Share on facebook
Share on email

Jónás Vera Experiment a Várkert Akusztikban

A Fonogram- és Artisjus-díjas énekes-dalszerző, Jónás Vera lép fel a Várkert Bazár akusztikus sorozatában május 19-én.

Jónás Vera zenéjével egyszerre ringat el és tüzel fel, míg dalszövegei a belső utazásoktól indulva a világ történéseire való reflexióig széles spektrumon mozognak. A folyamatosan új utakat kereső, friss megközelítésekkel és hangzásokkal kísérletező énekesnő-dalszerző Várnai Szilvia billentyűs és Bécsy Bence gitáros közreműködésével a tavaly megjelent HOLD című nagylemez legjobb dalai mellett a korai, kísérletezőbb időszak felvételeit is elhozza a Várkert Bazárba.

Jónás Vera kísérletező kedvű és sokszínű meglepetésekkel teli zenei világa nem is csoda egy olyan alkotótól, akit már gyerekkorában is körülvett a zene, házikoncerteket adott a testvérével és dezodoros flakon mikrofonjába énekelte az aktuális slágereket. Előbb alapított Londonban zenekart, amit itthon az Experiment követett, évek óta meghatározó alakja a hazai zenei életnek is, hiszen saját zenekarán kívül több formációnak is aktív tagja. A Várkert Bazárban is legutóbb a Subtones nyári lemezbemutató koncertjén lépett fel, amiről csak annyit mondott visszaemlékezésként: „a nyár egyik legjobb zenei élménye volt számomra”

A Várkert Akusztik népszerű zenei sorozat a bensőséges zenei hangulatok kedvelőinek egyik fontos oázisa, hiszen az exkluzív koncerteken népszerű zenészek lépnek ki a megszokott felállásukból, hogy hangszereikre koncentrálva hozzák közelebb zenéjüket a közönséghez. Jónás Verának ma is a fejében van minden dalának legalább 3-4 különböző zenei hangzása, amikről alig várja, hogy akár a színpadon is kipróbálja őket; „Mindig kipróbálok dolgokat ilyenkor – árulta el előzetesen. – A fele el van előre tervezve, a másik fele totál random, erre szükségem is van picit. Mivel már csak fél lábbal élek Magyarországon, ezért nekem most minden hazai koncert kuriózum.” – nyilatkozta a koncert kapcsán.

A zenekar eklektikus tigris poppal készül: lesznek dalok a tavaly tavasszal megjelent harmadik nagylemezről, de a HOLD című album dalai mellett előkerülnek a régi kedvencek is, és feldolgozások is felcsendülnek majd. És hogy milyen különlegesség várja majd a rajongókat a koncerten?

Jónás Vera szerint „bármi lehet kihagyhatatlan. Mivel ez nem csak tőlünk függ, hanem attól is, hogy aki eljön kinyitja-e magát annak, ami ott történik. Én mindenképp nyitva leszek, Sziló és Beni is így készül, szóval aki szeretne picit elrepülni, az csatolja ki az öveit.”

További információ: https://varkertbazar.hu/hirek/jonas-vera-experiment-a-varkert-akusztikban

2023. május 19., péntek, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Színmű készült Klebelsberg Kunoné Botka Sarolta életéről

Hedry Mária Árnyéksors című drámájának ősbemutatóját június 14-én tartják a Klebelsberg Kastély Kamaraszínházában. A Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életéről készült színmű az Összetartozás Ünnep Családi Fesztivál keretében mutatják be egy különleges helyszínen, a Klebelsberg házaspár egykori pesthidegkúti otthonában.