Share on facebook
Share on email

“Fehér, arany” – Új ethno-jazz nagylemezzel jelentkezik a Cirkusz-KA

"Fehér, arany" című új albumuk téli, karácsonyi témájú.

Az Európa-szerte koncertező etno-jazz, világzenei zenekar, a Cirkusz-KA negyedik nagylemeze idén decemberben jelenik meg a NarRator Records kiadásában. A lemez dalai először színpadon és a régebbi dalok is még sosem hallott hangszerelésben hangzanak el a Cirkusz-KA ethno-jazz kvartett és vendégművészek előadásában.

Szlávics Anna Rock Tamás szerzőpáros 2009-ben saját dalaik előadására alapítják a Cirkusz-KA zenekart. Berlin, Párizs, Hamburg, Kairó, Róma, Brüsszel, Wroclaw, Szicília, Barcelona csak néhány azok közül a városok közül, ahol magyar nyelvű saját repertoárjukkal turnéztak.

A negyedik Cirkusz-KA nagylemez a NarRator Records kiadó gondozásában, Molnár Csaba tervezte csodaszép, téli álom-szerű borítóban vehetjük kézbe december 11-én, az Opus Jazz Club-ban. A „Fehér, arany” című lemez téli, tematikus album, rajta néhány, a téli ünnepkörhöz köthető dallal. Mégis, a dalokat inkább fogja össze a meditatív, festői hangzás, mint a dalszövegek témája.

„Nem elsősorban a dalok „díszlete” téli, persze énekelek ropogó hóról, forralt borról, a betlehemi történetről, téli hangulatom attól a lassan lélegző zenei atmoszférától lesz, amit szerzőtársammal Rock Tamással, a Cirkusz-KA zenészeivel és a lemez vendégművészeivel létrehoztunk. Az év ezen időszaka számomra a befelé figyelésé, az
összegzésé, a nehezebb pillanatok mellett a csoda megélésének az időszaka. Azt hiszem, ez mind rákerült a negyedik albumra.

A dalok hangszerelésekor megadtuk magunknak azt a szabadságot, hogy nem elsősorban színpadi megszólalásunk lehetőségeit – és korlátait – tartottuk szem előtt. Ezért lehet hogy az első három nagylemezünkhöz képes más hangulat a „Fehér, arany”. Korábbi felvételeink elkészítésekor elsősorban az együttes színpadi megszólalásából indultunk ki. Most szinte a lemez elkészítése után kezdtük a színpadra hangszerelni a dalokat, sőt, néhány régebbi szerzeményünket is újrahangszereltünk a lemezbemutatóra. Számomra az ilyen műhelymunka legalább annyira izgalmas, mint a dalszerzés. Már sok éve dolgozunk együtt Clemente Gáborra és Arday Dániellel mostanra együtt lélegzik a kvartett, ehhez csatlakozni zenész barátainknak is öröm és minket is nagyon inspirálnak az új színek és perspektívák. György Andi hegedűn, Somogyi Márton zongorán, fog velünk muzsikálni, Pantali Bence pedig több hangszeren varázsol majd. A lemezbemutató koncert egyszeri, megismételhetetlen zenei találkozás lesz december 11-én az Opus Jazz Clubban.”

Cirkusz-KA „Fehér, arany” lemezbemutató koncert
BMC Opus Jazz Club 12.11. 20:00
https://opusjazzclub.hu/koncertek/cirkusz-ka-lemezbemutato

Cirkusz-KA

www.cirkuszka.com

cirkuszka@cirkuszka.com

https://www.facebook.com/CirkuszKA

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Világsztárok és hazai kedvencek, bemutató dömping a Margitszigeten!

A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022-es évadában ismét világsztárokkal és hazai elismert művészekkel találkozhat a közönség! A színház nem adta fel – az előző években sem –, hogy a nemzetközi viszonylatban is jelentős mainstream művészeti repertoárjával a nemzetközi és a hazai közönség figyelmét Budapestre irányítsa.

„100 éve a Városmajorban” – Jubileumi programok a Városmajori Szabadtéri Színpadon

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A centenárium fő attrakciója a színház saját produkciója: Nyáry Krisztián és Horváth János Antal erre az alkalomra írt darabja, a SZÁZ ÉV MAJOR, avagy az eszméimet nem cserélem című titkos irodalmi mulatság és kesergés, mely július végén kerül bemutatásra.

Idén nyáron a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál is összekötik a kultúrát a sporttal: startol a Magyar Tavak Fesztiválja

A Magyar Tavak Fesztiválját érdemes választania annak, aki 2022 nyarán a kultúrát és a természet közelségét szeretné ötvözni. Az immár három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit hozza el a tópartokra. Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–30–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál lesz megtalálható az egyre népszerűbb fesztivál.