Share on facebook
Share on email
A Budapest Film Zrt. mozijai március 12-én az elsők között állították le a vetítéseket, hogy a nézők és a mozisok egészségét nálunk semmiképp se fenyegethesse a járvány. Most viszont elsőként is nyitunk újra – igaz, egyelőre csak biztonságos, internetes közvetítések formájában.

Most pedig örömmel mutatjuk be új kezdeményezésünket, a Budapesti Távmozit.

A Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe filmszínházak április 21., keddtől ismét napi műsorrendben vetítenek a film.artmozi.hu címen keresztül. A kínálat folyamatosan új mozipremierekkel és filmfesztiválokkal bővül.

Az előadásokra a szokott módon válthatnak kedvezményes jegyeket az interneten. A virtuális gépházakban ugyanazok a mozigépészek dolgoznak, mint rendesen, és az online nézőterek bejáratánál is ugyanazok a jegyszedők várják a nézőket, akikkel a kedvenc mozijukban máskor is találkozni szoktak. A Távmozi vetítéseire váltott jegyekkel közvetlenül a budapesti művészmozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetik a váratlan mozinélküliség idején.

Az igazi mozik újranyitása nagyon nagy ünnep lesz nekünk, akármikor is jön el az a nap. Szeretnénk, ha a Budapesti Távmozi nézőit üdvözölhetnénk ott majd legelsőként, mert ők azok, akik ebben a nehéz időszakban is ragaszkodnak a mozizás élményéhez.

A LÁTHATATLANOK CÍMŰ FILMRŐL:

A film főszereplője négy mindenre elszánt szociális munkás. Nőknek fenntartott nappali melegedőt vezetnek, állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják. Mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor az emberi tényezőt teljesen figyelmen kívül hagyó bürokraták ellehetetlenítik őket, hősiesen szövetkeznek, hogy a szabályokat áthágva segítsenek pártfogoltjaikon: tovább üzemeltetik a helyet, éjszaka menedéket nyújtanak, nappal pedig azon fáradoznak, hogy kiépítsék vendégeiknek a megfelelő szociális hálót. Magánakciójuk azonban nem maradhat sokáig titokban.

A film Franciaországban óriási siker volt, több mint másfél millióan látták. A magyarországi mozipremiert néhány héttel ezelőttre tervezte a forgalmazó Mozinet Kft., de bizonytalan időre kénytelenek voltunk elhalasztani a járvány miatt, ezért alternatív úton juttatjuk el a nézőkhöz: a Budapest Film Zrt. új platformján, a Távmoziban április 21-től láthatja a közönség.

A láthatatlanok országos marketingkampánya már tavaly ősszel elindult, ezért sem akarjuk megvárni a mozik újranyitását a forgalmazással: legutóbb adománygyűjtéssel egybekötött vetítést tartottunk belőle BMSZKI Dózsa menedékhelyén, csaknem háromszázezer forintot gyűjtöttünk össze a Budapest Bike Maffiával közösen, amely nagy részéből az intézmény művészetterápiás programját támogattuk. Nagy örömünkre szolgált, hogy a kampánnyal nem csupán a hajléktalan hölgyeken tudtunk segíteni, de a szociális munkások fontosságára is fel tudtuk hívni a figyelmet, ebben partnerünk volt a Fővárosi Önkormányzat és Karácsony Gergely főpolgármester is, akivel március elején közös sajtótájékoztatót tartottunk.

A film kapcsán novellapályázatot hirdettünk a 168 órával együttműködésben a hazai hajléktalan nők és szociális munkások számára, 26 pályamű érkezett, amelyekből háromtagú zsűri, Szalai Kriszta (SzuperWMN-díjas író, színésznő), Herskovits Eszter (a 168 óra kulturális rovatvezetője) és Szaniszló Judit (Petri György-díjas író) választotta ki a legjobbakat. A díjazott novellák a film és a Mozinet Facebook oldalain olvashatóak, valamint 2020. április 16. 19 órától megtekinthetők lesznek Szalai Kriszta felolvasában, illetve a 168 óra hasábjain is megjelennek a következő hetekben. A Budapest Bike Maffia önkéntesei választották ki a BBM különdíjas szerzőt.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek