Share on facebook
Share on email

Hamarosan védett területté válik a foltos szalamandrák II. kerületi élőhelye

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-bejegyzésében tudatta a hírt.

Megvédjük a „Szalamandra-völgyet”!

Még 2019 végén kezdeményeztem a “Szalamandra-völgy” védetté nyilvánítását miután kiderült, hogy az állami tulajdonú Nemzeti Vagyonkezelő építési telekként szándékozott értékesíteni a budaligeti Alsó-Jegenye-völgy egyes részeit. Akkor célként tűztük a völgy védelmét, és most eljutottunk oda, hogy hamarosan védett területté válik a foltos szalamandrák II. kerületi élőhelye.

A II. kerület önkormányzata, a lakosok és a civil szervezetek által védelemre javasolt terület számtalan természeti értéket őriz amellett, hogy minden évszakban gyönyörű. Az ott élő védett természeti értékek közül is kiemelkedő a stabil, jelentős létszámú, egészséges foltos szalamandra állomány, amely fajnak ez az egyetlen budapesti élőhelye.

A helyi jelentőségű védettséggel biztosíthatjuk a terület természeti értékeinek megőrzését és garantálhatjuk, hogy minden élőlény otthona biztonságban lesz a Jegenye-völgyben.

Várhatóan december 15-én kerül a főváros közgyűlés elé a völgy helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánítása. Az erről szóló alátámasztó dokumentum itt olvasható: https://bit.ly/3djqMiR

Ha támogatják a védettséget, kattintsanak a megosztásra, illetve meg tudják írni véleményüket a civiliroda@budapest.hu címre december 6-ig, „az állatvilág rocksztárjai” tárggyal.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Egy igazán környezetbarát kriptovaluta: LiveGreen Coin (LGC)

Az LGC mögött álló tapasztalt európai csapat, amely blockchain szakértőket, fejlesztőket, üzleti specialistákat és tanácsadókat foglal magában, november 1-jén bejelentette azt az új közép-európai kezdeményezést, amelynek célja a kriptovaluta piac környezettudatos és zöldközpontú megreformálása.