Share on facebook
Share on email

Múzeumok éjszakáján a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum a Hagyományok Házában

Idén is izgalmas programokkal várják kicsiket és nagyokat a Múzeumok éjszakáján a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum a Hagyományok Házában.

A különleges éjszakán megnyílik a Hagyományok Háza múzeumi raktára a látogatók előtt, ahol a több mint 8000 darabot számláló unikális gyűjtemény rejlik. Vezetett túrákon ismerkedhet meg a közönség a Budai Vigadó épületének rejtett zugaival, betekinthetnek a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Miskagyűjteményébe. A fiatalabbak megismerhetnek, az idősebbek pedig nosztalgiázva láthatnak viszont már nem használatos audiovizuális hordozókat és azok lejátszóeszközeit az Archívumban, valamint a „Sisi és a népművészet – a csipke vonzásában” című kiállításon kurátori tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.

Népi kézművesek segítségével próbálható ki a bútorfestés, a hímzés és tésztagyúrás. A „Mozogj a műtárgyakkal!” program során könnyen elsajátítható koreográfiával hozzák mozgásba a Hagyományok Házát és műtárgyakat. A Meseszó Egyesület mesemondóinak előadása után pedig a közönség döntheti el, hogy kinek a meséje nyerje a Mesepárbajt. S ha mindez még nem volna elég, este a Magyar Állami Népi Együttes zenekara cigányzenei koncertjével varázsol kávéházi hangulatot az Átriumba. Az est zárásaként pedig Varga Helena és zenekara koncertjével olvadhat bele a közönség a nyári éjszakába, akiknek a tradicionális, archaikus cigány hallgatók, magyar népdalok, cigány gospelek és modern dalok is a repertoárjuk része.

További információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/muzeumokejszakaja2023

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

ChardonnÉJ az Etyeki Kúriában

Könnyed, tökéletes nyárindító borünnep június 15-én az Etyeki Kúria ChardonnÉJ eseménye, melyen 20 hazai és határon túli borászat és pezsgőpince mutatja be a kínálatában elérhető chardonnay csendesborokat, pezsgőket.

The Glass is Forever – Az üveg örök!

A Budapest 2. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria ad helyszínt a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállításnak, melynek fontos célkitűzése a generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotának és fejlődésének bemutatása. Teret nyújt a résztvevő közel hatvan művész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató egyéni útkeresésének bemutatásához.