Share on facebook
Share on email

Közösségi liget épül a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda és Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont mellett

A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jön létre.

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű város-rehabilitációs pályázaton, közterület komplex megújítása témában. A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósul meg, a Fővárosi Közgyűlés 300 millió forintos támogatásával. A projekt eredményeképpen az eddig kihasználatlan lehetőségeket rejtő terület megújul. A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jön létre.

A projekt ünnepélyes munkaindító sajtótájékoztatójára 2021. szeptember 24-én került sor. Őrsi Gergely polgármester köszönetet mondott egyrészt azoknak, akik az előző önkormányzati ciklusban elindították a tervezést, másrészt azoknak, akik azóta részt vettek és részt vesznek a munkafolyamatban és hozzájárultak a közösségi liget építésének megkezdéséhez. Külön kiemelte, hogy a környéken lakókat a türelmükért illeti köszönet, hiszen a munka közel egy évig tart majd. Cserébe mintegy 28 ezer négyzetméteres ligetegyüttes, pihenőpark, sport és rekreációs terület áll majd a látogatók rendelkezésére.

Kiemelendő, hogy a liget minden korosztály számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A kisebb és a nagyobb gyerekek számára külön játszótér épül, valamint KRESZ-park is kialakításra kerül. A beruházásnak köszönhetően a sportot kedvelők részére egy megújult, kibővített futókör, ping-pong és sakkasztalok, pétanque-, röplabda- és focipálya áll majd rendelkezésre.

A sportterek kialakítása mellett a terület az erdőjellegű környezetben való pihenésre vagy piknikezésre is helyet biztosít. A liget külső részén sűrű, erdőszerű növényzetet telepítenek, a park belső része szellősebb, ligetesebb, lankásabb lesz. A kihelyezésre kerülő szabadtéri bútorok is a pihenést, kikapcsolódást szolgálják. A központi helyen közösségi klubhelyiséget, büfét és vizesblokkot magába foglaló pavilon épül. Itt kap majd helyet a közösségi tér, amelyet szabadon igénybe vehetnek családok és közösségek. Szintén itt lesz a II. kerületi Városrendészet kihelyezett állomása, ami a közbiztonságot szolgálja.

A fejlesztés a kikapcsolódás aktívabb és csendesebb társas formáit is egyaránt kiszolgálja. A parkosítás során 200 db új fát ültetnek. A parkolást 19 db új autóbeálló segíti, a kerékpárral érkezőket pedig biciklitárolók fogadják.

Bővebb információval Gyülvészi András, a II. Kerületi Önkormányzat Közösségi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója szolgál a 003613465406 telefonszámon, illetve a gyulveszi.andras@masodikkerulet.hu email címen.

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat
1024 Budapest, Mechwart liget 1.
info@kozossegiliget.hu
www.kozossegiliget.hu

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Sisak mögé bújt magyar híresség az első okos vadriasztó nagykövete

Egyelőre csak egy galléros kabát és bukósisak látszik abból a magyar hírességből, aki vállalta, hogy a VIONN nagyköveteként segít felhívni a figyelmet a vadgázolás súlyos veszélyeire. A hazai fejlesztésű, egyedülálló okos vadriasztó rejtélyes sisakos reklámkampánya már elindult, de csak október 15-én szombaton, a TV2 Sztárban Sztár leszek című műsora alatt derül ki, hogy kit rejt a takarás.

Energiaválság

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzését közvetítjük.