Share on facebook
Share on email

Pokróckoncert a Múzeumok Éjszakáján Martonvásáron

Június 24-én a martonvásári Brunszvik-kastély megnyitja kapuit a látogatók előtt, a különleges esten tárlatvezetéssel és pokróckoncerttel várják a közönséget.

A pompás parkban pokrócokon pihenve hallgathatják Vivaldi, Telemann és Beethoven műveit, majd játékos zenei kvíz is várja a vendégeket.

A Múzeumok Éjszakáján Magyarország egyik legendás helyszínét fedezhetik fel a látogatók: a nagyközönség előtt máskor zárt Brunszvik-kastélyba invitálják az érdeklődőket. Június 24-én 19.30 órától a kastély bejárható tereiben a látogatók bepillantást nyerhetnek az egykori tulajdonosok, a Brunszvikok és a Dreherek legendáriumába, megismerhetik a Brunszvik-család és Beethoven zenével átszőtt barátságát, valamint a kastély későbbi lakóinak történeteit. Ezen az esten kivételes lehetősége lesz a látogatóknak: a kastély eredeti állapotban megmaradt, neogótikus lépcsőházán keresztül léphetnek be az emelet egyik legszebb, eredeti állapotát őrző, neogótikus stílusú helyiségébe.

18 órától az idén 170. jubileumi évét ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara koncerttel várja a közönséget az árnyas fák alatt, ahol az együttes szóló brácsaművésze, Botos Veronika és pikoló virtuóza, Szűcs-Ittzés Zsuzsanna szólójával két barokk kompozíció hangzik el.  Ezt követően Beethoven egyik legismertebb művének, a Holdfény szonátának nagyzenekari átirata csendül fel Dénes István átiratában és vezényletével Találkozás holdfényben címmel. A könnyed koncertélmény során rendhagyó módon, pokrócokon pihenve hallgathatja a közönség a varázslatos muzsikát, átélve természet és a zene különleges összhangját a csodálatos angolparkban.

Az est további részében Mona Dániel zenetörténész műsorvezetésével, a Budapesti Filharmóniai Társaság rézfúvós kvintettjének zenei aláfestésével különleges zenei kvíz várja az érdeklődőket 20.30-kor és 21.30-kor.

Az éjszaka során a különleges programok mellett folyamatosan látogatható az ATK Agroverzum Tudományos Élményközpont és a Beethoven Emlékmúzeum egyaránt.

2023. június 24., szombat, 17 órától – Brunszvik-kastély, Martonvásár

Jegyvásárlási link:

https://bftz.jegy.hu/program/pokroc-koncert-149207/998164

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Színmű készült Klebelsberg Kunoné Botka Sarolta életéről

Hedry Mária Árnyéksors című drámájának ősbemutatóját június 14-én tartják a Klebelsberg Kastély Kamaraszínházában. A Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életéről készült színmű az Összetartozás Ünnep Családi Fesztivál keretében mutatják be egy különleges helyszínen, a Klebelsberg házaspár egykori pesthidegkúti otthonában.