Share on facebook
Share on email

A II. kerület a faállományt folyamatosan gondozza, a fák állapotát rendszeresen felméri

Vége az egymásra mutogatásnak a Nagykovácsi úton kidőlt fa ügyében.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében tudatta:

“Vége az egymásra mutogatásnak a Nagykovácsi úton kidőlt fa ügyében.

Megelégeltem azt a rendkívül kínos eljárást, melyben a közútkezelő és terület tulajdonosa napokig képesek voltak egymásra mutogatni anélkül, hogy kiderült volna, kinek a kezelésében volt az a fa, amely a Nagykovácsi úton kidőlt. Ezért a II. Kerületi Önkormányzat munkatársaival készítettem egy mérést, hogy beazonosítható legyen, ki a felelős a fák állapotáért a baleset helyszínén.

Az egymásra mutogatásnak most vége, hétfőn saját mérésünk alapján egyértelműen megállapítottuk, a balesetet okozó fa a 11 129/27 hrsz.-ú területen volt, mely a Magyar Állam tulajdonában, és a MÁV vagyonkezelésében lévő területen van. Mivel a fa az útpadkától 2 méteren belül helyezkedett el, ezért a növényzet karbantartása a Budapest Közút feladata lett volna (5/2004. (I. 28.) GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól).

Minden érintettet felszólítok, hogy azonnali hatállyal végezze el a faállomány felmérését, és tegyen megfelelő lépéseket a baleset-megelőzés érdekében. Ha ezek után egyetlen „gazdátlan” fát is találunk az út mentén, akkor ismét mi fogjuk beazonosítani a felelőst, és emlékeztetjük arra, hogy feladata van a fák megóvásában és a közlekedés-biztonság fenntartásában.

Ajánlom figyelmükbe a II. kerület gyakorlatát, hiszen mi a kezelésünkben lévő faállományt folyamatosan gondozzuk, a fák állapotát rendszeresen felmérjük. Erre kiemelt figyelmet fordítunk a játszótereken és azok környékén, illetve nagyobb viharok után is.”

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook oldala

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek