Share on facebook
Share on email

XIII. Művészet a Jövőért Nemzetközi Öko-Művészeti Fesztivál

A 13 éves múlttal rendelkező Fesztivál eddig 40 ország környezettudatos művészeinek és intézményeinek az együttműködésével illetve támogatásával valósult meg, melyek között nagykövetségek, minisztériumok, múzeumok, kulturális intézetek és egyetemek képviseltették magukat.

A Művészet a Jövőért Nemzetközi Öko-Művészeti Fesztivál 2009. óta minden évben megvalósul, Magyarországi és külföldi helyszíneken.

A Fesztivál megnyitóján a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsától Zentai Sára tartott megnyitó beszédet, köszöntőt mondott Reök Cecília, a Művészet a Jövőért – Nemzetközi Öko-Művészeti Fesztivál alapítója és művészeti vezetője, majd az Eco-Design Team divatbemutatóját tekinthette meg a közönség.

 A Fesztivál keretében környezettudatosság és fenntarthatóság különböző nézőpontjait tükröző nemzetközi művészeti tárlat látható, amely a környezettudatos tartalmú képzőművészeti és iparművészeti alkotásokra fókuszál, hangsúlyozva e művészet társadalomformáló erejét, természethez való kötődését és az ökológiai problémákra való érzékenységét. A most látható színes tárlaton a következő országokból kerültek kiállításra környezettudatos képzőművészeti és iparművészeti, népi iparművészeti alkotások: Magyarország, Hollandia, Franciaország, Románia, Kanada, Portugália, Anglia.

Az esemény az Európai Fenntarthatósági Hét 2021. hivatalos részét képezi.

Művészet a Jövőért Nemzetközi Öko-Művészeti Fesztivál, Art For Future International Eco-Art Festival 2022.

Időpont: 2022. 10. 04. – 10. 17.

Helyszín: BMK Galéria, 1119 Budapest, Etele út 55.

További információk:

www.eco-art-festival.com

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek