Share on facebook
Share on email

Új tárlattal jelentkezik Magyarország első immerzív, digitális művészeti kiállítóhelye

A Cinema Mystica Budapest március elsejével AIVOLUTION - Entering The Digital Dream címmel nyitja meg új, tematikus tárlatát.

A megújult tartalom a mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi fókuszba. A kiállítás bemutatja, hogy az egykor még utópisztikusnak tűnő jövő, hogyan vált a jelenünkké, milyen hatással van AI-nak köszönhető információrobbanás az alkotói folyamatokra és a kollektív tudatra.

A tárlaton megjelenő alkotások nem az AI “művei”, hús-vér művészek munkái kerülnek kiállításra, melyek inkább reflexiók a mesterséges intelligencia által megismert esztétikára. A Global Illumination alkotókörhöz tartozó művészeken kívül ezúttal külföldi művészek is meghívást kaptak a kiállításra: Weidi Zhang, Fabien Bouchard és Andy Thomas színesítik egyéni látásmódjukkal a palettát.

A kiállítás 2024. március 1-től látogatható a kultikus Párisi Udvarban.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Előadással emlékezik Eötvös Péterre az OPERA

Kimagasló életműve és emberi nagysága iránti tiszteletadásként a Magyar Állami Operaház 2024. április 18-án, 20:00 órai kezdettel, félszcenírozott változatban tűzi műsorára a Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester és zenepedagógus Valuska című operáját az Operaházban.