Share on facebook
Share on email

Közösségi liget épül a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda és Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont mellett

A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jön létre.

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű város-rehabilitációs pályázaton, közterület komplex megújítása témában. A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósul meg, a Fővárosi Közgyűlés 300 millió forintos támogatásával. A projekt eredményeképpen az eddig kihasználatlan lehetőségeket rejtő terület megújul. A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jön létre.

A projekt ünnepélyes munkaindító sajtótájékoztatójára 2021. szeptember 24-én került sor. Őrsi Gergely polgármester köszönetet mondott egyrészt azoknak, akik az előző önkormányzati ciklusban elindították a tervezést, másrészt azoknak, akik azóta részt vettek és részt vesznek a munkafolyamatban és hozzájárultak a közösségi liget építésének megkezdéséhez. Külön kiemelte, hogy a környéken lakókat a türelmükért illeti köszönet, hiszen a munka közel egy évig tart majd. Cserébe mintegy 28 ezer négyzetméteres ligetegyüttes, pihenőpark, sport és rekreációs terület áll majd a látogatók rendelkezésére.

Kiemelendő, hogy a liget minden korosztály számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A kisebb és a nagyobb gyerekek számára külön játszótér épül, valamint KRESZ-park is kialakításra kerül. A beruházásnak köszönhetően a sportot kedvelők részére egy megújult, kibővített futókör, ping-pong és sakkasztalok, pétanque-, röplabda- és focipálya áll majd rendelkezésre.

A sportterek kialakítása mellett a terület az erdőjellegű környezetben való pihenésre vagy piknikezésre is helyet biztosít. A liget külső részén sűrű, erdőszerű növényzetet telepítenek, a park belső része szellősebb, ligetesebb, lankásabb lesz. A kihelyezésre kerülő szabadtéri bútorok is a pihenést, kikapcsolódást szolgálják. A központi helyen közösségi klubhelyiséget, büfét és vizesblokkot magába foglaló pavilon épül. Itt kap majd helyet a közösségi tér, amelyet szabadon igénybe vehetnek családok és közösségek. Szintén itt lesz a II. kerületi Városrendészet kihelyezett állomása, ami a közbiztonságot szolgálja.

A fejlesztés a kikapcsolódás aktívabb és csendesebb társas formáit is egyaránt kiszolgálja. A parkosítás során 200 db új fát ültetnek. A parkolást 19 db új autóbeálló segíti, a kerékpárral érkezőket pedig biciklitárolók fogadják.

Bővebb információval Gyülvészi András, a II. Kerületi Önkormányzat Közösségi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója szolgál a 003613465406 telefonszámon, illetve a gyulveszi.andras@masodikkerulet.hu email címen.

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat
1024 Budapest, Mechwart liget 1.
info@kozossegiliget.hu
www.kozossegiliget.hu

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek