Share on facebook
Share on email

Strand-misét tartanak Tihanyban

Balaton parti zenés istentiszteletet tart Tihanyban az Ökumenikus Egyház június 26-án 10 órától. A közvetlenül a vízparton tartott szertartáson a Shygys énekese, Gajdos Attila is részt vesz a gospel kórus tagjaként. A rendhagyó "strand-mise" során igét hirdet Tóth Mihály diakónus, az Ökumenikus Egyház lelkésze.

“Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet – adta utasításba Jézus Krisztus, így minis megyünk. Megyünk az esküvőkre, megyünk a temetésekre, megyünk a fesztiválokra, és ha az emberek épp a strandon vannak, akkor oda is megyünk. Az örömhírt mindenhová el lehet vinni. A gospel Istentisztelet pedig kiváló módszer is rá, hiszen könnyen befogadható, élvezhető” – mondta el a lelkész.

A szertartás során olyan ismert dalok csendülnek fel, mint az Apáca show című film által közismert lett “I will follow him”, vagy az Aretha Franklin miatt népszerűvé vált “Ain’t no mountain high”. Elhangzik az angol királyi esküvő óta templomban is énekelt “Stand by me”, és a jelenlévők az “Oh, happy day” dalnál akár be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe.

Az esemény díjmentes, a felajánlott adományokat az Örökbe Fogadok Egy Ovit mozgalom “Világjegy” programjára fordítják.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Szent István Filharmonikusok: Gaudeamus II.

„Nagyon szeretek vezényelni, és készülök arra, hogy később aktívabban foglalkozok vele. Úgy érzem, van mondanivalóm, koncepcióm a zeneművekkel kapcsolatban, amit ki szeretnék fejezni.” Ezt Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész mondta egyik korábbi nyilatkozatában, aki nem először szerepel a Szent István Filharmonikusokkal kettős minőségben.

Budapest Ballet Grand Prix

A Magyar Táncművészeti Egyetem, mint a magyar professzionális táncművészképzés vezető szereplője, a hazai balett- és táncművészet népszerűsítése céljából egy új, kimagasló művészi színvonalú balettversenyt hív életre, a Budapest Ballet Grand Prix-t, a BBGP-t, melyet 2023. november 20-24. között rendez meg első alkalommal.