Share on facebook
Share on email

Mi a telekocsizás? Előnyei, hátrányai? Soroljuk.

Látván a reggeli s délutáni autócsordákat az utakon, minden kocsiban egy szerencsétlen pusztítja a környezetet, de nem ám, hogy - mint pl. a németeknél, skandinávoknál - fölvesz egy-két szomszédot, ezzel is tehetmentesítvén a környezetet, a forgalmi terhelést... Nálunk még mindig az "egykézés", pöffeszkedés, bírvágy uralkodik... Pedig sok minden szól a telekocsizás mellett...

Példának okáért takarékoskodhatunk az üzemanyagon, kényelmes, és jó társaságban tölthetjük az időt. Vannak azonban, akik tartanak attól, hogy egy ismeretlennel osszák meg az autójukat. Pedig a kellemetlen meglepetések kivédhetők.

Hogyan? Lássunk néhány példát! Válasszunk útitársat, de a tízesztendős múlt garanciát nyújt a rendszer megbízhatóságára is.

Nézzük meg a választott útitárs profilját! A regisztrált felhasználók adatlapján találunk profilképet, ezen kívül egy rövid bemutatkozást, ami alapján el tudjuk dönteni, hogy szimpatikus-e az illető, szívesen megosztanánk-e vele az autónkat. Többek között olyan információkat is megadhatunk a profilunkon, mint a zenei ízlésünk, hobbink, érdeklődési körünk vagy családi állapotunk.

Olvassuk el az értékeléseket! Az utasokról és sofőrökről is találunk értékeléseket. Minél régebben használja valaki a rendszert, annál többet. Az Oszkár rendszerében a sofőröket több szempont szerint is értékelhetjük, például biztonság, kényelem, pontosság, udvariasság. Ez alapján nagyon sokat megtudhatunk jövőbeni útitársunkról. Ha valaki sok rossz értékelést kap (pl. sofőrként a sebességhatár túllépésére), akkor akár ki is zárhatják a felhasználók közül, sőt, az újraregisztrációját is letiltják. A megbízhatatlan utasok esetében pedig (akik például gyakran az utolsó pillanatban mondják le a foglalásukat) az Oszkár üzemeltetői ki tudják kötni a bankkártyás előrefizetést, így autósként sem kell attól félnünk, hogy hoppon maradunk. Emellett a közösség maga is bünteti a renitens felhasználókat, akinek sok rossz értékelése van, az egyszerűen nem fog útitársakat, illetve fuvart találni.

Használjuk a szűrési lehetőségeket! Akár utast, akár sofőrt keresünk, az indulás és érkezés helyén kívül további szűrési lehetőségeket is beállíthatunk, például fuvar ára, indulás időpontja stb. A női felhasználók emellett azt is kiválaszthatják, hogy csak női sofőrrel, illetve utastárssal szeretnének utazni.

Foglalás után egyeztessünk telefonon! Jövendő útitársunk hanghordozása, szóhasználata, beszédstílusa nagyon sokat elárul róla, emellett arról, hogy mennyire vagyunk kompatibilisek. Ha ilyenkor nagyon nem érezzük, hogy egy hullámhosszon vagyunk, még mindig lemondhatjuk az utat.

Felhasználók azonosítása: Az Oszkar.com Telekocsi oldalon való regisztrációkor mind utasként, mind autósként meg kell adnunk a telefonszámunkat. A rendszert csak akkor kezdhetjük el használni, ha a mobilunkra kapott kóddal igazoljuk a számunk valódiságát. Így biztosított, hogy csak ténylegesen elérhető felhasználók hirdessenek vagy keressenek helyet. Ráadásul így a felhasználók visszakereshetőek, ha bármi kellemetlenséget okoznának.

+1 tipp: Ha mindennek ellenére még mindig tartasz egy kicsit az autómegosztás kipróbálásától, érdemes először egy olyan út során kipróbálnod (akár utasként, akár autósként), ahova nem egyedül, hanem egy barátoddal, ismerősöddel indulsz.

 

 

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Sisak mögé bújt magyar híresség az első okos vadriasztó nagykövete

Egyelőre csak egy galléros kabát és bukósisak látszik abból a magyar hírességből, aki vállalta, hogy a VIONN nagyköveteként segít felhívni a figyelmet a vadgázolás súlyos veszélyeire. A hazai fejlesztésű, egyedülálló okos vadriasztó rejtélyes sisakos reklámkampánya már elindult, de csak október 15-én szombaton, a TV2 Sztárban Sztár leszek című műsora alatt derül ki, hogy kit rejt a takarás.

Energiaválság

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzését közvetítjük.