Share on facebook
Share on email

TÁNCPARK – Nyáresti táncélmény élőben

Vedd fel újra a ritmust a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein.

Kóstolj bele a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba július 16. és 23. között Buda legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszínén, a Millenárison.

Ebben az évben a TáncPark kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánc kavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház. A programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával, amelynek hozzávalói az ízes énekek, a tüzes dallamok, pezsdítő ritmusok, valamint két édes táncos. Fogyasztása nyárestékre ajánlott!

A magyar néptánc elmaradhatatlan része a szabadtéri programsorozatnak. A Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.

Érzékiség, szerelem, szenvedély – Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László valamint vendégei varázsolják a TáncPark színpadára két alkalommal a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.

A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül: Bartók Béla Román népi táncok művének jazz adaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval, Hat Tánc címmel.

A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes méltán híres Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat forradalmasította a magyar színpadi néptáncművészetet, és példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, a „tiszta forrást” megtartva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni.

A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Nemzeti Táncszínház Nagytermébe költöznek.

TÁNCPARK

(rossz idő esetén a Nemzeti Táncszínház – Nagyterem)

2020. július 16. – 2020. július 23.

Előadások

Időpont

1

2020. július 16. csütörtök 20.30

FlamenKoktél

FlamenCorazónArte Táncszínház

2

2020. július 17. péntek 20.30

Magyar Táncképek

Duna Művészegyüttes

3

2020. július 18. szombat 20.30

FlamenKoktél

FlamenCorazónArte Táncszínház

4

2020. július 19. vasárnap 20.30

Magyar Táncképek

Duna Művészegyüttes

5

2020. július 20. hétfő 20.30

Ezerarcú Tangó – tangó show

Budai László és vendégei

6

2020. július 21. kedd 20.30

Hat Tánc

Feledi János – Feledi Project-Oláh Dezső Trió

7

2020. július 22. szerda 20.30

Évszakok Buenos Airesben – tangó show

Budai László és vendégei

8

2020. július 23. csütörtök 20.30

Élő Tánc-Archívum

Kalotaszeg

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Nyári élményeid a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár „Nyári élményeid” üzenettel indítja el júniustól szeptemberig tartó programsorozatát 2023-ban, hogy bemutassa azt a sokszínű művészeti csomagot, amely mindenkinek feledhetetlen kulturális élményeket kínál.