Share on facebook
Share on email

Óriási közönségsikerrel tartotta meg két tavaszi bemutatóját a Loupe Színházi Társulás

Elsőként Lovas Rozi egyszemélyes előadását mutatta be a csapat március 8-án, nőnapon állótapsos, hatalmas sikerrel.

 A díjnyertes angol szerző, Dennis Kelly Lányok, fiúk című monodrámáját a világon számos helyen bemutatták már, most az ország egyik legismertebb, legsokoldalúbb színésznője meséli el ezt a szívszorító és szórakoztató történetet a magyar nézőknek. 

Egy nézői vélemény szerint: Ha a közéleti történéseket (is) nézzük, akkor nincs mostanában aktuálisabb, elgondolkodtatóbb előadás, mint a Loupe Színházi Társulás Lányok, fiúk című darabja, ami a családon belüli erőszakra reflektál. A merész témaválasztást Lovas Rozi zseniális alakítása teszi katartikusssá, aki elképesztő energiával kelti életre a Horváth János Antal által fordított és rendezett előadás egyetlen szereplőjét.

Legközelebb vidéken Miskolcon és Pécsen találkozhatnak vele a nézők április 15-én és 19-én, majd a hónap végén Vácon, májusban pedig már Nagykanizsán és Szegeden is. Ennek az előadásnak is a Marczibányi Téri Művelődési Központ az állandó fővárosi helyszíne.

Az előadás fogadtatásáról itt nézhettek egy rövid videót.

Egy hónappal később, április 11-én jött a következő bemutató A kezdet/vége, amit Sean O’Casey majdnem azonos című egyfelvonásosa helyett írt és rendezett Horváth János Antal.

A darab egy fiatal pár, Luca és Peti (Földes Eszter, Molnár Áron) életébe enged betekintést, akik életük legnagyobb változására készülnek: gyermekük születésére. De mielőtt szülővé válnának, maguknak is fel kell nőniük. Ehhez pedig Peti legjobb barátjának, Móricnak (Mohai Tamás) is lesz egy-két szava és jó tanácsa. Az előadás cirkuszi elemekkel fűszerezve, humorral és érzékenységgel tárja fel a modern párkapcsolatok, barátságok és nemi szerepek rejtelmeit. Az őszinte és szórakoztató előadás, a felelősségvállalás fontosságát helyezi középpontba.

Az előadás varázslatos világát a Cirque du Soleil világhírű magyar artistája, Frányó Viktor, valamint a kivételes tehetségű koreográfus, Csuzi Márton színesíti. Mindezt Wagner-Puskás Péter lenyűgöző élő zenéje teszi teljessé, így garantáltan egyedülálló összművészeti élményben lehet részünk.

A fergeteges premiert követően az előadás április 14-én és 23-án tér vissza a Marcziban, majd májusban már Miskolcon is látható lesz. Az előadás előzetesét itt láthatjátok.

További időpontokért és jegyekért látogass el ide: loupe.hu

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Színmű készült Klebelsberg Kunoné Botka Sarolta életéről

Hedry Mária Árnyéksors című drámájának ősbemutatóját június 14-én tartják a Klebelsberg Kastély Kamaraszínházában. A Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életéről készült színmű az Összetartozás Ünnep Családi Fesztivál keretében mutatják be egy különleges helyszínen, a Klebelsberg házaspár egykori pesthidegkúti otthonában.