Share on facebook
Share on email
Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzését közvetítjük.

A magánterületen engedéllyel kivágott fákat az önkormányzat tűzifaként hasznosítja, ingyenesen elszállítja és ajánlja fel rászorulóknak, hogy kevesebb erdőt kelljen irtani

Kerületünkben kiemelten fontos, hogy megvédjük környezetünket és csökkentsük a klímaváltozás okozta károkat. Ezért kezdeményezek egyeztetést az új, lazított fakitermelési szabályozás kapcsán a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, hogy az új szabály ne vezessen tarvágáshoz, erdőirtáshoz.

A közelgő energiaválság miatt sokan kényszerülnek majd fával fűteni. A közterületeken kivágott fákat eddig is minden esetben szárítottuk és rászorulóknak adtuk. Most azonban azt is vállaljuk, hogy ha kerületünk egyik kertjében vagy ház előtt fát kell kivágni és az alkalmas lehet tüzelőnek, akkor elszállítjuk és tároljuk, majd a szárítást követően eljuttatjuk rászoruló családoknak. Tudjuk, hogy ezzel kis segítséget tudunk nyújtani, de ezzel segíthetünk, hogy ne vágjanak ki még több fát vagy ne szeméttel fűtsenek. Ezért is hívom fel a figyelmét a többi kertvárosi résszel rendelkező kerületnek és településnek, hogy cselekedjenek hasonlóan.

Évek óta azon dolgozunk, hogy kerületünk zöldfelületeit növeljük. 2021-ben szigorítottuk a fakivágások engedélyezését, ahogyan a fapótlási kötelezettséget is. Minden alkalmat megragadunk, hogy fákat, növényeket ültessünk, mert hiszünk abban, hogy az élhető környezetünknek ez az alappillére. Ha lehetőség van beton helyett a fákat választjuk – ahogyan most a Margit körúton vagy amikor a Törökvész úton ültettünk fákat a betoncölöpök helyett. De önkéntesekkel, civilekkel és a magyarországi vállalatok és szervezetek felső vezetőivel is ültettünk fákat a kerületben. Mert minden fa ültetése öröm.

Hálás vagyok, hogy a közösségünk ennyit tett a közös jövőnkért és büszke is vagyok erre a közös felelősségvállalásra. Ezért is teszünk meg mindent azért, hogy meg is védjük a közös eredményeinket.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Sisak mögé bújt magyar híresség az első okos vadriasztó nagykövete

Egyelőre csak egy galléros kabát és bukósisak látszik abból a magyar hírességből, aki vállalta, hogy a VIONN nagyköveteként segít felhívni a figyelmet a vadgázolás súlyos veszélyeire. A hazai fejlesztésű, egyedülálló okos vadriasztó rejtélyes sisakos reklámkampánya már elindult, de csak október 15-én szombaton, a TV2 Sztárban Sztár leszek című műsora alatt derül ki, hogy kit rejt a takarás.

Beton helyett zöld

Elkezdődött a Margit körút zöldítése. 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük, és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán – írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében.