Share on facebook
Share on email

I. Kappan -és lakodalmas fesztivál

A Sóstói Múzeumfalu több évtizede büszkén vállalja: „nálunk a faluban bizony él és élmény a hagyomány”!

A Master Good Kft. vállalkozását is meghatározza a MINŐSÉG ÉS A HAGYOMÁNY, mindemellett pedig a tradíciókra építő cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás, mely megnyilvánul kiemelt kulturális események támogatásában is.

Ennek okán a Sóstói Múzeumfalu, karöltve Északkelet – Magyarország kiemelkedő cégcsoportjával, május utolsó szombatján szeretettel hívj és várja „Tiszán innen és Dunán túlról” az érdeklődőket, mert bizony hamisítatlan falusi lakodalomra készülünk. Megrendezzük az I. KAPPAN- ÉS LAKODALMAS FESZTIVÁLT!

Az a gondolatiság határozza meg programjaink sokaságát, melyet a Master Good Kft. alapítói és a Sóstói Múzeumfalu csapata egyaránt képvisel, miszerint a felelősségnek és a segítségnyújtásnak tradicionális hagyományai vannak, apáról fiúra szállnak. Ennek apropóján, követve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sokszínű lakodalmi szokásait híres vőfélyekkel – Ugyan Attila, Farkas László és Húsvét Csaba – várjuk mindazokat, akik megannyi lakodalmi étel mellett meg akarják tapasztalni a hamisítatlan falusi életérzést. Bemutatjuk a Kárpát medence menyekező ruháit, melyben helyet kap a csodás ajaki mennyasszonyi öltözet is, azt követően pedig részesei lehetnek egy valódi ajaki lakodalmi mulatságnak is. Erre napra vendégünk lesz a CimbaliBand és a Swing a’la Djungo!

Ezen kívül lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere! Rendezünk Master Good kappanszépségversenyt és rajzversenyt is értékes nyereményekkel. Forog a kosaras körhinta, a Méhecske JátékTér jóvoltából pedig népi játszóudvarba várjuk a gyerekeket. Kádár Ferkó fotószínháza, mesterségbemutatók, lovaskocsikázás valamint igazi falusi vásár mellett ezen a napon is részesei lehetnek egy régi népiskolai tanítási órának. Három alkalommal a Master Good szerencsekereke egyszerű kérdésekkel és nagyszerű ajándékokkal fogadja a látogatókat. Tirpák portánkon baromfiudvarban találkozhatnak a tanyasi csirkék és kappanok különböző fajtáival, a Jánkmajtisi udvarunkon és a Túristvándi csűrben pedig lakodalmi ételek előkészítésében vehetnek részt az arra vállalkozók.

A Master Good Kft. termékeire alapozva, a barabási iskolaudvaron, a Csillag Ételbár jóvoltából kínáljuk a gőzölgő húslevest és a kappanpörköltet, hiszen a hamisítatlan falusi lagzi lelke a finom szárnyas étel.

A rendezvényre 10.00 és 18.00 óra között várunk mindenkit szeretettel. A látogatók a lakodalmi ételeket kóstolójegy ellenében vásárolhatják meg. A felnőttek 1000 Ft/fő, a nyugdíjasok és diákok 500 Ft/fő áron válthatnak jegyet a rendezvényre. 6 év alatt és 70 év fölött a belépés ingyenes.

I. KAPPAN- ÉS LAKODALMAS FESZTIVÁL

SÓSTÓI MÚZEUMFALU

2023. MÁJUS 27.

„Jérce, kappan, vadliba,

Jöjjenek a lagziba…”

„…Kést, kanalat hozzanak!
Otthon ne maradjanak!”

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Előadással emlékezik Eötvös Péterre az OPERA

Kimagasló életműve és emberi nagysága iránti tiszteletadásként a Magyar Állami Operaház 2024. április 18-án, 20:00 órai kezdettel, félszcenírozott változatban tűzi műsorára a Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester és zenepedagógus Valuska című operáját az Operaházban.