznő, Valuska László, a Margó Fesztivál igazgatója, Kaszás Attila riporter-producer, Epres Panni divatmodell, Csobot Adél énekes, színésznő, vagy Szilágyi Liliána Európa-bajnok úszó.

A Társulat hosszú távú célja a kampánnyal, hogy a nemzetközi trend mentén egy elkötelezett pártolói kört építsenek ki, amelynek segítségével szabadon alkothatnak és magas színvonalon közvetíthetik a hazai kortárs kultúrát.

A áprilisban kezdődő 30 napos kampány során a 20 nagykövet a Duda Éva Társulat biztos működéséért, a szabad táncműveszetért kampányol. 

Bővebben a kampányról és a nagykövetekről:

https://tamogatas.evaduda.net/kampany/szabad-a-tanc

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek