Share on facebook
Share on email

P+R parkoló épülhet Hűvösvölgy végállomásnál

Új, nagy kapacitású, akár 100 autót fogadni képes P+R parkoló jöhet létre Hűvösvölgy végállomással szemben.

Ahogy ígértük, P+R parkoló épülhet Hűvösvölgy végállomásnál.

Nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne jelzés vagy érdeklődés kerületi P+R parkolók létesítésével kapcsolatban. Bizonyos, hogy sokan letennék az autójukat, ha megfelelő csatlakozást találnának a közösségi közlekedéshez.

A Hűvösvölgy végállomással szemben található terület az ALDI tulajdonában van, és előzetes egyeztetések alapján az üzlet nyitásával együtt komoly P+R kapacitás építésében is partner lenne a cég.

A helyszín sok szempontból ideális, a villamosra történő átszállási lehetőség adott, bizonyos, hogy sokan tennék le itt az autójukat, hiszen egy zebrán átkelve elérhető lenne a kötöttpályás tömegközlekedés.

A P+R parkoló önmagában nem oldja meg minden közlekedési problémánkat, de csökkentheti a belváros felé közlekedő autók számát és a torlódásokat.

További előny, hogy az üzlet létrehozásával a leendő P+R parkolók létesülése mellett a jelenleginél több zöldfelület jöhet létre, és eltűnnének a romok.

Sajnos azonban a gazdasági helyzet jelenleg nem kedvez az ilyen típusú beruházásoknak.

Például az Építési és Közlekedési Minisztériumból részben megerősített lista szerint a Pest megyei agglomerációs, elővárosi P+R, B+R parkolók fejlesztésének (50 helyszín, 3000 db új P+R parkolóhely és 2000 db új B+R tároló hely) a tervezési munkáit szakaszhatárához érve felfüggesztették.

Vagyis a kormányzat sincs jelenleg abban a helyzetben, hogy nagy mennyiségben építsen P+R parkolókat, pedig hosszútávon szükség lesz kormányzati segítségre mind az elővárosi, mind az agglomerációs P+R parkolók építésében.

Amíg a kormány és az önkormányzatok nem rendelkeznek a szükséges forrással vagy éppen a megfelelő területtel, addig is nyílik lehetőség parkolók létesítésére piaci szereplőkkel történő, a közt szolgáló együttműködés formájában.

Ha a kerületiek támogatják a P+R parkoló és az üzlet létrejöttét, arra kérjük a kormányt, hogy ne gördítsen bürokratikus akadályt a projekt elé.

Az önkormányzat továbbra sem engedélyező hatóság, de hozzájárulásunkra valamilyen formában szükség lesz. Ehhez várjuk a kerületben élők véleményét és javaslatát a kerület weboldalán:

https://masodikkerulet.hu/…/aldi-es-pr-parkolo…

Kérjük, írják meg, támogathatónak tartják-e az ALDI építését, amennyiben a kerületnek előnyös és jelentős P+R kapacitás létrejöhet, eltűnnek a romok, rendeződne a terület sorsa és még a zöldfelület is növekedhet.

Fontos, hogy a látványtervek nem minősülnek kiviteli tervnek, az üzlet megépítésére egyelőre nincs engedély.

A területen nem zajlanak jelenleg építési munkálatok. A tulajdonos bérleti szerződés keretein belül tette lehetővé az ingatlan főút felőli, burkolt felületén, hogy anyagok tárolására felhasznált munkaterületként működjön.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Gyereknapi programok a II. kerületben

Rengeteg gyereknapi programmal készülünk a Mechwart ligetben, a Máriaremetei Közösségi Ligetben, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban is!