Share on facebook
Share on email

Még van idő felkészíteni az autót a nyári hőségre

Speciális adalékokkal csökkenthető az alkatrészek károsodása és megnövelhető a motorok élettartama

A nyári hónapok hőhullámai nem csupán a mindennapi tevékenységeinket teszik próbára, hanem járműveinket is komoly kihívások elé állítják. A legforróbb napokon az autók motorja és egyéb alkatrészei különösen nagy terhelésnek vannak kitéve, amelyek nem megfelelő kezelés esetén komoly karbantartási költségekhez is vezethetnek. A szélsőséges hőmérséklet által okozott problémák enyhítésére a speciális adalékanyagok kínálnak megoldást, amelyek nemcsak a motor élettartamát növelik, hanem a járművek gazdaságos üzemeltetését is elősegítik.

A magas nyári hőmérsékletek extrém körülményeket teremtenek az autók motorjaiban, amelyek jelentősen befolyásolhatják a járművek teljesítményét és megbízhatóságát. Az intenzív hőség következtében a motor alkatrészei, mint a hengerfej és a dugattyúk, fokozott terhelés alá kerülnek, ami elősegítheti a korai kopást és az alkatrészek gyakoribb meghibásodását. Ez különösen igaz azokra az autókra, amelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, például hegymenetben vagy hosszú utak során, több órás napsütésben.

„A motorok hőterhelésének kezelése kulcsfontosságú a nyári hónapokban. Ezen a ponton lépnek be a képbe azok az üzemanyag-adalékok, amelyek képesek csökkenteni a belső súrlódást és optimalizálni a hőeloszlást a motoron belül. Ez nem csak a motor élettartamát hosszabbíthatja meg, hanem a teljesítményt is javítja. A megfelelő adalékolás segítségével a motor hőmérséklete kontrollált szinten tartható, még extrém meleg körülmények között is” – avat be Farkas Kálmán fejlesztőmérnök, a motor védelemben kiemelkedő SPURI adalékokat gyártó Szaki Kft. alapító-tulajdonosa.

Hűtőgéllel a túlmelegedés ellen

A fokozott hőterhelés csökkentése kulcsfontosságú a motor hosszú távú megbízhatóságának szempontjából. A hő okozta károk elleni védelem érdekében a Farkas Kálmán által több évtizede kifejlesztett és a mindenkori üzemanyaghoz igazított adalékanyagok hűtőgél képződést indítanak el az égéstérben, ami jelentősen csökkenti a hőterhelést. Így az adalék olyan kémiai reakciókat válthat ki, amelyek a hőmérséklet csökkenését eredményezi, ezzel hozzájárulva a motor hatékonyabb működéséhez és az alkatrészek élettartamának növeléséhez. A hűtő hatás a hosszú meleg nyári napokon különösen előnyös, mivel segít fenntartani a motor optimális működését és állapotát.

„A SPURI adalékok egyfajta hűtőgélt képeznek az égéstérben. Ennek köszönhetően a legmagasabb hőmérsékletek mellett is képesek hatékonyan csökkenteni a motor hőterhelését. A hűtőgél az üzemanyag-égés során keletkezik és segít stabilizálni a hőmérsékletet a motoron belül, ezáltal csökkentve a súrlódási hő okozta kopást és növelve a motor hatékonyságát. A technológia nem csak a motor élettartamának növelésében, hanem az üzemanyag-fogyasztásának csökkentésében is szerepet játszik, ami közvetlenül hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez” – emeli ki a több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező szakértő.

Happy Young Couple Driving Along Country Road in Convertable at Sunset. Freedom Adevnture Roadtrip!

Kevesebb üzemanyag és károsanyag-kibocsátás, stabilabb teljesítmény

A gazdaságos üzemeltetés és a környezettudatos autózás egyre fontosabb szempontok a járműtulajdonosok számára. A SPURI adalékanyagok tisztítják az üzemanyagellátó rendszert, robbanóteret és a kipufogórendszert is, így elősegítve a motor zavartalan működését. Emellett jelentős mértékben csökkentik az üzemanyag-fogyasztást, ami közvetlenül hozzájárulhat az üzemeltetési költségek és így, a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez is.

„A SPURI formulákat kifejezetten úgy állítottam össze, hogy csökkentsék az üzemanyag-fogyasztást, ami folyamatos adalékolás mellett 8-12% közötti üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet. Ez nemcsak a pénztárcát kíméli, hanem a környezetre gyakorolt hatásokat is mérsékli. Ezek az adalékok optimalizálják a motor teljesítményét, csökkentik a felesleges energiafelhasználást és a motor hőmérsékletét, ami különösen fontos lesz az előttünk álló nyári hónapokban, amikor a hőmérséklet extrém szinteket érhet el” – zárta gondolatait a Szaki Kft. alapítója és fejlesztőmérnöke.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek