Share on facebook
Share on email

Valentin-napi cirkusz-színházi bemutatóra készül a Loupe Színházi Társulás Molnár Áronnal, Mohai Tamással és Sztarenki Dórával

A Loupe Színházi Társulás elkezdte az idei évad második bemutatójának próbafolyamatát A KEZDET/VÉGE címmel.

A szövegkönyvet Sean O’Casey A kezdet vége című egyfelvonásosa után/nyomán/helyett írta a rendező, Horváth János Antal. A történet egy mindennapi modern párkapcsolat és egy barátság alakulását dolgozza fel, középpontjában a nemi szerepek keveredése és a felelősségvállalás kérdése áll. A főszerepeket Molnár Áron, Mohai Tamás és Sztarenki Dóra játsszák. Az előadás létrehozásában a Cirque du Soleil-ből ismert magyar artista Frányó Viktor és a Magyarországon dolgozó finn koreográfus Jenna Jalonen is részt vesz, valamint élőzenével kíséri az előadást Wagner-Puskás Péter, zeneszerző, így egy igazi összművészeti, minden elemében szórakoztató élményt kapnak a nézők a 2024 Valentin-napján tartott bemutatón és azt követően.

Az alkotók ajánlója az előadáshoz:

Luca és Peti fiatal házaspár, akik az első gyermeküket várják: bármelyik pillanatban. Luca teljes gőzzel készül az új életre, de Peti még két világ között ragadt: az elköteleződés ijesztő, de nem elköteleződni még jobban. Az egyik akár egy kiszámítható, unalmas életet is hozhat magával, ahol este kilenckor már mindenki pizsamában van. A másik ugyan szabadságot jelenthet, de a felszínes kalandok hajszolása közben igazi társ nélkül maradhat az ember. Luca már nem vár tovább Petire, hogy összerakja a babaágyat, a saját kezébe veszi a dolgokat, miközben Peti a legjobb barátjával, Móriccal próbál megoldást találni a dilemmájára, aki nem biztos, hogy a legjobb tanácsadó. Mindeközben kölcsönösen meglátják a másik életében azt, ami az övékből hiányzik. A kezdet/vége egyfelvonásos összművészeti vígjáték felismerhető, hétköznapi helyzeteken keresztül játékosan, őszintén és érzékenyen beszél a felelősségvállalásról, és a döntésről, amit előbb-utóbb mindenkinek meg kell hoznia. Ez a cirkuszi elemekkel tarkított előadás megmutatja, mennyi szerepet kell betölteni egy modern párkapcsolatban és milyen nehéz megtalálni az egyensúlyt. Szó szerint.

Az alábbi linken keresztül érhetők el jegyek a bemutatóra és a második előadásra:

https://in-time.hu/e/a-kezdet-vege-2499?stage=seat-selection

https://in-time.hu/e/a-kezdet-vege-3401?stage=seat-selection

Minden egyéb infó: loupe.hu

A KEZDET/VÉGE

Sean O’Casey egyfelvonásosa helyett írta: Horváth János Antal

Játsszák: Molnár Áron, Mohai Tamás, Sztarenki Dóra

Dramaturg: Fehér Boldizsár

Díszlet: Szabó Márton István

Jelmez: Jeli Luca Sára

Artista konzulens: Frányó Viktor

Koreográfus: Jenna Jalonen

Zene: Wagner-Puskás Péter

Másodasszisztens: Tóth Gréta

A rendező munkatársa: Tóth Hajni

Rendező: Horváth János Antal

Bemutató: 2023.02.14., Marczibányi Téri Művelődési Központ

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

ChardonnÉJ az Etyeki Kúriában

Könnyed, tökéletes nyárindító borünnep június 15-én az Etyeki Kúria ChardonnÉJ eseménye, melyen 20 hazai és határon túli borászat és pezsgőpince mutatja be a kínálatában elérhető chardonnay csendesborokat, pezsgőket.

The Glass is Forever – Az üveg örök!

A Budapest 2. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria ad helyszínt a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállításnak, melynek fontos célkitűzése a generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotának és fejlődésének bemutatása. Teret nyújt a résztvevő közel hatvan művész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató egyéni útkeresésének bemutatásához.