Share on facebook
Share on email

Köszöntjük a Vérlovagokat a II. kerületben!

Általában nem gondolunk arra, milyen sokrétű feladat az életmentés, így nem igazán szembesülünk olyan speciális feladatokkal, mint a vérkészítmények szállítása.

A 2020-ban Pribil Sándor által megalapított Vérlovagok önkéntesei saját szabadidejükből, fizetség nélkül sürgősségi várszállítást végeznek a fővárosban és az országban. A munkájuk során olyan vérkészítményeket juttatnak el a kórházakba, melyet az intézmények nem tudnak helyben tárolni, illetve a lehető legrövidebb idő alatt kell eljutnia a vérnek a helyszínre.

Egy kényszerű költözés miatt új székhelyet keresett a Vérlovagok csapata, és a II. kerületben örömmel fogadtuk a különleges feladatot ellátó önkénteseket.

A Vérlovagok áprilisban már birtokba is vehették a Hidegkúti út 220. földszinti helyiségeit. Mostanra a kert karbantartása mellett az épületben is megkezdődött a munka, hogy mielőbb beköltözhessenek.

A korábban óvodaként, illetve az ukrajnai háborús konfliktus elől menekülők szálláshelyeként működő épületben kialakított új fővárosi bázison helyezik el az önkéntes közösség által használt motorkerékpárokat és autókat, valamint a Vérlovagok új otthona alkalmas lesz például családi és nyílt napok rendezésére is.

Örülök, hogy segíthetjük munkájukat, és büszke vagyok arra, hogy a motoros mentők bázisa után Vérlovagok is a kerületből indulva látják el szolgálatukat.

Jelenleg 40 önkéntessel működnek, a 12 motorkerékpár mellett 4 autó is a rendelkezésükre áll, hiszen hóban-fagyban is szükség lehet rájuk, és elérhetőek az év minden napján. A tempóra jellemző, hogy Székesfehérvárra mintegy 20 perc alatt eljutnak, de Szegedig is elég egy óra.

Köszöntjük a Vérlovagokat a II. kerületben! Jó munkát, és sikeres szolgálatot kívánunk nekik!

A Vérlovagok jogosultak az 1%-os felajánlásokra.

Név: Magyar Mentőszolgálat Alapítvány

Adószám: 18495748-2-07

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Gyereknapi programok a II. kerületben

Rengeteg gyereknapi programmal készülünk a Mechwart ligetben, a Máriaremetei Közösségi Ligetben, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban is!