Share on facebook
Share on email

„Fehér, arany” – Új ethno-jazz nagylemezzel jelentkezik a Cirkusz-KA

"Fehér, arany" című új albumuk téli, karácsonyi témájú.

Az Európa-szerte koncertező etno-jazz, világzenei zenekar, a Cirkusz-KA negyedik nagylemeze idén decemberben jelenik meg a NarRator Records kiadásában. A lemez dalai először színpadon és a régebbi dalok is még sosem hallott hangszerelésben hangzanak el a Cirkusz-KA ethno-jazz kvartett és vendégművészek előadásában.

Szlávics Anna Rock Tamás szerzőpáros 2009-ben saját dalaik előadására alapítják a Cirkusz-KA zenekart. Berlin, Párizs, Hamburg, Kairó, Róma, Brüsszel, Wroclaw, Szicília, Barcelona csak néhány azok közül a városok közül, ahol magyar nyelvű saját repertoárjukkal turnéztak.

A negyedik Cirkusz-KA nagylemez a NarRator Records kiadó gondozásában, Molnár Csaba tervezte csodaszép, téli álom-szerű borítóban vehetjük kézbe december 11-én, az Opus Jazz Club-ban. A „Fehér, arany” című lemez téli, tematikus album, rajta néhány, a téli ünnepkörhöz köthető dallal. Mégis, a dalokat inkább fogja össze a meditatív, festői hangzás, mint a dalszövegek témája.

„Nem elsősorban a dalok „díszlete” téli, persze énekelek ropogó hóról, forralt borról, a betlehemi történetről, téli hangulatom attól a lassan lélegző zenei atmoszférától lesz, amit szerzőtársammal Rock Tamással, a Cirkusz-KA zenészeivel és a lemez vendégművészeivel létrehoztunk. Az év ezen időszaka számomra a befelé figyelésé, az
összegzésé, a nehezebb pillanatok mellett a csoda megélésének az időszaka. Azt hiszem, ez mind rákerült a negyedik albumra.

A dalok hangszerelésekor megadtuk magunknak azt a szabadságot, hogy nem elsősorban színpadi megszólalásunk lehetőségeit – és korlátait – tartottuk szem előtt. Ezért lehet hogy az első három nagylemezünkhöz képes más hangulat a „Fehér, arany”. Korábbi felvételeink elkészítésekor elsősorban az együttes színpadi megszólalásából indultunk ki. Most szinte a lemez elkészítése után kezdtük a színpadra hangszerelni a dalokat, sőt, néhány régebbi szerzeményünket is újrahangszereltünk a lemezbemutatóra. Számomra az ilyen műhelymunka legalább annyira izgalmas, mint a dalszerzés. Már sok éve dolgozunk együtt Clemente Gáborra és Arday Dániellel mostanra együtt lélegzik a kvartett, ehhez csatlakozni zenész barátainknak is öröm és minket is nagyon inspirálnak az új színek és perspektívák. György Andi hegedűn, Somogyi Márton zongorán, fog velünk muzsikálni, Pantali Bence pedig több hangszeren varázsol majd. A lemezbemutató koncert egyszeri, megismételhetetlen zenei találkozás lesz december 11-én az Opus Jazz Clubban.”

Cirkusz-KA „Fehér, arany” lemezbemutató koncert
BMC Opus Jazz Club 12.11. 20:00
https://opusjazzclub.hu/koncertek/cirkusz-ka-lemezbemutato

Cirkusz-KA

www.cirkuszka.com

cirkuszka@cirkuszka.com

https://www.facebook.com/CirkuszKA

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Nyári élményeid a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár „Nyári élményeid” üzenettel indítja el júniustól szeptemberig tartó programsorozatát 2023-ban, hogy bemutassa azt a sokszínű művészeti csomagot, amely mindenkinek feledhetetlen kulturális élményeket kínál.