Share on facebook
Share on email

Gyertyaúsztatással várja a Romantika Fővárosa a szerelmeseket

Három napon át a romantikáé lesz a főszerep Gyömrőn, ahol esténként több ezer színes lámpást úsztatnak a tó vizén.

Hosszú évek óta Gyömrő a romantikát kedvelők legnépszerűbb helye, ahová év közben gyakran elutaznak a szerelmespárok. Nem véletlenül, hiszen fiatalok és idősebbek kedvelt andalgóhelye a városközpontban lévő, gyönyörű tórendszert övező sok sétány és a kandeláberekkel megvilágított erdei sétaút.

Augusztus 18. és 20. között ismét (immár 11 éve) kifejezetten miattuk, nekik rendezik a Romantika Ünnep Gyömrő (RÜGY) nevű eseményt. Ilyenkor a Pest vármegyei  városkában minden a romantika, a szerelem ünnepéről szól.

Gyömrő hivatalosan is a Romantika Fővárosa címet viseli. Hosszú éveken keresztül a  RÜGY keretében egyidőben, egyszerre mondják ki a boldogító igent a párok. Eddig több mint százan házasodtak össze.

De rendeztek itt már Rómeó és Júlia erkély-jelentet, volt, hogy a retro hangulat jegyében rock’n roll zenére piros pöttyös, pörgős szoknyában ropták a lányok. Az idei évben az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva a családok felé is nyit a város. Így a megszokott és népszerű programok – kirakodóvásár, vidámpark – mellett családi nappal is készülnek az érdeklődőknek.

Augusztus 18-án, este fél 8-tól a szabadtéri színpadon például Caramel ad ingyen koncertet a legromantikusabb dalaiból. Utána gyertyaúsztatás lesz a Tófürdőn, majd DJ. Dominique Fergeteg partyja és DJ Banffy tolja a talp alá valót.

Szombaton 14.00 órától RapJam koncertre várják a közönséget, 17.00 órától Balogh Roland akusztikus gitárkoncertje lesz az Erdei fagyizó teraszán. Majd 20.30-tól – annak is, aki lemaradt, Balogh Roland újabb koncertet ad immár a Tófürdőn.

Ezt követően 21.00 órától Nyári Károly zongorakoncertjét élvezhetik ugyanitt. Közben színes gyertyaúsztatás kezdődik. Végül 22.00 órától Dj. Zack retro zenés estje zárja a napot.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

ChardonnÉJ az Etyeki Kúriában

Könnyed, tökéletes nyárindító borünnep június 15-én az Etyeki Kúria ChardonnÉJ eseménye, melyen 20 hazai és határon túli borászat és pezsgőpince mutatja be a kínálatában elérhető chardonnay csendesborokat, pezsgőket.

The Glass is Forever – Az üveg örök!

A Budapest 2. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria ad helyszínt a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállításnak, melynek fontos célkitűzése a generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotának és fejlődésének bemutatása. Teret nyújt a résztvevő közel hatvan művész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató egyéni útkeresésének bemutatásához.