Share on facebook
Share on email

SODRÁS – A legjobb hazai textilművészek kiállítása

A 2022-es Design Week eseményeként október 12-től november 2-ig a Klebelsberg Kultúrkúria az otthona a legjobb hazai textilművészek kiállításának.

A textilművészet a képzőművészet azon ága, mely talán a legjobban jelen van a mindennapjainkban: magunkon hordjuk, körülöttünk tartjuk, a gyakorlatban használjuk. Nem véletlen, hogy a kiállítás bekerült a 2022-es Design Week eseményei közé.

A Sodrás a kortárs textilművészet jelenét mutatja be. A kiállított tárgyak körében találkozhatunk mai kreatív textilművészeti műalkotásokkal, ipari terméktervezéssel, tárgytervezéssel, kézműves használati tárgytervezéssel, lakástextil és kiegészítő tervezéssel, illetve divatelemekkel és divat kiegészítőkkel. Az anyaghasználatban a hagyományos textilek mellett megjelenik a PVC, a gipsz, a nylon, a karton, a drót, a fotó és a szilikon is. A kiállítás művei aktualitásuk mellett bemutatják a művészeti ág sokszínűségét, a hazai textilművészet mindenkori tendenciáit.

Az esemény védnöke Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.
A kiállítást megnyitójának időpontja: 2022. október 12-én 17.30.
A tárlatot Keppel Márton művészettörténész nyitja meg. Köszöntőt mond Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója.
Kurátor: Kelecsényi Csilla DLA textil- és képzőművész, az MMA rendes tagja

A megnyitón kerül átadásra a “Az Év Textilművésze 2022” Díj.

A tárlat megvalósítását támogatta: Kulturális Alapítvány a Textilművészetért, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia

A kiállítás megtekinthető október 12-től november 2-ig naponta 10-18 óra között. A belépés díjtalan.

Kultúrkúria – Sodrás – a VII. Nemzetközi Textilművészeti Triennále díjazott műveinek tárlata (kulturkuria.hu)

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Szent István Filharmonikusok: Gaudeamus II.

„Nagyon szeretek vezényelni, és készülök arra, hogy később aktívabban foglalkozok vele. Úgy érzem, van mondanivalóm, koncepcióm a zeneművekkel kapcsolatban, amit ki szeretnék fejezni.” Ezt Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész mondta egyik korábbi nyilatkozatában, aki nem először szerepel a Szent István Filharmonikusokkal kettős minőségben.

Budapest Ballet Grand Prix

A Magyar Táncművészeti Egyetem, mint a magyar professzionális táncművészképzés vezető szereplője, a hazai balett- és táncművészet népszerűsítése céljából egy új, kimagasló művészi színvonalú balettversenyt hív életre, a Budapest Ballet Grand Prix-t, a BBGP-t, melyet 2023. november 20-24. között rendez meg első alkalommal.