Share on facebook
Share on email

Fehérvári Gasztro- és Zeneünneppel indul a tavasz!

Március 5-én, 19-én és 26-án vérpezsdítő programokkal várják a közönséget Székesfehérváron. Ingyenes koncertekkel, valamint gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral készülnek a szervezők.

Március 5-én a Fehérvári Civil Központ előtti tér ad otthont a rendezvénysorozat nyitányaként megrendezett három koncertnek, ahol többek között a Horváth János Quintet előadását hallgathatjuk meg. A gyermekeket arcfestés, csillámtetkó és tradicionális fa játszótér várja, de termelői és kézműves vásárral is készülnek a szervezők. Így nem csak élményekkel, hanem valami szép kis ajándékkal is gazdagodva térhetünk haza a rendezvényről. 

Két hét múlva, március 19-én szombaton még nagyobb volumenben tárja ki kapuit a zene és a gasztronómia ünnepe. Székesfehérvár Fő utcájában a Mátyás király emlékműnél vásári forgatag, 15 órától pedig koncertek várnak mindenkit. Az est sztárfellépője 18 órától Orsovai Reni zenekara, a székesfehérvári származású NENE lesz.

Aki még a továbbiakban is szeretne a gasztronómia és az igényes muzsika adta élvezetekben lubickolni a szabadtéri koncerteket követően 19 órától négy elegáns étterem közül választhat (Pátria Kávéház és Étterem, Caffé Mauro, Dos Puertas Étterem és Hotel Magyar Király étterem), melyekben a Kovács Aliz trió, Horváth Dávid (gitár), a Mai Rumba és a Hász Eszter duó fognak esti koncerteket adni.

A Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep utolsó eseménye március 26-án lesz. Ezúttal a Palotavárosi tavak rendezvényterén épül fel a színpad, melyen Pirityi Imre Zenekara, Crescendo Selecta, majd Vörös Janka és Oláh Dezső duó adnak elő. Itt ismét nem csak a fülnek jár a kényeztetés: kézműves és termelői vásárban nézelődhetünk ezen a remélhetőleg már napsütéses kellemes tavaszi hétvégén. A programok alatt mindvégig ingyenes játszóház és gyermekprogramok várják a családokat.

A háromnapos rendezvénysorozat az Ökotudatos Fiatalokért Egyesület TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00421 Történelmi Gasztronómiai Kalandozások című projektje keretében valósul meg.

Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep
PROGRAM

Március 5.
Áron Nagy Lajos tér (Fehérvári Civil Központ előtti tér)
15.00 Gesztesi Alexandra / Birta Miklós duó
16.30 Like a bird
18.00 Horváth János Quintet

Március 19.
Fő utca (Mátyás király emlékműnél):
15.00 Kelemen Angelika / Dorogi Ákos duó
16.30 Nagy Lili
18.00 NENE

19.00 órától
Pátria Kávéház és Étterem (Városház tér 1.) – Kovács Aliz trió
Caffé Mauro (Kossuth utca 4.) – Horváth Dávid, gitár
Dos Puertas Étterem (Fő utca 11.) – Mai Rumba
Hotel Magyar Király étterem (Fő utca 10.) – Hász Eszter duó

Március 26.
Palotavárosi tavak, rendezvénytér
15.00 Pirityi Imre Zenekara
16.30 Crescendo Selecta
18.00 Vörös Janka / Oláh Dezső duó

https://www.facebook.com/FehervariGasztroEsZeneunnep/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Közönsége segítheti az Anima Musicae új évadát

Az ismert megszorítások ellenére az Anima Musicae meghirdeti a 2022/23-as évadát. A 12 éves múltra visszatekintő együttes állami támogatásainak kétharmadát befagyasztották, a zenészek mégis bíznak abban, hogy a hagyományos három nagy koncertsorozatukat az új évadban is meg tudják rendezni. Ennek érdekében arra kérik közönségüket, lehetőleg mihamarabb váltsák meg bérleteiket, hogy a remények szerint telt házas jegyeladással biztosítsák a koncertek megtartását.

A Bartók Feszt’ a Bartók-negyedről szól, de nem csak a Bartók-negyednek

Random Trip, Dés László és Nagy Ervin, Kollár-Klemencz Kamarazenekar – csak néhány név Újbuda új, kulturális-közösségi fesztiváljáról, mellyel a kerület a főváros programkínálatát szeretné színesíteni. A Bartók Feszt’ a Bartók-negyedről szól, de nem csak a Bartók-negyednek. Kurrens és aktuális témákkal foglalkozó civil szervezetek közül válogattunk a város és a fenntarthatóság témakörében az érdeklődőknek, miközben két színpadon egész nap koncertek várják a látogatókat.

Subtones lemezbemutató koncert

A Subtones műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzeményeivel néhány év alatt közönségkedvenc koncertzenekarrá vált a hazai jazzpop színtéren. Azért, hogy még közvetlenebbül tudjanak kapcsolódni a hazai közönséghez, augusztus végén megjelenő Lángolj című lemezükön kizárólag magyar nyelvű dalok lesznek hallhatók. A teljes lemezanyagot élőben, Ávéd János szaxofonvirtuóz vendégszereplésével szeptember 3-án a Várkert Bazárban mutatják be a közönségnek.

80 napot utazunk 90 perc alatt!

A TRIP és a Vígszínház a Kult2-vel együttműködésben bemutatja a 80 nap alatt a Föld körül című koncert színházi előadást. Az előadás bemutatója augusztus 18-án lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Később, augusztus 24-én megismétlik az utazást a Klebelsberg Kultúrkúria színpadán. Lóci játszik, mindenki játszik!