Share on facebook
Share on email

Egészség, boldogság, lelkierő, megküzdés

Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása.

A Templomkerti esték 2023 következő rendezvénye 2023. július 15-én, szombaton 19 órakor a Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilika kertjében lesz (1029 Budapest, Templomkert 1.).

A Templomkerti Esték rendezvénysorozatát még 2006-ban álmodták meg Bődey Sándor és felesége, Kati pesthidegkúti polgárok. A Máriaremetei Bazilika csodálatos kertjében (1029 Budapest, Templomkert 1.) található Makovecz Imre által tervezett szabadtéri oltár az előadások színhelye.

Az esemény jótékonysági rendezvény a templom javára. Az előadások ingyenesek, a hívek az adományaikkal, a művészek művészetükkel támogatják a bazilikát. Esterházy László plébános úr az adományokból építi, javítgatja a templomot.

Az elmúlt három évben a koronavírus-járvány miatt az előadás-sorozatra nem került sor, de idén újra megrendezzük a Templomkerti Estéket.

Az estek fővédnöke Varga Mihály, a Polgári Művelődésért Alapítvány elnöke, háziasszonya Schmitt Pálné Makray Katalin.

Az estek 18 órakor szentmisével kezdődnek, a koncertek kezdési időpontja 19 óra. Rossz idő esetén az előadás a templomban lesz megtartva.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

ChardonnÉJ az Etyeki Kúriában

Könnyed, tökéletes nyárindító borünnep június 15-én az Etyeki Kúria ChardonnÉJ eseménye, melyen 20 hazai és határon túli borászat és pezsgőpince mutatja be a kínálatában elérhető chardonnay csendesborokat, pezsgőket.

The Glass is Forever – Az üveg örök!

A Budapest 2. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria ad helyszínt a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállításnak, melynek fontos célkitűzése a generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotának és fejlődésének bemutatása. Teret nyújt a résztvevő közel hatvan művész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató egyéni útkeresésének bemutatásához.