Share on facebook
Share on email

A „Mesék Anyának” napló megható ajándék édesanyák számára

A Pingalló Titkai anyák napi terméke a nosztalgikus „Mesék Anyának” napló, mellyel felnőtt gyermekként kedves, életre szóló, ajándékot adhatunk az anyukánknak.

Ez az emlékkönyv nemcsak a szemet gyönyörködteti, de egy jó kis emlékidéző utazásra is hív. A leheletfinom arany prégeléssel díszített vászonkötésű könyvecskét egy mesés textilzsák egészíti ki. A naplót két magyar alkotó álmodta meg: Blazsek Anita (Pingalló Titkai) és Katona-Szabó Judit (Csipkelengye).

A letisztult növény illusztrációkkal díszített oldalakon témákat találhatunk, melyek visszakísérnek a gyermekkorunkba, és arra bátorítanak, hogy felidézzük, megosszuk az emlékeinket, leírjuk a gondolatainkat édesanyánk számára.

– Történtek jó dolgok, melyek azóta is belső erővel táplálják a lelkünket, és jól esik őket felidézni. Voltak nehézségek is, melyek érett fejjel más színben látszanak mint régen. Lehet, hogy jó lenne átbeszélni őket? Döntés kérdése, milyen mélyen megyünk bele. Az időutazás során felidézhetjük a kedvenc mesénket, amit tőle hallottunk, összegyűjthetjük a legviccesebb pillanatokat. Elmesélhetjük, mi az, amiben példaképként tekintünk rá, vagy leránthatjuk a leplet egy gyerekkori titokról, amit kicsiként nem mertünk elmondani, most viszont már csak mosolygunk rajta. Van olyan, amit megbántunk? Lehet, hogy jólesik erről is beszélni, de receptnek is találunk helyet, amit közösen elkészítünk. Végül egy közös bakancslistát is összeállíthatunk – részletezte Blazsek Anita, a napló megálmodója és tervezője.

– Újra átgondolni, beszélgetni, megérteni, közelebb kerülni és hálásnak lenni egymásért – ezért született ez a különleges könyvecske. Könnyeden, kreatívan szánjunk rá egy-két órát, egy pohár finom bor mellett, hogy felidézzük az emlékeinket. Írhatunk, vagy rajzolhatunk, ha ahhoz van kedvünk. Keressünk fotókat, préseljünk virágot, melyek szebbé és személyesebbé teszik az édesanyánknak szánt üzenetet – zárta az alkotó.

A „Mesék Anyának” napló nemcsak anyák napjára szép ajándék, de születésnapra, karácsonyra vagy “csakúgy” is örömet szerez.

További információ:

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Gyereknapi programok a II. kerületben

Rengeteg gyereknapi programmal készülünk a Mechwart ligetben, a Máriaremetei Közösségi Ligetben, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban is!