Share on facebook
Share on email

Tojásos húsvéti finomság tej-, glutén- és cukormentesen

A Húsvét a megújulás, újjászületés ünnepe, amiket kevés dolog szimbolizál jobban, mint a tojás.

Nem hiába lett az ünnep egyik jellegzetes szimbóluma, és nem hiába került a húsvéti étkezések középpontjába. Azonban a sok-sok éves hagyományokat is fel lehet kicsit pezsdíteni, például egy olyan reggelivel, mint a ToTu-s franciasaláta alagút, ami tej-, glutén- és cukormentes recept, így az ételallergiások nagy része számára is fogyasztható, és a megszokottaknál is extrán tojásosabb.

A ToTu-s franciasaláta alagútban még a tejtermékeket is tojásfehérjével helyettesítettük, jobban mondva tojásfehérjéből készült tejtermék-alternatívával. Reméljük, idén a tejmentesen táplálkozók közül sokak asztalára kerül ez az igazán fitt és egészséges finomság – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

A franciasaláta alagút receptje:

Hozzávalók:
a majonézhez:
20 dkg ToTu Krém
2 dl folyékony kókuszolaj
1-2 evőkanál citromlé
1 teáskanál dijoni mustár
1-2 teáskanál porrá őrölt eritrit
törött bors

A salátához:
15 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
15 dkg zöldborsó
15 dkg burgonya
15 dkg cukormentes ecetes uborka
1 nagyobb alma
továbbá:
1 dkg zselatinpor
1 dl forró víz
6 főtt tojás

A megtisztított zöldségeket, az ecetes uborkát és az almát borsó nagyságú kis kockákra vágjuk. A zöldségeket sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük. A majonézhez keverés közben, lassan, kisebb adagokban, vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat a ToTu Krémhez. Ha majonéz állagúvá válik, ízesítjük citromlével, mustárral, eritrittel, törött borssal. A sóval és a fűszerekkel nyugodtan bánjunk bőkezűen. Akkor lesz a végén finom a salátánk, ha a majonéz kissé túlfűszerezett. Hozzákeverjük a forró vízben feloldott zselatint. Összeforgatjuk a zöldségekkel, az uborkával és az almával, majd háztartási fóliával vagy szilikonlappal bélelt alagút formába töltjük a saláta harmadát. Rárakosgatjuk a tojásokat, végül ráöntjük a maradék salátát. Elsimítjuk a tetejét. Befedjük fóliával, és minimum 3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Sonka, csülök, füstölt tarja mellé remek köret.
Tipp: őzgerinc formában is elkészíthető, ebben az esetben a zöldségek mennyiségét 5-5 dkg-mal növeljük meg, illetve tojásból is 2-3 darabbal többet főzzünk meg hozzá.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Belgrádtól Sanghajig megismerhetik a magyar tojás-innovációt!

Tojásfehérjéből tejtermék-helyettesítők, funkcionális élelmiszerek? Igen, egy magyar találmánynak köszönhetően egyedülálló módon elő lehet ma már állítani a tej-, zsír- és szénhidrátmentes túró-, tejföl-, sajtkrém-alternatívákat, méghozzá

Robbant a koffeinbomba Londonban!

Great Taste Awards díjat kapott az esztergomi kávépörkölő üzem Gasztronómiai Oscar-díjjal felérő elismerést hozott haza augusztus 1-én az Egyesült Királyságból a 2011-ben alapított Pacificaffé. A