Share on facebook
Share on email

Éjjel-nappal Nyíregyháza

Különleges hétvége közeledik Nyíregyházán, amikor nem csak nappal számíthatunk izgalmas programokra, hanem éjszakába nyúlóan is számos meglepetést tartogat a város.

Szent Iván-éj a Sóstói Múzeumfaluban

A június 23-ról 24-ére virradó éjszakát Szent Iván éjének nevezzük, ez az év legrövidebb éjszakája, amikor bármi megtörténhet, akár a kívánságaink is teljesülhetnek. A fény és a sötétség mindig mágikus eredettel bírt, a tűzhöz is rengeteg népszokás kapcsolódott, ezeket elevenítik fel pénteken a Sóstói Múzeumfaluban. A nyíregyházi skanzen kapui este 5 órakor nyílnak meg a látogatók előtt és varázslatos történetekkel, csillaglessel, szerelmi bájitallal, valamint késő estig tartó népi játszótérrel várják az érdeklődőket.

Az éjszaka legfontosabb eleme a varázslatos tűzugrás lesz, ami 23:00-kor veszi kezdetét. Amikor parázslani kezd a tűz, a látogatók kéz a kézben ugorhatják át a tüzet, ezzel is megerősítve szerelmüket, kapcsolatukat.

Múzeumok Éjszakája a Kállay Gyűjteményben

Az ország legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája idén június 24-én lesz – immár huszonegyedik alkalommal. A kiállítóterek és gyűjtemények koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek arra, hogy felejthetetlenné tegyék ezt a varázslatos nyárestét. 

A kezdeményezéshez a nyíregyházi Kállay Gyűjtemény idén is csatlakozik, 16:00-tól éjszakába nyúlóan várják majd a látogatókat. Kiállítás nyílik a régmúlt idők játékaiból, valamint Dragon Ball és Star Wars relikviákkal is találkozhatnak. Lesz Marvel cosplay interaktív gyermekműsor és kincsvadászat, sőt egy LEGO-óriásmozaik építésébe is bekapcsolódhatnak.

Az est hangulatát tovább színesíti majd a Kállay Saunders Band élő nagykoncertje.

Tippek a hosszú hétvégéhez

Nyíregyháza népszerű látnivalói közé tartozik az európai hírű, igazi Föld körüli utazást ígérő Nyíregyházi Állatpark, valamint a gyógyvizéről ismert Aquarius Élmény- és Parkfürdő, amelyek az év minden napján nyitva tartanak! A fürdő bejáratánál ráadásul az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb zenélő szökőkútja működik, ismert dallamokat játszva.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

ChardonnÉJ az Etyeki Kúriában

Könnyed, tökéletes nyárindító borünnep június 15-én az Etyeki Kúria ChardonnÉJ eseménye, melyen 20 hazai és határon túli borászat és pezsgőpince mutatja be a kínálatában elérhető chardonnay csendesborokat, pezsgőket.

The Glass is Forever – Az üveg örök!

A Budapest 2. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria ad helyszínt a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállításnak, melynek fontos célkitűzése a generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotának és fejlődésének bemutatása. Teret nyújt a résztvevő közel hatvan művész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató egyéni útkeresésének bemutatásához.