Share on facebook
Share on email

Ismét kedvezményes gyümölcsfa vásárt szervez a II. Kerületi Önkormányzat

Immár negyedik alkalommal rendezzük meg a tájfajta és őshonos, de újabb nemesítésű, ellenálló gyümölcsfajták vásárát.

Kiskertek, konyhakertek közkedvelt gyümölcsfáit, az ízes, ellenálló, őshonos gyümölcsfajtákat ezúttal is a Klebelsberg Kultúrkúria parkolójában vásárolhatják meg.

A vásár ideje: 2024. március 22. (péntek)

A vásár helyszíne: Klebelsberg Kultúrkúria parkoló

Időpont: 14:00-17:00 óra között

A korábbi vásárainkon már megszeretett és megismert gyümölcsfák árai nem változtak, azokat a tavalyi árakon tudják ismét megvásárolni.

A vásáron elsősorban történelmi, tájfajta és őshonos, de újabb nemesítésű, ellenálló gyümölcsfajtákat vásárolhatnak meg. A fajtaválasztékot úgy állították össze, hogy azok bio, valamint vegyszermentes gyümölcstermesztéshez is alkalmasak legyenek.

A gyümölcsfák szabadgyökeresek, optimális telepítési méretűek, vagyis gyökérzetükkel együtt számolva kb. 160 cm-es, levelétől már megfosztott suhángok.

A vásáron többek között alma, körte, meggy, cseresznye, naspolya, birs, mandula, szilva, őszi és sárgabarack csemetefa lesz kapható. (Egyes, különleges fajtájú csemetefák korlátozott mértékben lesznek elérhetőek.)

A csemetefák árai:

4 500 Ft/fa áron: alma, körte, naspolya, birs

5000 Ft/fa áron: cseresznye, meggy, szilva, sárgabarack, őszibarack, mandula

10000 Ft/fa áron: körte kombó (korai és késői fajta egybeoltva)

A megvásárolni kívánt termékekre 2024. március 11. és március 19-e között, illetve a készlet erejéig tudnak regisztrálni. A részletes terméklista az árakkal a regisztrációs felületen érhető el. >>> https://bit.ly/gyumolcsfa_2024

Regisztráció nélkül vásárolni a vásár végén 16,30 és 17,00 óra között lesz lehetőség, a fennmaradó készletből. Köszönjük, ha előre regisztrálnak!

Ha kerületi vásárunkon korábban már vásárolt gyümölcsfát, a kozosseg@masodikkeruket.hu email címen örömmel fogadunk fotókat, leírásokat is a tapasztalatairól.

II. kerületi gyümölcsfavásár | 2024 | Budapest Főváros II. Kerület Önkormányzata (masodikkerulet.hu)

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

XXVI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Búcsúztassuk együtt a nyarat!

Idén 26. alkalommal nyitja meg kapuit a Klebelsberg Kultúrkúria a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, ahol augusztus 29. és szeptember 1. között koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Búcsúztassuk el a nyarat és töltődjünk fel együtt az őszre művészettel!