Share on facebook
Share on email

Tavaszi nagytakarítás az Ördögárkon

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester: Tavaszi nagytakarítást szerveztünk az Ördög-árok medrénél a Völgy utcai szakaszon a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal közösen.

Rekord mennyiségű 2-3 forintos tejes zacskót és 33 forintos dezodort is találtunk az Ördög-árok mentén szervezett közösségi szemétszedésen – rengeteg hulladéktól tisztítottuk meg az árok medrét.

Nemcsak elképesztő mennyiségű hulladéktól tisztítottuk meg az Ördög-árok környezetét, hanem minden eddiginél több 2-3 forintos tejes zacskót is találtunk.

A „hulladékrégiségek” ilyen számban egyértelműen megmutatják, hogy sok évtized után sem bomlanak le, gyakorlatilag sértetlenül szennyezik a környezetet.

Ugyanígy ijesztő az is, milyen nagy mennyiségben kellett kiemelni különböző méretű műanyag fóliákat, amik egyértelműen károsították az élővilágot, akárcsak a különösen nagy hulladékdarabok, autógumik.

Hálásan köszönöm valamennyi önkéntesnek, akik segítettek az igen meredek, nehéz terep megtisztításában és a Duna-Ipoly Nemzeti Park kollégáinak a közös munkát!

Kerületi kirándulóhelyek tisztántartásában évek óta segítenek önkéntesek, akik szabadidejükből áldozva tartanak velünk, és tisztítjuk meg közösen zöldterületeinket, hogy ne gátolja az élővilágot sokszor több évtizedes hulladék.

Az elmúlt évek szemétszedései során talált „hulladékrégiségekből” kiállítást szervezünk, hogy bemutassuk, mennyire sértetlenül szennyezik környezetünket az akár több évtizede kidobott tejes zacskók és egyéb régi hulladékok.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Gyereknapi programok a II. kerületben

Rengeteg gyereknapi programmal készülünk a Mechwart ligetben, a Máriaremetei Közösségi Ligetben, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban is!