Share on facebook
Share on email
Ifjú tehetségek a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara célul tűzte ki, hogy koncertlehetőséget biztosít olyan fiatal művészeknek, akik nemzetközi zenei versenyen értek el kimagasló eredményt. Az április 15-i hangverseny egyszerre három tehetségre irányítja a közönség figyelmét; Erdélyi Dániel Junior Prima díjas karmesterhez két fiatal tehetség csatlakozik a Zeneakadémián: Eun Che Kim hegedűművész és Temesvári Bence Junior Prima díjas csellóművész lesz a koncert két kiváló szólistája, akik nemzetközi koncertpódiumok ünnepelt sztárjai.

A 170. jubileumi évadát ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, hazánk első, hivatásos zenészekből álló szimfonikus együttese célul tűzte ki, hogy koncertlehetőséget biztosít olyan fiatal művészeknek, akik nemzetközi zenei versenyen értek el kimagasló eredményt. Az április 15-i hangverseny egyszerre három tehetségre irányítja a közönség figyelmét; Erdélyi Dániel Junior Prima díjas karmester nem ismeretlen a magyar közönség számára – hiszen szinte mindegyik szimfonikus együttes élén láthattuk már országszerte –, de a 2. Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyen elért harmadik helyezése rávilágított, hogy versenykörülmények között is korosztálya egyik legjobb dirigensének számít. Hozzá két fiatal tehetség csatlakozik: Eun Che Kim hegedűművész – a 14. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny győztese –, és Temesvári Bence Junior Prima díjas csellóművész – az 1. Gustav Mahler Csellóverseny győztese – lesz a koncert két kiváló szólistája, akik már most is nemzetközi koncertpódiumok ünnepelt sztárjai.

A koncert műsora változatos, Mozart korai versenyműve a bécsi klasszikusok korát idézi, Csajkovszkij az orosz romantikába repít minket, Weiner muzsikájával pedig a magyar népi motívumok világába kapunk bepillantást. Hazánk első zenekara a jövő ígéreteivel, a zenetörténet legjobbjaival – ezt kínálja a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

Karmester:
Erdélyi Dániel – Junior Prima díjas karmester

Közreműködik:
Eun Che Kim – a 14. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny győztese
Temesvári Bence – az 1. Gustav Mahler Csellóverseny győztese és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Az est házigazdája: Becze Szilvia, a Bartók Rádió szerkesztő műsorvezetője

Műsoron:
Weiner: Magyar népi táncok – szvit, op. 18 – 1. Allegro risoluto, 2. Andante poco sostenuto
Mozart: B-dúr hegedűverseny, K. 207

Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, op. 33
Weiner: Magyar népi táncok – szvit, op. 18 – 3. Andante poco sostenuto, 4. Presto

További információ: https://bftz.hu/

2024. április 15., hétfő, 19:30 – Zeneakadémia, Nagyterem

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Színmű készült Klebelsberg Kunoné Botka Sarolta életéről

Hedry Mária Árnyéksors című drámájának ősbemutatóját június 14-én tartják a Klebelsberg Kastély Kamaraszínházában. A Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életéről készült színmű az Összetartozás Ünnep Családi Fesztivál keretében mutatják be egy különleges helyszínen, a Klebelsberg házaspár egykori pesthidegkúti otthonában.