Share on facebook
Share on email

Zöldülő – közös faültetésre vár a II. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria

2021. november 27-én 10 órától kerül sor a II. Kerületi Önkormányzat támogatásával, Sirkó Zoltán főkertész úr szakmai együttműködésével és a 10 millió Fa Alapítvány közreműködésével megvalósuló közösségi faültetésre.

A kertbe összesen 16 új fa kerül, nagylevelű hárs, virágos kőris, berkenye és hegyi juhar.

10 órától vetítéssel egybekötött tájékoztatót tart Sirkó Zoltán, a II. kerület főkertésze a fa- és ökoszisztéma telepítésről, a fajtaválasztástól egészen az utógondozásig. Az is kiderül majd, hogy mivel segíthetjük a fák, növények eredését, megismerhetjük a fa-víz-talaj kapcsolatát, valamint szó esik a gombakapcsolatokról is. Utána kerül sor a fák elültetésére, így a hallottakat rögtön kipróbálhatjuk a gyakorlatban is.

A gyerekeket 10 órától Eisberg salátakóstolóval egybekötött zöldségfaragó játszóházzal várjuk.

Az esemény a II. kerületi Önkormányzat támogatásával, Sirkó Zoltán főkertész úr szakmai együttműködésével és a 10 millió Fa Alapítvány közreműködésével valósul meg.

https://kulturkuria.hu/

https://www.facebook.com/kulturkuria

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Energiaválság

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzését közvetítjük.

Beton helyett zöld

Elkezdődött a Margit körút zöldítése. 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük, és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán – írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében.