Share on facebook
Share on email

Ismét ásványbörze a MOM Sportban

12. Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban

2022. február 26-án és 27-én a MOM Sport (II. kerület, Csörsz utca 14-16.) ismét az ásvány- és ékszerkedvelőkké. Magyarország egyik legnagyobb ásványbörzéje és annak 100 kiállítója várja őket 2000 m2-en magyar és külföldi ásvány-különlegességek, fosszíliák, ásványi faragványok és dísztárgyak, drágakövek és egyedi kézműves ékszerek óriási választékával. A természet és az ember alkotta kincsek változatossága mindenkit elbűvöl, így nagyszerű ajándékokat választhat közülük névnapra, születésnapra vagy épp nőnapra.

A rendezvény középpontjában a Magnetit áll, amely a Magyarhoni Földtani Társaság „Év ásványa” szavazásán a legtöbb voksot kapta. Ezzel a különleges ásvánnyal egy látványos kiállítás keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és tudományos ismeretterjesztő előadáson mélyíthetik el tudásukat. Sőt, a kiállítóktól a gyűjtők beszerezhetik gyűjteményük legújabb darabját is.

A Lelkes ásványbörzék szervezői mindig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a legkisebbekkel is megismertessék az ásványokat, ezért ezen a rendezvényen is interaktív földtudományos játszóházzal várják a gyerekeket. A foglalkozásokon játszva tanulhatnak az ásványok fizikai és optikai tulajdonságairól. A programot olyan bemutatók színesítik, mint például az UV fényben világító ásványoké. Az interaktív játszóház a belépőjeggyel ingyenes.

A szervezők más érdekes és izgalmas programokat is kínálnak a gyerekeknek. Például az aranymosóban próbára tehetik szerencséjüket, és több értékes kis ásvánnyal is gazdagodhatnak. A kreatív játszóházban pedig kőkoszorút készíthetnek és üvegfestéssel csodás képeket alkothatnak. A nagyobb gyerekek megismerkedhetnek a kőcsiszolás rejtelmeivel, és gravírozhatnak, majd ásvánnyal díszíthetnek bögrét, kulcstartót vagy ékszert. Természetesen az alkotásaikat hazavihetik. Az aranymosó és kreatív játszóház programjain való részvétel különdíjas.

A gyerekprogramok sorát a kígyó-simogató gazdagítja, ahol a gyerekek nem csak a terráriumban csodálhatják meg a siklókat, kígyókat, hanem kézbe is vehetik őket. Sőt, az egyébként teljesen veszélytelen hüllőkkel akár közös fotót is készíthetnek.

A nagyobb gyerekeket és a felnőtteket 3D vetítésre invitálják a szervezők. A Fények a sötétben címmel meghirdetett program keretében bepillantást nyerhetnek a barlangok csodálatos világába. A szervezők biztosítják 3D szemüvegeket, és a részvétel belépőjeggyel ingyenes.

Az ásványbörzére érdemes magával vinnie kedvenc drágakövét, ékszerét, mert a szakértő ez alkalommal is ingyenes drágakővizsgálattal áll az érdeklődők rendelkezésére. Műszeres vizsgálattal határozza meg a drágakő fajtáját és eredetét (pl. természetes vagy mesterséges drágakőről, esetleg üvegről van e szó).

A kormányrendeletnek megfelelően a rendezvény a 18 év felettieknek védettségi igazolvánnyal látogatható.

Nyitva tartás: szombat – vasárnap 10 órától 19 óráig
Jegyek elővételben: https://asvanyborze.jegyx1.hu

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

„100 éve a Városmajorban” – Jubileumi programok a Városmajori Szabadtéri Színpadon

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A centenárium fő attrakciója a színház saját produkciója: Nyáry Krisztián és Horváth János Antal erre az alkalomra írt darabja, a SZÁZ ÉV MAJOR, avagy az eszméimet nem cserélem című titkos irodalmi mulatság és kesergés, mely július végén kerül bemutatásra.

Idén nyáron a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál is összekötik a kultúrát a sporttal: startol a Magyar Tavak Fesztiválja

A Magyar Tavak Fesztiválját érdemes választania annak, aki 2022 nyarán a kultúrát és a természet közelségét szeretné ötvözni. Az immár három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit hozza el a tópartokra. Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–30–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál lesz megtalálható az egyre népszerűbb fesztivál.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

A Barcelona Gipsy balKan Orchestra a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével szól közönségéhez a május 14-i koncerten, a Várkert Bazárban. A zenekar egyesíti tagjai művészeti különbözőségét, amelyet Barcelona élénk zenei kultúrája tesz még gazdagabbá. A cigány-jazz vibrálásával, a rock’n’roll energiájával és a klasszikus zene eleganciájával ötvözik a Balkán, a katalán-ibériai, a görög, az olasz, az orosz és a Közel-Kelet zenéit.