Share on facebook
Share on email

Új tárlattal jelentkezik Magyarország első immerzív, digitális művészeti kiállítóhelye

A Cinema Mystica Budapest március elsejével AIVOLUTION - Entering The Digital Dream címmel nyitja meg új, tematikus tárlatát.

A megújult tartalom a mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi fókuszba. A kiállítás bemutatja, hogy az egykor még utópisztikusnak tűnő jövő, hogyan vált a jelenünkké, milyen hatással van AI-nak köszönhető információrobbanás az alkotói folyamatokra és a kollektív tudatra.

A tárlaton megjelenő alkotások nem az AI “művei”, hús-vér művészek munkái kerülnek kiállításra, melyek inkább reflexiók a mesterséges intelligencia által megismert esztétikára. A Global Illumination alkotókörhöz tartozó művészeken kívül ezúttal külföldi művészek is meghívást kaptak a kiállításra: Weidi Zhang, Fabien Bouchard és Andy Thomas színesítik egyéni látásmódjukkal a palettát.

A kiállítás 2024. március 1-től látogatható a kultikus Párisi Udvarban.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Színmű készült Klebelsberg Kunoné Botka Sarolta életéről

Hedry Mária Árnyéksors című drámájának ősbemutatóját június 14-én tartják a Klebelsberg Kastély Kamaraszínházában. A Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életéről készült színmű az Összetartozás Ünnep Családi Fesztivál keretében mutatják be egy különleges helyszínen, a Klebelsberg házaspár egykori pesthidegkúti otthonában.