Share on facebook
Share on email

A II. kerület a faállományt folyamatosan gondozza, a fák állapotát rendszeresen felméri

Vége az egymásra mutogatásnak a Nagykovácsi úton kidőlt fa ügyében.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében tudatta:

“Vége az egymásra mutogatásnak a Nagykovácsi úton kidőlt fa ügyében.

Megelégeltem azt a rendkívül kínos eljárást, melyben a közútkezelő és terület tulajdonosa napokig képesek voltak egymásra mutogatni anélkül, hogy kiderült volna, kinek a kezelésében volt az a fa, amely a Nagykovácsi úton kidőlt. Ezért a II. Kerületi Önkormányzat munkatársaival készítettem egy mérést, hogy beazonosítható legyen, ki a felelős a fák állapotáért a baleset helyszínén.

Az egymásra mutogatásnak most vége, hétfőn saját mérésünk alapján egyértelműen megállapítottuk, a balesetet okozó fa a 11 129/27 hrsz.-ú területen volt, mely a Magyar Állam tulajdonában, és a MÁV vagyonkezelésében lévő területen van. Mivel a fa az útpadkától 2 méteren belül helyezkedett el, ezért a növényzet karbantartása a Budapest Közút feladata lett volna (5/2004. (I. 28.) GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól).

Minden érintettet felszólítok, hogy azonnali hatállyal végezze el a faállomány felmérését, és tegyen megfelelő lépéseket a baleset-megelőzés érdekében. Ha ezek után egyetlen „gazdátlan” fát is találunk az út mentén, akkor ismét mi fogjuk beazonosítani a felelőst, és emlékeztetjük arra, hogy feladata van a fák megóvásában és a közlekedés-biztonság fenntartásában.

Ajánlom figyelmükbe a II. kerület gyakorlatát, hiszen mi a kezelésünkben lévő faállományt folyamatosan gondozzuk, a fák állapotát rendszeresen felmérjük. Erre kiemelt figyelmet fordítunk a játszótereken és azok környékén, illetve nagyobb viharok után is.”

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook oldala

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Energiaválság

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzését közvetítjük.

Beton helyett zöld

Elkezdődött a Margit körút zöldítése. 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük, és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán – írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében.

Veréb és cinege: a Neopaint legújabb falfestménye Budapesten

A köztéri falfestményekre szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk. Egy jól átgondolt, igényes festmény nemcsak az adott falat dobja fel, hanem annak környékét is. Ezen gondoltatok mentén készült Budapest legújabb köztéri falfestménye a VIII. kerületi Illés utcában, amit a Neopaint Works készített el Nikon One tervei alapján.