Share on facebook
Share on email

Karácsonyi hangulatban várják Önt a természet kincsei

A Lelkes Ásványbörzén, a Lurdy Házban, december 9-10-11-én

Az év idei utolsó nagyszabású ásványos rendezvényén újra a természet csodálatos alkotásai kerülnek reflektorfénybe. 2022.december 9-10-11. között a Lurdy Házban (1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14.) 3000 m2-en 170 kiállító várja az érdeklődőket. Többségük nyers vagy feldolgozott ásványokat, csillogó drágaköveket és belőlük készült ékszereket kínál. A fosszíliák és a meteoritok is nagy érdeklődésre tarthatnak számot. A rendezvény remek alkalmat kínál arra, hogy a gyűjteményét bővítse, és ajándékot vásároljon karácsonyra.

Az Ásványbörze szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai- és gyerekprogramokra, amelyek tartalmas időtöltést és tanulási lehetőséget kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A felnőttek a tudományos élet jeles képviselői által tartott geológiai és ásványtani előadásokon vehetnek részt, valamint 3D vetítés keretében tehetnek virtuális sétát a világ leghíresebb barlangjaiban. A gazdag ismeretterjesztő programot a világító ásványok interaktív bemutatója teszi még vonzóbbá.

Izgalmas látnivalónak ígérkezik Kupi László fotóiből és a magángyűjtők válogatott darabjaiból összeállított a „Varázslatos arany” című kiállítás.

Bemutatkoznak az „Év ásványa” és az „Év ősmaradványa” szavazás 2023-as nyertesei.

A gyerekeket többek között a Földtudományos játszóház várja, ahol geológiai és az ásványtani ismereteket szerezhetnek játékos, interaktív foglalkozások keretében. Emellett a kreatív játszóházban a kézügyességüket, míg az aranymosóban a szerencséjüket tehetik próbára.

Népszerű program a kígyó simogató is, ahol főként kisebb termetű hüllőket ismerhetik meg, és a vállalkozószelleműek együtt is fotózkodhatnak velük.

Az ásványbörze látogatók számára ezúttal is lesz ingyenes drágakőmeghatározás, ezért érdemes a rendezvényre magával vinnie azt a szóló vagy ékszerbe foglalt drágakövet, amelynek nevét nem ismeri vagy eredetiségében bizonytalan.

A rendezvény részét képezi – az ásvány- és ékszervásár mellett – az egészségsziget, ahol az egészséges életmódhoz és az ezotériához kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat talál.  

Nyitva tartás: pénteken – szombaton 10-től 19 óráig, vasárnap 10-től 18 óráig

Jegyek elővételben: https://asvanyborze.jegyx1.hu

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Kelemen Kabátban: 10. születésnap

Június 10-én fergeteges nagykoncerttel ünnepli 10. születésnapját a Kelemen Kabátban, felidézve a zenekar első évtizedének kultikus dalait és nagy pillanatait.

Nyári élményeid a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár „Nyári élményeid” üzenettel indítja el júniustól szeptemberig tartó programsorozatát 2023-ban, hogy bemutassa azt a sokszínű művészeti csomagot, amely mindenkinek feledhetetlen kulturális élményeket kínál.